AmstelveenZ

Alleen koopwoningen in nieuwbouwplannen Middenwaard-West

Amstelveen - In de nog te realiseren nieuwbouwwijk Middenwaard-West, op het voormalige dijklichaam tussen Waardhuizen en Groenelaan, worden geen (sociale) huurwoningen gerealiseerd. De gemeente zet in op een mix van betaalbare (sociale) koopwoningen en vrije sector koopwoningen.

Het terrein van Middenwaard-West werd de afgelopen periode gebruikt als werkterrein voor de Amstelveenlijn, maar is inmiddels weer vrijgemaakt. De aldaar gelegen dijk werd eerder al afgegraven.

In het gebied (ter hoogte van Logger-Punter-Gondel) moeten een nieuwbouwijk verrijzen, waarbij een betaalbaar (sociaal) huurprogramma inmiddels door de gemeente is uitgesloten. In plaats daarvan wordt voorgesorteerd op een mix van enerzijds betaalbare (sociale) koopwoningen en anderzijds op vrije sector koopwoningen, zo valt te lezen in een update over stedelijke projecten in relatie tot de coronacrisis.

De gemeente laat weten een woonprogramma in voorbereiding te hebben en een tender te willen uitzetten, waarbij gezocht wordt naar een ontwikkelingspartner die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan en bereid is om in de genoemde sectoren te willen bouwen.

Opmerkelijk is dat de middeldure sector (nog) niet expliciet genoemd wordt; dat is de sector waarin het College van B en W altijd heeft aangegeven voornamelijk te willen bouwen, om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen. Er moet echter nog definitieve besluitvorming plaatsvinden.

Middenwaard Oost (aan de andere kant, tussen Turfschip en Groenelaan) is al gereserveerd voor een 19-tal kapitale villa's: dat villawijkje is momenteel volop in aanbouw, waarbij enkele woningen reeds zijn opgeleverd. 


Meer nieuws

112 gisteren 22:57

Vechtpartij in Middenhoven; jongeren op de vuist

Amstelveen - In de wijk Middenhoven in Amstelveen Zuid is zondagavond een grote vechtpartij uitgebroken, waarbij tientallen jongeren waren betrokken. De politie is met veel eenheden in de wijk en zette ook hondengeleiders in.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:59

Amstelveen van voorheen (203)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 203 een foto van het bankgebouw op de hoek van de Middeldorpstraat en de Dorpsstraat.

Algemeen gisteren 09:45

Weer enorme rotzooi in bos na nachtelijke lachgasfeestjes

Amstelveen - Opnieuw zijn flinke hoeveelheden afval aangetroffen in het Amsterdamse bos. Wandelaars troffen vanmorgen onder andere in de omgeving van de Zonneweide grote hoeveelheden lege lachgasballonnen en ander afval aan.

Algemeen 11 jul. 2020 19:45

Amstelveen valt op in onderzoek naar Toeristenbelasting

Amstelveen - Waar het mislopen van Toeristenbelasting door de coronacrisis voor veel Nederlandse gemeenten een enorme financiële aderlating blijkt, valt Amstelveen op doordat er dit jaar niet minder, maar juist meer toeristenbelasting binnen zou komen dan vorig jaar. Hoe zit dat precies?

112 11 jul. 2020 07:51

Overwerk politie door boerenprotest; inclusief nachtelijke achtervolging

Amstelveen - De politie in de regio heeft gisterenavond en afgelopen nacht aardig wat te stellen gehad met protesterende boeren die rondreden met trekkers. Eén bestuurder van een trekker weigerde vannacht te stoppen voor de politie en kon pas na een achtervolging door diverse eenheden worden staande gehouden.

Algemeen 10 jul. 2020 15:45

Vernieuwde speelplaats voor Westwijk

Amstelveen - Aan de Malandolaan in Westwijk heeft wethouder Floor Gordon (Openbare Ruimte, D66) vrijdagmiddag samen met kinderen uit de buurt de compleet gerenoveerde speelplaats aldaar officieel geopend.