Het team van Amstel Makelaardij: Steffi van den Heuvel, Frans Vogel, Jessica Neves, Inger Schuitemaker

Amstel Makelaardij: van alle markten thuis en altijd een eerlijk verhaal

Amstelveen - Laagdrempelig, vriendelijk, vakkundig en vooral eerlijk. Amstel Makelaardij, gevestigd aan de Amsterdamseweg 154 in Amstelveen, gooit al jaren hoge ogen. Online beoordeeld met een dikke 9 is dit buitengewoon prettige makelaarskantoor van alle markten thuis: verkoop, aankoop, taxaties, verhuur en beheer van verhuurwoningen. Voor al die zaken is Amstel Makelaardij een vertrouwd en professioneel adres.

Amstel Makelaardij (NVM) heeft de afgelopen jaren naam gemaakt als de makelaar met meerwaarde. ‘We vertellen onze klanten altijd het nuchtere, eerlijke verhaal en denken in alle richtingen mee,’ zegt de vriendelijke eigenaar Frans Vogel. Hij heeft een hecht, ervaren team met specialisten om zich heen, die allemaal even gedreven zijn om klanten een tevreden en prettig gevoel te geven.

Over meerwaarde gesproken, Frans is een echte Amstelvener en kent de gemeente en de omliggende regio werkelijk op zijn duimpje. Hij weet als ervaren makelaar precies wat in welk gebied speelt, tot op wijk- en straatniveau aan toe. In de sterk fluctuerende en ook overspannen woningmarkt weet Amstel Makelaardij daardoor altijd advies op detailniveau te geven, of je nu wilt (ver-)kopen of verhuren.

Aankoopmakelaar

Frans: ‘In de huidige markt is het erg raadzaam een aankoopmakelaar in te schakelen om je niet bij de neus te laten nemen,’ zegt Frans. Hij legt uit dat op de koopmarkt flink wordt overboden en mensen door stress en spanning overhaaste keuzes kunnen maken. Frans stelt dat Amstel Makelaardij zich nooit gek laat maken. ‘Wij zijn er om door mooie verhalen heen te prikken en hebben altijd een realistische blik,’ zegt hij. Zijn collega Steffi - uit hetzelfde vriendelijke hout gesneden - vult aan: ‘We geven ook kritieke zaken aan en laten de klant hun roze bril voor even afzetten,’ zegt ze.

Frans: ‘Als een klant bijvoorbeeld een appartement wil kopen, dan kijken we ook kritisch naar zaken als servicekosten. Amstelveen staat vol met flats uit de jaren 60, die de komende jaren flink verduurzaamd moeten worden. Als een VvE niet genoeg in kas heeft, kunnen de servicekosten fors stijgen, of je kan na aankoop opeens verplicht worden een grote eenmalige bijdrage te doen. Dat gaat om heel veel geld. We wijzen onze klanten op dat soort addertjes onder het gras, want we willen niet dat onze klanten achteraf zeggen ‘maar dat wisten we niet’.’

Verhuurmakelaar

Amstel Makelaardij heeft ook een ruime verhuur-portefeuille. Op de huurmarkt speelt momenteel bijzonder veel. Door de geplande invoering van huurprijsbescherming per 2024 mogen verhuurders straks niet meer in de vrije sector verhuren, als hun woning minder dan 187 punten behaalt in het woning-waarderingsstelsel (WWS). En dat kan voor verhuurders vaak helemaal niet uit. ‘Daar krijgen we momenteel bijzonder veel vragen over,’ zegt Steffi.

Frans heeft zijn bedenkingen over de nieuwe regelgeving: ‘Er zijn heel veel mensen in Amstelveen en omliggende regio die een kleinere woning of appartement voor de verhuur hebben die geen 187 punten zullen scoren. Zij zitten in de hoek waar straks de klappen gaan vallen. Ze verkopen hun woningen daarom nu al volop, omdat het straks financieel niet meer uit komt en ze daar niet over in de stress willen zitten. Veel woningen worden dus aan de huurmarkt onttrokken en dat zorgt voor een nog veel schaarser aanbod. En de prijzen in de vrije sector zullen daardoor nog verder stijgen. En dan te bedenken dat op huurwoningen nu al wordt overboden. Wij adviseren onze klanten ook op dit gebied wat voor hun situatie het beste is,’ besluit Frans.

Taxaties

Wist je dat Amstel Makelaardij zich de afgelopen jaren ook heeft weten te onderscheiden op het gebied van (NWWI) taxaties? Snel, professioneel en ook nog voordelig: kijk op www.amstelmakelaardij.nl/taxatie-amstelveen/ voor meer informatie. 

Dit artikel verscheen eerder in de november editie van AmstelveenZ Magazine, nummer 83.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.

Wonen gisteren 09:55

Gemeenteraad mag zich gaan buigen over eerste fase nieuwbouwplan Allemankwartier

Amstelveen – De gemeenteraad mag zich binnenkort gaan buigen over het plan om 33 woningen te bouwen aan het Oostelijk Halfrond, naast basisschool De Bloeiwijzer. Ook de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw dat dienst zal doen al wijkcentrum én medisch centrum (inclusief apotheek) staat op de agenda.