Nico Schimmel (l) met burgemeester Tjapko Poppens

Alom geprezen dirigent Nico Schimmel ontvangt culturele onderscheiding

Amstelveen - De dirigent van het Harmonie Orkest Amstelveen, Nico Schimmel, heeft afgelopen zaterdag een bijzondere culturele gemeentelijk onderscheiding ontvangen voor zijn jarenlange verdiensten voor het orkest. Hij ontving in een volle Schouwburg Amstelveem een miniatuur-replica van het beeld de Turftrapster uit handen van burgemeester Tjapko Poppens.

Het Harmonieorkest gaf afgelopen zaterdag een spectaculair  jubileumconcert in de Schouwburg ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van het orkest. Nico Schimmel is al 25 jaar de bezielende dirigent. Hij staat bekend als een zeer veelzijdig dirigent, die vanuit zijn passie voor muziek jong en oud in het orkest weeet te inspireren.

Daarnaast is hij een dirigent die het orkest een divers repertoire laat spelen en graag experimenteert met nieuwe muziekvormen. Hij wordt alom gewaardeerd door orkestleden, omdat hij plezierig is om mee samen te werken, altijd in een goed humeur is en een groot gevoel voor humor heeft.

De Turftrapster

De Turftrapster is een gemeentelijke onderscheiding die wordt toegekend aan mensen die zich bijzonder verdienstelijke hebben gemaakt in de Amstelveense kunst & cultuursector.  De prijs is gebaseerd op een beeld van kunstenaar Pieter de Monchy, waarvan het orgineel in het Oude Dorp staat (zie foto onder).

turftrapster_onthulling.jpg

In de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw werd een miniatuur-replica van de bronzen Turftrapster als onderscheiding uitgereikt aan Amstelveners die zich verdienstelijk maakten voor de gemeente. De onderscheiding werd recent nieuw leven ingeroepen: nu geldt de mini-replica van de Turftrapster als een culturele onderscheiding.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur vandaag 08:59

Kunstfotograaf Jimmy Nelson komt naar Libris Venstra

Amstelveen - Naar aanleiding van het uitkomen van zijn nieuwe boek Between the Sea and the Sky komt kunstfotograaf Jimmy Nelson op donderdag 8 december naar Libris Venstra aan het Stadsplein. Jimmy zal in het kort vertellen over zijn boek en daarna signeren.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:16

Amstelveen van voorheen (327)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 327 een oude foto van de Stationsstraat in het Oude Dorp.

Algemeen 26 nov. 2022 12:26

Wethouders ’s avonds de straat op in Middenhoven: ‘Diffuus beeld’

Amstelveen - Vanwege de aanhoudende overlastmeldingen in Middenhoven hebben wethouders Marijn van Ballegooijen en Herbert Raat samen met raadslid Yaron van Koningsveld en diverse handhavers vrijdagavond een bezoek gebracht aan de wijk. Ze spraken met diverse jongeren, bewoners en ondernemers. Raat sprak na afloop van een nogal diffuus wijkbeeld, maar tegelijkertijd van een zeer nuttige avond.

Algemeen 26 nov. 2022 09:56

Opgelet: veelgebruikte A9-afrit 4 (Amstelveen/Ouderkerk) gaat aantal dagen en nachten dicht

Amstelveen - In verband met werkzaamheden aan Rijksweg A9 zal afrit 4 (S109) richting Amstelveen/Ouderkerk volgende week enkele dagen en nachten worden afgesloten. Het gaat alleen om de afrit aan de kant van het KPMG-gebouw, voor verkeer dat komt uit de richting van Schiphol. Afrit 4 aan de andere zijde van de snelweg blijft wel open.