Davey Photography, Davey Baas
112

Ambulance klapt door betonnen afzetting bij DDI-kruispunt Keizer Karelweg/A9

Amstelveen - Bij het DDI-kruispunt aan de Keizer Karelweg in Amstelveen, bij de af/oprit van de A9, heeft woensdagmiddag een zwaar ongeval plaatsgevonden waarbij een ambulance betrokken was.

De ambulance is door nog onbekende oorzaak dwars door een betonnen blokafzetting gereden ter hoogte van de op/afrit naar de A9 en raakte daarbij zwaar beschadigd. De ravage is groot.

112_a9_ddi_keizerlweg_amstelveen_ongeval.jpg
Davey Photography, Davey Baas

Politie, brandweer, meerdere ambulances en het mobiel medisch team werden met grote spoed opgeroepen.
De gecrashte ambulance, afkomstig uit de regio Haarlem/Kennemerland, vervoerde een patiënt; het betrof een jong meisje dat met spoed met ander medisch vervoer naar een ziekenhuis is overgebracht.

112_ambulance_ravage_ddi_a9_amstelveen.jpg
Foto: VTF, Vivian Tusveld

Ook een ambulancemedewerker is gewond geraakt bij het ongeval.

112_ambulance_a9_ddi_keizerkarelweg_amstelveen.jpg
Foto: VTF

Volgens een omstander schoot de ambulance door vanaf de afrit van de snelweg, richting de oprit van de snelweg aan de andere zijde. De kruising is volledig voor verkeer afgesloten. De politie doet momenteel uitgebreid onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval. Het kruispunt is voor zover bekend uitgerust met webcams/camera's om de verkeersstromen te monitoren.

DDI

Het verkeersknooppunt, waar een zogenoemd Diverging Diamond Interchange (DDI) is aangelegd vanwege de werkzaamheden aan de A9, is inmiddels berucht door een reeks ongevallen sinds de aanleg ervan. Het DDI-verkeersknooppunt wordt door verkeersdeelnemers als onoverzichtelijk ervaren. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:31

Sunday Floating Foodbar wordt unieke horecalocatie aan De Poel

Amstelveen - ‘Sunday Floating Foodbar’ zal de naam worden van het nieuwe horecaconcept op de locatie van het voormalige Poels’ Up aan de Noordelijke Poeloever in Amstelveen. Ondernemers Erwin van der Laan en Daan Kroone hopen eind juli de eerste gasten te kunnen ontvangen.

112 gisteren 10:26

Aanrijding tussen scooter en bestelbusje

Amstelveen - Op de kruising van de Oranjebaan met de Camera Obscuralaan is donderdagavond een scooter in aanrijding gekomen met een bestelbusje van een pakketbezorgdienst.