Amstelveen by night (2)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. In deze tweede aflevering: het bekende en aandoenlijke beeld van de drie apen bij winkelcentrum Groenhof.

De drie eeuwige vriendjes zijn al weer enige tijd te zien op een klein pleintje bij het totaal gerenoveerde winkelcentrum aan de zijde van de Groenelaan. Wat oudere Amstelveners weten wellicht nog dat het in de jaren 70 en 80 in het overdekte deel van van winkelcentrum Groenhof stond.

Het charmante beeld werd vervaardigd door Gerard Logman, een beeldhouwer uit Gorinchem. Het beeld heeft een grote aantrekkingskracht op kinderen, maar heeft ook een belangrijke boodschap voor volwassenen. Het beeld is namelijk getiteld Horen, Zien en Zwijgen. 

Een oud spreekwoord stelt dat wie in vrede wil leven, stil moet horen, zien en zwijgen. Bekend zijn natuurlijk de talloze afbeeldingen van drie apen met de handen voor respectievelijk de mond, ogen en oren: die beelden zijn gebaseerd op de leer van Confucius (zie Wikipedia); ‘Kijk niet naar, luister niet naar, spreek niet uit en richt je niet op wat in strijd is met welvoegelijkheid’. 

Deze omarmde variant van Horen, Zien en Zwijgen is natuurlijk prachtig, ook in de avond :-)

Amstelveen by night

#amstelveenbynight Ook een avondfoto van Amstelveen in je archief die je graag wilt delen? Stuur 'm gerust in via onze Instagram-pagina @Amstelveenz of mail 'm maar actie@mstelveenz.nl o.v.v. amstelveenbynight. NB: Deze foto is niet gedurende de avondklokbeperking genomen; het betreft een foto die voorafgaand daaraan is gemaakt.


Meer nieuws

Politiek gisteren 21:00

Amstelveen by night (42)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 42e dag dat de avondklok geldt, een foto van Molen De Dikkert op de hoek Molenweg/Amsterdamseweg.

Algemeen gisteren 15:54

Amstelveen & KPN sluiten deal: 35.000 huishoudens aan glasvezel

Amstelveen - Zo’n 35.000 huishoudens in Amstelveen krijgen de komende jaren een glasvezelaansluiting voor sneller internet. Wethouder Rob Ellermeijer en Willem Offerhaus van KPN ondertekenden daartoe vrijdag 5 maart 2021 een overeenkomst. 

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 15:40

Steeds meer kleur in Amstelveense bermen en gazons

Amstelveen - In diverse Amstelveense bermen en gazons komen de kleurrijke bloemen weer op nu het voorjaar dichterbij komt. Op diverse plaatsen in Amstelveen, zoals aan de Groen van Prinstererlaan en de Burgemeester Haspelslaan, zijn al volop bloemen te zien.

Algemeen gisteren 15:00

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit!

Amstelveen - Vanaf vandaag (5 maart 2021) wordt weer een nieuwe editie van AmstelveenZ Magazine verspreid in Amstelveen en omgeving. In nummer 56 blikken we onder andere terug op oude ingrijpende stadsplannen die uiteindelijk niet werden uitgevoerd.

Verkeer & Vervoer gisteren 12:46

Honderden bewoners Bovenkerk in actie tegen nieuwe bussluis

Amstelveen – Het Actiecomité Veilig Bovenkerk vecht de voorgenomen komst van een bussluis  op de Legmeerdijk/Noorddammerlaan aan omdat het door de gemeente afgenomen draagvlakonderzoek belangrijke informatie miste. Het comite heeft vanmorgen honderden handtekeningen van bezorgde bewoners uit voornamelijk het midden van de wijk overhandigd aan verantwoordelijk wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer, VVD).