Amsteldijk vreest ongeluk: wandelaars en fietsers negeren verbod op polderweg massaal

Amstelveen – Het wandel- en fietsverbod op de autoweg die door de Bovenkerkerpolder richting golfcentrum Amsteldijk loopt, wordt dermate vaak genegeerd, dat ze bij golfcentrum Amsteldijk vrezen dat een ernstig ongeval haast niet kan uitblijven.

Het golfcentrum doet een dringende oproep aan wandelaars en fietsers om het pad niet meer te gebruiken, voordat het echt mis gaat. Daarbij wordt autogebruikers ook opgeroepen de snelheid op de weg te matigen.

In overeenstemming met de gemeente werden afgelopen najaar al extra verbodsborden geplaatst op de weg (die officieel de naam De Afslag draagt), maar dat blijkt helaas nog weinig te helpen. 

Corona-wandelaars

‘Zeker sinds corona wordt onze toegangsweg door tientallen wandelaars en fietsers gebruikt. Uiteraard begrijpen we dat mensen naar buiten willen en graag een luchtje scheppen, maar daar is deze weg helaas niet voor ontworpen. Onze zorg is dat er straks onverhoopt ongelukken gebeuren op de smalle weg waar auto's rijden of dat er in het ergste geval doden vallen’, laat golfcentrum Amsteldijk weten [Tekst gaat verder onder foto]

afslag_golfbaan1.jpg

Fiets- en wandelpad loopt er naast

Het is niet dat wandelaars of fietsers geen kant op kunnen: parallel aan de voor auto's bedoelde weg (die loopt van de Laan van de Helende Meesters naar het parkeerterrein van het golfcomplex) ligt namelijk gewoon een fiets- en wandelpad. Toch besluiten veel wandelaars en fietsers de autoweg te pakken; er lopen geregeld hele families met kinderen en ook (groepjes) fietsers nemen de (verkeerde) afslag. Amsteldijk hoopt dat ze dat voortaan niet meer doen en het fiets/wandelpad ernaast gebruiken om ongelukken te voorkomen.

De gemeente heeft aangegeven een oogje in het zeil te houden.  De weg door de polder werd ooit op advies van provincie en gemeente aangelegd omdat was gebleken dat de al drukke Amsteldijk Zuid het extra verkeer naar de golfbaan niet aan zou kunnen. 


Meer nieuws

Politiek vandaag 21:00

Amstelveen by night (42)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 42e dag dat de avondklok geldt, een foto van Molen De Dikkert op de hoek Molenweg/Amsterdamseweg.

Algemeen vandaag 15:54

Amstelveen & KPN sluiten deal: 35.000 huishoudens aan glasvezel

Amstelveen - Zo’n 35.000 huishoudens in Amstelveen krijgen de komende jaren een glasvezelaansluiting voor sneller internet. Wethouder Rob Ellermeijer en Willem Offerhaus van KPN ondertekenden daartoe vrijdag 5 maart 2021 een overeenkomst. 

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 15:40

Steeds meer kleur in Amstelveense bermen en gazons

Amstelveen - In diverse Amstelveense bermen en gazons komen de kleurrijke bloemen weer op nu het voorjaar dichterbij komt. Op diverse plaatsen in Amstelveen, zoals aan de Groen van Prinstererlaan en de Burgemeester Haspelslaan, zijn al volop bloemen te zien.

Algemeen vandaag 15:00

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit!

Amstelveen - Vanaf vandaag (5 maart 2021) wordt weer een nieuwe editie van AmstelveenZ Magazine verspreid in Amstelveen en omgeving. In nummer 56 blikken we onder andere terug op oude ingrijpende stadsplannen die uiteindelijk niet werden uitgevoerd.

Verkeer & Vervoer vandaag 12:46

Honderden bewoners Bovenkerk in actie tegen nieuwe bussluis

Amstelveen – Het Actiecomité Veilig Bovenkerk vecht de voorgenomen komst van een bussluis  op de Legmeerdijk/Noorddammerlaan aan omdat het door de gemeente afgenomen draagvlakonderzoek belangrijke informatie miste. Het comite heeft vanmorgen honderden handtekeningen van bezorgde bewoners uit voornamelijk het midden van de wijk overhandigd aan verantwoordelijk wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer, VVD).

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 11:44

Wachten op de bloesem

Amstelveen - Het is voorlopig nog even wachten op de bloesem in het Amstelveense Bloesempark in het Amsterdamse bos. Hoewel de 400 kersenbomen in het park behoorlijk in knop staan, is van een bloesemexplosie nog geen sprake.