Foto: Daan Vazquez

Amstelveen by Night (86)

Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl iedere avond een avondfoto uit Amstelveen. Op de 86e dag dat de avondklok geldt, een avondfoto van het monumentale gebouw De Bajes aan de Ouderkerkerlaan.

De Bajes stamt uit de jaren '20 van de vorige eeuw en deed in die tijd aanvankelijk dienst als kazerne van de marechaussee. Na de Tweede Wereldoorlog was De Bajes ook een politiebureau, waarna het in de jaren '70 een jongerencentrum werd. Ook waren er diverse (maatschappelijke) instanties gevestigd.

In 2011 sloot het jongerencentrum, waar ook gesport werd, definitief. De Bajes verkeerde in dermate slechte staat dat het geheel gerenoveerd moest worden - en het achterdeel was zo slecht dat het niet meer bleek te redden; dat werd gesloopt en vervangen voor een nieuwe aanbouw. Hier kun je zien hoe De Bajes er nu uit ziet.

Op de 22e dag waarbij de avondklok gold, hebben we ook foto van De Bajes gedeeld. Deze foto is vanaf een ander punt gemaakt door Daan Vazquez. 

Amstelveen by night
Ook een avondfoto van Amstelveen, misschien wel gemaakt als u de hond uitlaat, of heeft u een avondfoto in uw archief? Stuur 'm gerust in via onze Instagram-pagina @Amstelveenz of mail 'm maar actie@amstelveenz.nl o.v.v. amstelveen by night. 


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen vandaag 21:13

Amstelveen van voorheen (266)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 266 twee oude foto’s van de Bourgondischelaan en de aanbouw van de omliggende wijk.

Algemeen vandaag 11:00

Bitcoin Meester gaat voor Eredivisie

Amstelveen - Als broker marktleider in de cryptovaluta weet Bitcoin Meester als geen ander hoe je je fanbase kan laten groeien. Het platform is een exclusief partnerschap aangegaan met voetbalclub AZ, waarbij het sponsorbedrag in de digitale munt is voldaan. Marketing manager Christiaan Jimmink is trots op deze unieke samenwerking en vertelt waarom sport één van hun belangrijkste strategische markten is.