Medialab (HP)

Amstelveen College en HP openen eerste innovatieve medialab

Amstelveen - HP opent vandaag in samenwerking met De Rekenwinkel en het Amstelveen College het eerste onderwijskundig medialab van Nederland. De drie partijen slaan de handen ineen voor de realisatie van een multifunctioneel lab waarin de toepassingen van Virtual Reality, Immersive Computing, Robotica, 3D en pc’s geïntegreerd worden in het onderwijscurriculum.

Komend schooljaar zullen elf brugklassen, ondersteund met lesmateriaal van De Rekenwinkel, verschillende colleges en workshops volgen in het lab.

Amstelveen College voorloper

Het Amstelveen College is hiermee een voorloper op het gebied van digitaal onderwijsbeleid waarbij het gebruik van een laptop een centrale rol speelt. Daarnaast bestaat het onderwijsprogramma uit het vak digitale letteren en zullen er in het nieuwe medialab onder andere 3D-lessen gegeven worden. Het medialab wordt ingezet ter ondersteuning van de excellentieprogramma’s van vakclusters gamma, beta en kunsten.

Paul Rosemöller

Voorzitter Voortgezet Onderwijs Raad (VO-Raad) Paul Rosemöller en Anke de Peuter, rector-bestuurder van het Amstelveen College openden het medialab samen met de leerlingen van het Amstelveen College. Tijdens diverse workshops hebben vakgenoten samen met onderwijsexperts gezamenlijk gebrainstormd hoe onderwijs en technologie elkaar verder versterken.

Paul Rosemöller: "De kwaliteit van het Voortgezet Onderwijs is goed en we streven altijd naar beter. We moeten onszelf uitdagen daar voortdurend mee bezig te zijn. Daarbij kunnen we denk ik nog meer de kinderen zelf betrekken bij het vormgeven van het onderwijs. Zodat zij ons helpen nog beter en leuker onderwijs aan te bieden.”

Rob Idink

Rob Idink, Managing Director HP Nederland, is enthousiast over de opening van het lab: “Technologie speelt een steeds belangijker rol bij het vormgeven van onze samenleving. Kinderen al op jonge leeftijd helpen zich technologie eigen te maken is belangrijk voor hen, en voor onze samenleving als geheel. De introductie van dit medialab laat zien hoe Nederlandse middelbare scholen hun leerlingen kunnen stimuleren en uitdagen op het gebied van technologie.”

In het medialab

Het medialab heeft de beschikking over 4 volledige VR sets, 6 HP Sprouts, 128 laptops, 2 3D printers, 1 HP SLS 3D scanner en een grote verzameling robotica en aanverwante producten. De Rekenwinkel heeft deze samen met het Amstelveen College geïmplementeerd en toegerust met de nodige lespakketten en ondersteuning.

Blended-learning

Het Medialab vormt het hart van het onderwijskundig concept van het Amstelveen College: eigentijds onderwijs met maatwerk voor iedere leerling en met ondersteuning van digitale leermiddelen. We zetten moderne media in om onze leerlingen optimaal voor te bereiden op een toekomst in een steeds internationaler wordende samenleving, waarbij het gebruik van digitale hulpmiddelen niet meer is weg te denken. Alle leerlingen in leerjaar 1 en 2 hebben ook een laptop die op school en thuis wordt gebruikt naast boeken en tijdschriften. Het Amstelveen College staat voor blended-learning.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet. 

Algemeen 17 apr. 2024 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen 17 apr. 2024 11:28

Koningsnacht en Koningsdag 2024 Amstelveen: alles wat je moet weten

Amstelveen - Op 26 april Koningsnacht en 27 april Koningsdag bruist het weer als vanouds in Amstelveen, met een gezellige mix van vrijmarkten en festiviteiten. In veel wijken in de stad worden activiteiten en vrijmarkten georganiseerd. 

Algemeen 17 apr. 2024 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.