Archieffoto, wandelaars bij de Nesserlaan/Bovenkerkerpolder

Amstelveen, blijf thuis! Sneller boetes bij overtredingen in naderend lenteweekend

Amstelveen – Inwoners van Amstelveen worden nadrukkelijk opgeroepen komend weekeinde niet te gaan recreëren en drukke plekken, zoals parken en drukke wandelpaden, zoveel mogelijk te vermijden. Er worden sneller boetes uitgeschreven bij overtredingen en gebieden kunnen per direct worden afgesloten.

De gemeente noemt expliciet het Bloesempark in het Amsterdamse Bos, maar ook bijvoorbeeld de wandelpaden rondom de Poel en de Heemparken. ‘Als parken te druk worden, dan kunnen ze worden afgesloten. Vanwege signalen van drukte door de vele wielrenners wordt extra toezicht gehouden op de fietsroute Ronde Hoep. Ook voor wielrenners geldt de oproep: blijf zoveel mogelijk thuis.’

Afsluiting sanitaire voorzieningen op recreatieplekken
Om recreatie verder te ontmoedigen worden sanitaire voorzieningen zoals gemeenschappelijke toilet- en douchevoorzieningen gesloten op recreatieparken, vakantieparken, kampeerterreinen en kleine kampeerveldjes bij parken, natuurgebieden en strandjes.

Hele regio
De maatregelen gelden in de hele veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland, waarbij de centrale boodschap is blijf zoveel mogelijk thuis en ga alleen naar buiten voor een boodschap of een klein ommetje en niet om te recreëren.: 'Zoek geen drukke plekken op zoals parken en pleinen en houd altijd minimaal 1,5 meter afstand. Deze maatregelen zijn en blijven nodig voor de bestrijding van corona en het beperken van de druk op de zorgcapaciteit. Alleen samen krijgen we corona onder controle.'

Mooi weer
Vanwege de voorspellingen voor het mooie weer dit weekend en de mogelijke drukte zijn  uit voorzorg de aanvullende maatregelen genomen. In de hele regio Amsterdam-Amstelland wordt door politie en handhaving actief gemonitord. Bij overtreding op de maatregelen wordt sneller beboet.

Oproep aan ouders: kies voor een rustige speelplek
Volgens de richtlijnen van het RIVM geldt een uitzondering op de regels voor kinderen tot en met 12 jaar. Zij mogen, als ze geen ziekteverschijnselen (hoesten, verkouden, koorts) vertonen, onder begeleiding van ouders buitenspelen. Dat mag ook in de speeltuin, maar ouders wordt opgeroepen: kies voor een rustige speelplek en blijf zoveel mogelijk afstand houden.

 

 


Meer nieuws

Sport vandaag 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen gisteren 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.

Amstelveen van voorheen 21 apr. 2024 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.