Rijnboutt Architecten

Amstelveen biedt hulp aan bij nieuwe invulling pand Hudson's Bay

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is bereid mee te helpen om het pand van Hudson's Bay in het Stadshart een nieuwe invulling te geven.

Afgelopen zaterdag werd via het FD bekend dat de warenhuisketen voor het eind van het jaar de deuren sluit. Het pand van Hudson's Bay in Stadshart Amstelveen is niet in handen van Stadshart-eigenaar Unibail-Rodamco, maar is in bezit van a.s.r. Vastgoed, dat ook samen met Amstelveen optrok voor de realisatie van appartementen bovenop het gebouw.

Het gemeentebestuur van Amstelveen laat gebouw-eigenaar a.s.r. Vastgoed weten dat de gemeentedeur open staat voor eventuele hulp bij hernieuwde invulling van het winkelpand.

Dat zegt wethouder Herbert Raat (VVD) desgevraagd. Raat trekt samen op met wethouder Economische Zaken Floor Gordon (D66). Ze betreuren uiteraard de aangekondigde sluiting van Hudson's Bay en het onvermijdelijke ontslag van medewerkers, maar willen waar kan de helpende hand bieden.

Raat denkt dat de invulling een uitdaging zal worden, maar ziet toch ook mogelijkheden. 'Het is een heel modern, nieuw pand en Amstelveen is een aantrekkelijke gemeente.'


Meer nieuws

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws