Amstelring

Amstelring van start met eigen coronatestlocatie voor medewerkers bij woonzorgcentrum Groenelaan

Amstelveen - In het Amstelveense woonzorgcentrum Groenelaan van Amstelring is vandaag een eerste coronatestlocatie voor medewerkers in gebruik genomen. Medewerkers kunnen zodoende dichtbij hun werk op ieder moment van de dag getest worden. In de komende weken ligt het in de bedoeling nog 2 testlocaties bij andere woonzorgcentra van Amstelring te realiseren.

Trudy Roek, projectleider bij Amstelring, noemt snel kunnen testen noodzakelijk om nieuwe uitbraken in onze woonzorgcentra, verpleeghuizen maar ook bij mensen thuis te voorkomen: ‘En om alle medewerkers gezond aan het werk te houden, want we hebben iedereen hard nodig in de zorg, ondersteuning en begeleiding’, stelt ze in een persbericht op de website van Amstelring.

‘Lange wachttijd onwerkbaar’

Amstelring biedt medewerkers de mogelijkheid een officiële PCR-test te doen, omdat het bij de GGD'en nu zo druk is dat medewerkers met klachten die zich willen laten testen, soms wel twee dagen moeten wachten.  'Binnenkort gaan we ook PCR testen mogelijk maken bij nog twee andere locaties van Amstelring. We willen heel laagdrempelig en toegankelijk zijn, zodat onze medewerkers zich niet alleen snel kunnen laten testen, maar ook snel de uitslag hebben.' De uitslag is volgens Amstelring in 15 minuten bekend.


Meer nieuws

Politiek gisteren 10:49

Politiek Plein Amstelveen: op naar de gemeenteraadsverkiezingen (1)

Amstelveen – In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 worden lokale media in toenemende mate bestookt met politieke persberichten.  Om een beetje overzicht te creëren verzamelt AmstelveenZ in de rubriek Politiek Plein Amstelveen vanaf december 2021 wekelijks de diverse (pers-)berichten die de partijen in Amstelveen hebben uitgegeven in één verzamelbericht.

Onderwijs & Educatie gisteren 09:00

Noor & Amaya in de Kinderrijk Kinderraad

Amstelveen - Op 20 november is de jaarlijkse Internationale Dag van de Rechten van het Kind. KinderRijk vindt het belangrijk om kinderen de ruimte te geven hun stem te laten horen. De organisatie wil weten wat er in de kinderen omgaat en luistert naar wat hen bezighoudt. Om die reden is vorig jaar de KinderRijk KinderRaad opgericht. Het woord is aan leden Noor en Amaya.