Nico Schimmel (l) met burgemeester Tjapko Poppens

Alom geprezen dirigent Nico Schimmel ontvangt culturele onderscheiding

Amstelveen - De dirigent van het Harmonie Orkest Amstelveen, Nico Schimmel, heeft afgelopen zaterdag een bijzondere culturele gemeentelijk onderscheiding ontvangen voor zijn jarenlange verdiensten voor het orkest. Hij ontving in een volle Schouwburg Amstelveem een miniatuur-replica van het beeld de Turftrapster uit handen van burgemeester Tjapko Poppens.

Het Harmonieorkest gaf afgelopen zaterdag een spectaculair  jubileumconcert in de Schouwburg ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van het orkest. Nico Schimmel is al 25 jaar de bezielende dirigent. Hij staat bekend als een zeer veelzijdig dirigent, die vanuit zijn passie voor muziek jong en oud in het orkest weeet te inspireren.

Daarnaast is hij een dirigent die het orkest een divers repertoire laat spelen en graag experimenteert met nieuwe muziekvormen. Hij wordt alom gewaardeerd door orkestleden, omdat hij plezierig is om mee samen te werken, altijd in een goed humeur is en een groot gevoel voor humor heeft.

De Turftrapster

De Turftrapster is een gemeentelijke onderscheiding die wordt toegekend aan mensen die zich bijzonder verdienstelijke hebben gemaakt in de Amstelveense kunst & cultuursector.  De prijs is gebaseerd op een beeld van kunstenaar Pieter de Monchy, waarvan het orgineel in het Oude Dorp staat (zie foto onder).

turftrapster_onthulling.jpg

In de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw werd een miniatuur-replica van de bronzen Turftrapster als onderscheiding uitgereikt aan Amstelveners die zich verdienstelijk maakten voor de gemeente. De onderscheiding werd recent nieuw leven ingeroepen: nu geldt de mini-replica van de Turftrapster als een culturele onderscheiding.


Meer nieuws

Politiek 30 nov. 2023 17:17

VVD Amstelveen keert zich tegen lokaal vuurwerkverbod: 'geen draagvlak voor'

Amstelveen - De Amstelveense VVD heeft zich gisteren in de raadsvergadering nadrukkelijk uitgesproken tegen het GroenLinks-voorstel om per direct het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling in Amstelveen te verbieden. Volgens de partij is er voor een dergelijk lokaal verbod onvoldoende draagvlak, lost het de problemen niet op en is het bovendien niet handhaafbaar.

Politiek 30 nov. 2023 13:43

Burgerbelangen Amstelveen uit zorgen over bodemvervuiling Amsterdamse bos

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) maakt zich grote zorgen over de grondkwaliteit van het Amsterdamse Bos. Dit naar aanleiding van de recente onderzoeksreportage van AT5, die veel stof deed opwaaien. Namens de bbA-fractie stelt raadslid Dave Offenbach nu dat (Amstelveense) burgers zich zorgen maken over de veiligheid en de gezondheidsrisico’s die men in het Bos kan lopen. 

Politiek 30 nov. 2023 11:29

Vuurwerkverbod Amstelveen Oud & Nieuw voor dit jaar van de baan

Amstelveen - Een algeheel verbod voor het afsteken van vuurwerk rond Oud & Nieuw in Amstelveen is voor dit jaar van de baan. GroenLinks Amstelveen pleitte daarvoor, maar trok het voorstel (amendement) daartoe gisterenavond weer in, nadat bleek dat er geen meerderheid voor de plannen was.