Wethouder Berkhout opent internationale basisschool

Amstelland International School: nieuwste basisschool van Amstelveen

Amstelveen - Op woensdag 8 januari opende wethouder Frank Berkhout (jeugd en onderwijs) officieel de Amstelland International School (AIS) samen met de jongste en oudste leerlingen. Een primeur voor Amstelveen nu er naast de private internationale scholen, ook een internationale basisschool is met een lagere ouderbijdrage.

In zijn openingswoord roemde wethouder Frank Berkhout de samenwerking tussen het schoolteam, de gemeente, het ministerie en de schoolbesturen Amstelland en Amstelwijs. Dankzij deze soepele samenwerking kon de school binnen een jaar de deuren openen.

Wethouder Frank Berkhout: “Er is een grote behoefte aan internationaal onderwijs in onze stad. Daarom is het cruciaal dat deze school is geopend. Het biedt kinderen van internationals die tijdelijk in Amstelveen wonen betaalbaar internationaal onderwijs. Tegelijkertijd geeft het leerkrachten in ons reguliere basisonderwijs meer ruimte. Veel van deze kinderen gingen namelijk naar het reguliere basisonderwijs waar ze Nederlands leerden om soms binnen korte tijd naar het buitenland te vertrekken met hun ouders.”

Open dag 

Zaterdag 11 januari 2020 is er een open dag van 10:00 tot 13:00u. De school is afgelopen najaar gestart met meer dan 30 leerlingen verdeeld over drie groepen. Wekelijks ontvangt de school nieuwe aanmeldingen. De school zit in hetzelfde gebouw als het centraal informatieloket voor internationals, De Taalschool en grenst aan de Karel Eykman School en de Triangel. 


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen vandaag 21:00

Amstelveen van voorheen (197)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 197 een oude foto van de vroegere Middeldorpstraat (destijds Middendorpstraat), waarvan de huizen binnenkort gesloopt gaan worden voor de verbreding van de A9.

Algemeen vandaag 20:03

Fraaie legpuzzel Urbanuskerk uitgedeeld aan duizend ouderen

Amstelveen - Speciaal voor ouderen verstrekken de ouderenverenigingen KBO Bovenkerk-Aalsmeer en KBO Amstelveen/Ouderkerk (samen met het Bewonersplatform Bovenkerk) de komende periode duizend legpuzzels met een afbeelding van de Urbanuskerk. 

Algemeen vandaag 17:58

Handhaving Amstelveen op scherp: 'Morgen wordt een spannende dag'

Amstelveen - De gemeentelijke dienst Handhaving kijkt met gezonde spanning uit naar morgen (1 juni) als ook in Amstelveen de horeca weer open mag. De handhavers staan op scherp en houden morgen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Politiek vandaag 10:20

VVD: 'Islamitische school in Amstelveen verspilling belastinggeld'

Amstelveen - Een meerderheid van de Amstelveense gemeenteraad heeft besloten het beroep bij de Raad van State, tegen de vestiging van een islamitische school in Amstelveen door stichting SIO-NH, te steunen. Ook de VVD steunt de beroepszaak, laat de partij in een persbericht weten.

Politiek gisteren 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.