De jury (vlnr) Danny Moinat (Rabobank), Frits Barend, Ron Berteling (talentbegeleider), Rien Alink (voorzitter), Berit Gunderson (talentbegeleider), Agnes Brunninkhuis, Peter van Noord, Brian de Wit.

Amstelveen barst van sporttalent, maar wie wordt Talent van het Jaar?

Amstelveen – Amstelveen barst van het sporttalent. Voor de prestigieuze titel 'Rabobank Talent van het jaar 2019' zijn uit liefst 175 geregistreerde sporttalenten twaalf jonge sporters genomineerd vanwege hun opvallende prestaties in 2019.

De jury boog zich afgelopen week over een voorselectie van 35 toptalenten. Alle geregistreerde talenten worden door AmstelveenSport begeleidt , om uit te kunnen groeien tot topsporter.

Eerdere winnaars

Eerdere winnaars van de Rabobank talentprijzen waren de inmiddels succesvolle topsporters Tim Veldt (wielrenner), Kira Toussaint (zwemster), Carel Eiting (voetballer), Anne Buijs (volleybalster) en Lauren Stam (hockeyster). Ook zij werden tijdens hun middelbare school periode begeleid door de talentbegeleiders van AmstelveenSport en zijn inmiddels uitgegroeid tot internationale toppers.

Genomineerden 2019

De jury onder leiding van voorzitter Rien Alink nomineerde voor 2019 de volgende talenten:

Rabobank Talent van het jaar prijs 2019 jongens:

 • Thomas Bueters (voetbal en zeilen)
 • Suhayl Nawar (schermen)
 • Cody van As (handbal)

Rabobank Talent van het jaar prijs 2019 meisjes:

 • Nienke van Dok (atletiek)
 • Jenna Telles (karate)
 • Annelotte Maitland (roeien)

Rabobank Junior van het jaar prijs 2019 jongens:

 • Michael Dijkstra (schermen)
 • Djai Denneboom (skiën)
 • Steef van Wijk (musical en dans)

Rabobank Junior van het jaar prijs 2019 meisjes:

 • Nikki de Blok (Turnen)
 • Barbara Galek Olsthoorn (ritmische gymnastiek)
 • Milou van den Berg (kogelstoten)

Uniek 

Na de vergadering gaven een aantal juryleden hun commentaar over de Rabobank Talentprijzen. Danny Moinat:” Om als Rabobank een kleine bijdrage te kunnen doen in de talentontwikkeling van Amstelveense jeugd, geeft me een goed gevoel”. Frits Barend: ”Wat er gedaan wordt in Amstelveen met topsport is uniek in Nederland, ga zo door!”

Talent- en Juniorprijs

De Rabobank, die deze prijzen al vele jaren ter beschikking stelt, beloont de jonge topsporters in twee categorieën. Voor talenten die de status toptalent bereikt hebben en afgelopen jaar uitzonderlijk goed gepresteerd hebben is er de “Rabobank Talent van het jaar” prijs. Talenten die een grote belofte voor de toekomst zijn, komen in aanmerking voor de “Rabobank Junior van het jaar” prijs. Voor deze titels stelt de Rabobank geldprijzen ter beschikking. De winnaars van de Talent van het jaar prijs krijgen € 500,- per persoon, de nummer 2 en 3 krijgen respectievelijk € 350,- en € 250,-. Alleen de winnaars van de Junior van het jaar prijzen krijgen € 250,- per persoon.

Sportgala Amstelveen

Wie er uiteindelijk met de titel “Rabobank Talent of Junior van het jaar” vandoor gaat, wordt tijdens het Amstelveens sportgala op vrijdag 24 januari 2020 bekend gemaakt. Het sportgala is alleen op uitnodiging bij te wonen.


Meer nieuws

112 vandaag 15:51

Drie verdachten aangehouden in Westwijk

Amstelveen -De Amstelveense politie blijkt gistermiddag in Westwijk drie personen te hebben aangehouden, die zich verdacht ophielden in de omgeving van Eyckenstein.

Advertorial Corona Amstelveen vandaag 12:46

Corona sneltest: uitslag bekend binnen 15 minuten

Amstelveenz - 'Met onze corona sneltest kan eenvoudig via een vingerprikje gecontroleerd worden of er antistoffen tegen het coronavirus aanwezig zijn in het lichaam. Indien je met het virus in aanraking bent geweest, zal het lichaam hiertegen antistoffen gaan aanmaken. De testen worden in Alphen aan den Rijn uitgevoerd door gediplomeerde EHBO-ers. Voor €69,50 weet je binnen 15 minuten exact waar je aan toe bent!'

Verkeer & Vervoer gisteren 14:07

Ongeval baart bewoners Bovenkerk zorgen

Amstelveen - Een ongeval tussen een scholier en een automobilist in Bovenkerk hedenmorgen, baart diverse bewoners van Bovenkerk extra zorgen over de verkeersveiligheid van de wijk in de nabije toekomst. Met het besluit om binnenkort het doorgaand verkeer op de Noorddammerlaan/Legmeerdijk te weren met een bussluis ter hoogte van de Urbanuskerk, vrezen bewoners veel meer sluipverkeer door de wijk.