Amstel Makelaardij schenkt 5.000 euro aan KNGF

Amstelveen - Amstel Makelaardij, gevestigd aan de Amsterdamseweg 154 in Amstelveen, heeft een cheque van liefst vijfduizend euro overhandigd aan het KNGF Geleidehonden.

Amstel Makelaardij bestaat 10 jaar en steunt het KNGF. ‘Bij iedere aankoop, verkoop en verhuur transactie hebben we afgelopen periode 50 euro aan het Amstel/KNGF fonds gedoneerd’, laat eigenaar Frans Vogel weten.

Pup

Het donatiebedrag van 5.000 euro staat gelijk aan de kosten (€ 5.000,-) voor  het eerste levensjaar van een KNGF-pup.

KNGF

KNGF Geleidehonden heeft als doel zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven te geven met een speciaal opgeleide hond. Een geleidehond vergroot de bewegingsvrijheid en zelfstandigheid. KNGF Geleidehonden is van geboorte tot pensioen betrokken bij haar honden.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:50

Gratis zwemmen met Amstelveenpas

Amstelveen - Houders van de Amstelveenpas kunnen ook deze zomervakantie weer gratis zwemmen bij zwembad De Meerkamp. “Vorig jaar was de actie een succes, het is fijn dat we het dit jaar opnieuw kunnen aanbieden”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen. 

Algemeen vandaag 09:00

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL): veiligheid op 1

Amstelveen / Schiphol - Het deed behoorlijk wat stof opwaaien toen bekend werd dat inwoners van Amstelveen deze zomer extra hinder van vliegverkeer kunnen verwachten omdat er werkzaamheden worden uitgevoerd aan de Zwanenburgbaan op luchthaven Schiphol. AmstelveenZ ging op bezoek bij Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en sprak met Edward Schaap, als manager verantwoordelijk voor de vernieuwing van het landingssysteem. 'We vragen omwonenden om begrip voor deze vervanging,’ zegt Schaap.

112 vandaag 07:44

Gewonde en veel schade na flink ongeval Bovenkerkerweg

Amstelveen - Op de Bovenkerkerweg tussen Amstelveen en Uithoorn is in de nacht van donderdag op vrijdag een flink ongeval gebeurd. Een fietser werd met hoge snelheid geschept door een bestelbusje. De fietser raakte gewond.

Algemeen gisteren 15:16

Eerste evaluatie van wekelijkse markt in het Oude Dorp positief

Amstelveen - Sinds 5 juni staat er op woensdag een wekelijkse markt op het plein in het Oude Dorp, als proef, tot het eind van het jaar. De Dorpsmarkt richt zich op producten voor de dagelijkse levensbehoefte, zoals groenten, fruit, brood, kaas, vis, aangevuld met planten, loempia’s en olijven & tapenades. De eerste evaluatie is positief: de huidige zeven markt-ondernemers zijn tevreden en via social media en vanuit ondernemers in het dorp wordt positief gereageerd op het initiatief.

Algemeen gisteren 14:34

Velorisa gekozen als de nieuwe kinderburgemeester

Amstelveen - Op woensdag 10 juli is de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen gekozen voor het schooljaar 2024-2025. Velorisa, 11 jaar, uit groep 7 van de basisschool de Piet Hein, mag een schooljaar lang alle kinderen van de stad vertegenwoordigen. Ze werd gekozen na een spannende verkiezingsmiddag uit een groep van 18 kinderen, waarmee ze samen de kinderraad 2024-2025 vormt.