Annakerk (ANNA(

Amstelveen by night (29)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 29e dag dat de avondklok geldt, een avondfoto van de Annakerk.

De Annakerk, gelegen aan de Amsterdamseweg en naast de A9, is natuurlijk tegenwoordig bekend van de culturele ontmoetingsplaats ANNA en bierbrouwerij De Naeckte Brouwers. De locatie is (in normale tijden) een aanwinst gebleken op uitgaansgebied in Amstelveen: maar natuurlijk wordt ook ANNA hard getroffen door de lockdown.

De (Sint) Annakerk is van origine een voormalig roomskatholiek kerkgebouw en stamt uit 1927. De aanpalende pastorie moet wijken voor de aanstaande verbreding van Rijksweg A9, maar de kerk blijft gelukkig behouden. In de toekomst zal de kerk aan een van de nieuwe overkappingen van de Rijksweg komen te liggen.

Amstelveen by night

#amstelveenbynight Ook een avondfoto van Amstelveen, misschien wel gemaakt als u de hond uitlaat, of heeft u een avondfoto in uw archief? Stuur 'm gerust in via onze Instagram-pagina @Amstelveenz of mail 'm maar actie@amstelveenz.nl o.v.v. amstelveen by night. NB: deze foto is niet tijdens de avondklokbeperking gemaakt.


Meer nieuws

Sport vandaag 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.