Davey Photography, Davey Baas
112

Ambulance klapt door betonnen afzetting bij DDI-kruispunt Keizer Karelweg/A9

Amstelveen - Bij het DDI-kruispunt aan de Keizer Karelweg in Amstelveen, bij de af/oprit van de A9, heeft woensdagmiddag een zwaar ongeval plaatsgevonden waarbij een ambulance betrokken was.

De ambulance is door nog onbekende oorzaak dwars door een betonnen blokafzetting gereden ter hoogte van de op/afrit naar de A9 en raakte daarbij zwaar beschadigd. De ravage is groot.

112_a9_ddi_keizerlweg_amstelveen_ongeval.jpg
Davey Photography, Davey Baas

Politie, brandweer, meerdere ambulances en het mobiel medisch team werden met grote spoed opgeroepen.
De gecrashte ambulance, afkomstig uit de regio Haarlem/Kennemerland, vervoerde een patiënt; het betrof een jong meisje dat met spoed met ander medisch vervoer naar een ziekenhuis is overgebracht.

112_ambulance_ravage_ddi_a9_amstelveen.jpg
Foto: VTF, Vivian Tusveld

Ook een ambulancemedewerker is gewond geraakt bij het ongeval.

112_ambulance_a9_ddi_keizerkarelweg_amstelveen.jpg
Foto: VTF

Volgens een omstander schoot de ambulance door vanaf de afrit van de snelweg, richting de oprit van de snelweg aan de andere zijde. De kruising is volledig voor verkeer afgesloten. De politie doet momenteel uitgebreid onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval. Het kruispunt is voor zover bekend uitgerust met webcams/camera's om de verkeersstromen te monitoren.

DDI

Het verkeersknooppunt, waar een zogenoemd Diverging Diamond Interchange (DDI) is aangelegd vanwege de werkzaamheden aan de A9, is inmiddels berucht door een reeks ongevallen sinds de aanleg ervan. Het DDI-verkeersknooppunt wordt door verkeersdeelnemers als onoverzichtelijk ervaren. 


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 11:31

Tram 25 uit roulatie door ijzel

Amstelveen - Tram 25 (Amstelveenlijn) is vrijdag de hele ochtend en een deel van de middag uit de roulatie geweest door ijzel.

Advertorial Sport gisteren 09:00

Het slimste goede voornemen: Kaizen Gym

Amstelveen - Bij veel mensen zullen ongetwijfeld de traditionele goede voornemens weer opborrelen nu het nieuwe jaar dichterbij komt. De wildste ideeën, uitdagingen en doelen passeren daarbij de gedachtenrevue: je gaat elke dag sporten, vroeg naar bed, stoppen met alle slechte dingen... Maa rheel veel goede voornemens sneuvelen in het nieuwe jaar niet voor niks razendsnel. ‘Vaak zijn de doelen die mensen stellen nietrealistisch,’ zegt Don Brouwer.

Advertorial Zakelijk gisteren 09:00

Werken bij Meijers: ‘ik voel me binnen Meijers een ondernemer en dat vind ik heel prettig’

Amstelveen - Michiel Vink is werkzaam bij Meijers en is manager accountmanagement. Hij werkt inmiddels vier jaar voor dit familiebedrijf. Na jarenlang voor een internationale organisatie te hebben gewerkt, vindt hij het heerlijk dat er nu bij Meijers meer ondernemerschap en betrokkenheid is. Wij spreken met hem over zijn werkzaamheden en de werkomgeving.