Pixabay.com

Amstelveen: Blijf alert, houd je aan de regels

Amstelveen – Ook gemeente Amstelveen doet een dringend beroep op inwoners om alert te blijven op de corona-maatregelen, nu het aantal besmettingen landelijk weer toeneemt.

De gemeente noemt het belangrijk dat iedereen zich aan de regels blijft houden: ‘Als we allemaal de basisregels volgen, houden we corona onder controle. Dat is ons afgelopen maanden gelukt. Laten we dat vasthouden.’

Coronatest Amstelveen

De gemeente verzoekt inwoners dus afstand te houden als ze ergens naartoe (op bezoek) gaan en ook op het werk of op het terras. Daarbij wordt geadviseerd veel handen te wassen en thuis te blijven bij klachten. Ook een test laten doen als dat nodig wordt als advies gegeven (Test laten doen? Klik hier voor meer informatie)

Het RIVM meldde deze week dat het aantal besmettingen in Nederland ten opzichte van de week ervoor was verdubbeld, van 534 naar 987. In Amstelveen zijn sinds de laatste update van het RIVM vier corona-patiënten bekend.

Jongeren

Amstelveen steunt de dringende oproep die minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid deed: 'De toename van het aantal besmettingen is geen goede ontwikkeling. We moeten ons beter aan de regels houden. Als dat niet gebeurt, is de kans groot dat we strengere maatregelen moeten nemen. Laten we er met z'n allen voor zorgen dat het niet nodig is,' aldus de  minister, die met name jongeren opriep om zich beter aan de regels te houden.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 11:19

Wat gaat hier gebeuren?

Amstelveen - Bij het meest besproken kunstwerk van Amstelveen, Der Bogen op het Stadsplein, zijn werkzaamheden in volle gang.

Kunst & Cultuur 13 aug. 2020 16:43

Ook financiële steun voor Amstelveens Poppentheater

Amstelveen - Het Amstelveens Poppentheater krijgt net als diverse andere culturele instellingen in Amstelveen een extra garantiesubsidie om door de huidige corona-periode heen te komen. Een bedrag van 42.000 euro (voor inkomstenderving en innovatie) moet het bij kinderen populaire theater de helpende hand bieden.