Rijnboutt Architecten

Amstelveen biedt hulp aan bij nieuwe invulling pand Hudson's Bay

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is bereid mee te helpen om het pand van Hudson's Bay in het Stadshart een nieuwe invulling te geven.

Afgelopen zaterdag werd via het FD bekend dat de warenhuisketen voor het eind van het jaar de deuren sluit. Het pand van Hudson's Bay in Stadshart Amstelveen is niet in handen van Stadshart-eigenaar Unibail-Rodamco, maar is in bezit van a.s.r. Vastgoed, dat ook samen met Amstelveen optrok voor de realisatie van appartementen bovenop het gebouw.

Het gemeentebestuur van Amstelveen laat gebouw-eigenaar a.s.r. Vastgoed weten dat de gemeentedeur open staat voor eventuele hulp bij hernieuwde invulling van het winkelpand.

Dat zegt wethouder Herbert Raat (VVD) desgevraagd. Raat trekt samen op met wethouder Economische Zaken Floor Gordon (D66). Ze betreuren uiteraard de aangekondigde sluiting van Hudson's Bay en het onvermijdelijke ontslag van medewerkers, maar willen waar kan de helpende hand bieden.

Raat denkt dat de invulling een uitdaging zal worden, maar ziet toch ook mogelijkheden. 'Het is een heel modern, nieuw pand en Amstelveen is een aantrekkelijke gemeente.'


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.

Kunst & Cultuur gisteren 12:05

Corona-crisis in Amstelveen: Rondje Cultuur

Amstelveen - De kunst & cultuursector wordt ook in Amstelveen keihard geraakt door de coronacrisis. In een Rondje Cultuur met verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wordt inzicht gegeven in de effecten van de coronamaatregelen op diverse instellingen en individuele kunstenaars. 

Columns 23 mei 2020 19:30

Column Geertje Visser: #BLIJFBINNEN

Amstelveen - Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Ze heeft een man en drie zonen, woont en werkt in Amstelveen. In de mei-editie een stukje over thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs.