Gemeente Amstelveen

Amstelveen breidt subsidieregeling voor energiebesparing in 2022 verder uit

Amstelveen - Gemeente Amstelveen breidt de subsidiemogelijkheden voor inwoners die hun woning willen verduurzamen verder uit.

'We horen van steeds meer huiseigenaren en huurders dat ze energie willen besparen,' meldt wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid, D66): 'Gemeente Amstelveen wil met de subsidie Energiebesparing inwoners ondersteunen. De vernieuwde regeling is komend jaar uitgebreid met onder andere dakisolatie. We hopen dat veel Amstelveners gebruiken gaan maken van de regeling. Zo worden de woningen in Amstelveen energiezuiniger en de maatregelen dragen bij aan meer wooncomfort.'

Subsidies energiebesparen

De subsidies die Amstelveen verstrekt zijn gericht op huiseigenaren, huurders, kleine particuliere verhuurders en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Er zijn bijvoorbeeld subsidies voor:

  • Isoleren met HR++, triple glas en vacuümglas
  • Dakisolatie en isolatie d.m.v. voorzetwand
  • Ventileren van de woning met balansventilatie.
  • Opslag en gebruik duurzame energie met een huisaccu voor (tijdelijke) opslag van zelfopgewekte elektriciteit.
  • Duurzaam verwarmen en koelen met o.a. warmtepompsysteem; of zonneboilersysteem (ook voor douche Warmte Terug Winning; en lage temperatuurverwarming convectoren.
  • Overige maatregelen, zoals subsidie voor koken op inductie en PVT-zonnepanelen (voor stroom en warmte).

Lokale regeling

Naast deze financiële ondersteuning worden er volgend jaar door de gemeente verschillende collectieve inkoopacties georganiseerd die aansluiten bij de verschillende subsidies. De lokale regeling is aanvullend op de landelijke subsidieregeling voor het isoleren van de woning en voor een aantal technische voorzieningen. De complete regeling en voorwaarden zijn in januari te vinden op amstelveen.nl/subsidies.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:19

'Fakkel- en lichtjestocht door Amstelveen trekt 40 belangstellenden'

Amstelveen - Gisterenavond werd in Amstelveen voor de tweede keer een fakkel- en lichtjestocht gehouden door tegenstanders van het coronabeleid. Zo'n veertig deelnemers van de tocht wandelden volgens de initiatiefnemers door het centrum van Amstelveen 'ten behoeve van de vrijheid en verbinding van mensen die zich niet (langer) kunnen vinden in de in hun ogen buitenproportionele coronamaatregelen'.