Archief

Amstelveen: afstanden naar diverse bus- en tramhaltes te groot

Amstelveen – Amstelveen is er van doordrongen dat op een aantal plekken in de gemeente de afstand naar bus- of tramhaltes voor inwoners te groot is.

De gemeente stelt dat in een aantal wijken verbeteringen zijn doorgevoerd in de fijnmazigheid, zoals de tijdelijke terugkeer van halte Grote Beer, de verlenging van de 199, de extra lijn 174 en de tijdelijke bus 551, maar dat op diverse plekken nog altijd een betere fijnmazigheid gewenst is.

Al overleg sinds eind 2017

De soms lange afstanden naar bus- en tramhaltes is vooral voor mensen die slecht ter been zijn een belemmering. ‘Bijzonder aandachtspunt is nog de wijk Kostverloren’, stelt de gemeente. Sinds dat in december 2017 grote wijzigingen in busroutes werden doorgevoerd - is de gemeente al in overleg met de Vervoerregio en Connexxion over het doorvoeren van aanpassingen en het realiseren van meer fijnmazigheid in het ov-netwerk.  

Vechten voor definitieve terugkeer halte Grote Beer

AmstelveenZ.nl meldde eerder al dat door die onderhandelingen de halte Grote Beer tijdelijk gaat terugkeren per december 2019, maar alleen in de periode dat er gewerkt wordt aan de Amstelveenlijn (tot begin 2021). ‘Ik blijf mij ervoor inzetten dat de halte ook vanaf 2021 permanent in gebruik blijft’, zegt wethouder Verkeer Rob Ellermeijer nu. Hij  is verheugd dat gesprekken met de Vervoerregio en Connexxion een positief resultaat hebben opgeleverd en dat het schrappen van de halte Grote Beer als een enorm gemis werd ervaren.

199 Schiphol

De gemeente noemt het ook goed nieuws  dat Connexxion de lijn 199 op z’n laatste per per 15 december 2019,  maar mogelijk eerder, door laat rijden vanuit Westwijk naar Middenhoven. De 199 rijdt over de dr. Willem Dreesweg en keert op de rotonde bij de Praam/Gondel. ‘Dit houdt wél in, dat richting Schiphol Plaza overgestapt moet worden op knooppunt Schiphol Noord om verder naar Schiphol Plaza te reizen. Er rijden echter bussen van de knoop Schiphol Noord naar Plaza. In de omgekeerde richting rijdt lijn 199 wél rechtstreeks van Schiphol Plaza naar Amstelveen. De gemeente heeft dringend verzocht lijn 199 door te trekken tot en met Ziekenhuis Amstelland.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.