Der Bogen, Stadstuinen. [AmstelveenZ]

Amstelveen by night (1)

Amstelveen - Nu de avondklokperiode is ingegaan deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. In deze eerste aflevering: het kunstwerk dat niet meer zo prominent aanwezig is in het centrum van Amstelveen, maar dat natuurlijk nog steeds in Amstelveen staat: dat we het niet vergeten :-) Der Bogen in de Stadstuinen.

Het kunstwerk van Armando kent een turbulente Amstelveense geschiedenis: het gevaarte werd in de zomer van 2015 op het Stadsplein geplaatst waar het volgens het toenmalige gemeentebestuur moest fungeren als Toegangsport van Amstelveen.

Het kunstwerk kon maar weinig Amstelveners bekoren en een groot deel van de bevolking zag er iets heel anders in dan een toegangspoort. Het kunstwerk kreeg diverse bijnamen waarvan De Drol de bekendste is. In 2017 werd het kunstwerk zelfs verkozen tot het lelijkste kunstwerk van Nederland.

Na een 1 april-grap in 2018, dat het kunstwerk zou verhuizen, kwam het gemeentebestuur in 2019 met het nieuws dat ze daadwerkelijk van het kunstwerk op het Stadsplein afwilden: een verplaatsing werd voorbereid (inwoners mochten stemmen uit diverse locaties waar ze het kunstwerk terug wilden zien) en in 2020 kreeg Der Bogen een nieuwe plek in de Stadstuinen waar het nu enigszins verscholen staat te pronken.

Amstelveen by night

#amstelveenbynight Ook een avondfoto van Amstelveen in je archief die je graag wilt delen? Stuur 'm gerust in via onze Instagram-pagina @Amstelveenz of mail 'm maar actie@mstelveenz.nl o.v.v. amstelveenbynight NB: Deze foto is niet gedurende de avondklokbeperking genomen; het betreft een foto die voorafgaand daaraan is gemaakt.


Meer nieuws

Politiek vandaag 21:00

Amstelveen by night (42)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 42e dag dat de avondklok geldt, een foto van Molen De Dikkert op de hoek Molenweg/Amsterdamseweg.

Algemeen vandaag 15:54

Amstelveen & KPN sluiten deal: 35.000 huishoudens aan glasvezel

Amstelveen - Zo’n 35.000 huishoudens in Amstelveen krijgen de komende jaren een glasvezelaansluiting voor sneller internet. Wethouder Rob Ellermeijer en Willem Offerhaus van KPN ondertekenden daartoe vrijdag 5 maart 2021 een overeenkomst. 

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 15:40

Steeds meer kleur in Amstelveense bermen en gazons

Amstelveen - In diverse Amstelveense bermen en gazons komen de kleurrijke bloemen weer op nu het voorjaar dichterbij komt. Op diverse plaatsen in Amstelveen, zoals aan de Groen van Prinstererlaan en de Burgemeester Haspelslaan, zijn al volop bloemen te zien.

Algemeen vandaag 15:00

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit!

Amstelveen - Vanaf vandaag (5 maart 2021) wordt weer een nieuwe editie van AmstelveenZ Magazine verspreid in Amstelveen en omgeving. In nummer 56 blikken we onder andere terug op oude ingrijpende stadsplannen die uiteindelijk niet werden uitgevoerd.

Verkeer & Vervoer vandaag 12:46

Honderden bewoners Bovenkerk in actie tegen nieuwe bussluis

Amstelveen – Het Actiecomité Veilig Bovenkerk vecht de voorgenomen komst van een bussluis  op de Legmeerdijk/Noorddammerlaan aan omdat het door de gemeente afgenomen draagvlakonderzoek belangrijke informatie miste. Het comite heeft vanmorgen honderden handtekeningen van bezorgde bewoners uit voornamelijk het midden van de wijk overhandigd aan verantwoordelijk wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer, VVD).

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 11:44

Wachten op de bloesem

Amstelveen - Het is voorlopig nog even wachten op de bloesem in het Amstelveense Bloesempark in het Amsterdamse bos. Hoewel de 400 kersenbomen in het park behoorlijk in knop staan, is van een bloesemexplosie nog geen sprake.