Advertorial Schoolkeuze 2021

Amstelveen College: Haal het beste uit jezelf en kies wat bij jou past!

Amstelveen - Het Amstelveen College gaat verder dan de leerroutes mavo, havo of vwo alleen. Op deze school kun je ook kiezen uit plusprofielen Sport, Expressie, Bètatalent of Ondernemerschap. Iedere leerling heeft daarbij de mogelijkheid om een maat-werkprogramma te volgen en te kiezen voor extra ondersteuning of verdieping in de excellentiemodulen, zoals Cambridge Engels, Robotica, Fotografie of GEO-ict. Kies wat goed bij jou past!

Als je kiest voor een plusprofiel krijg je negentig minuten per week extra les in je favoriete vak. Het hoeft niet, het mag. Er is keuze uit de plusprofielen Bètatalent, Sport, Expressie en Ondernemerschap. Die plusprofielen zijn niveau-overstijgend; dat betekent dat leerlingen van mavo, havo en vwo bij deze extra vakken gemixt zijn. Dat vindt de school belangrijk; zo kunnen leerlingen van en met elkaar leren.

Digikunde
Iedere leerling in de brugklas op het Amstelveen College krijgt het vak Digikunde. In de tweede klas krijgt dit vak tot aan de Kerstvakantie een vervolg. Digikunde maakt je mediawijs: je leert hoe een ICT-toepassing kan helpen een vraagstuk op te lossen. Daarnaast besteden we uitgebreid aandacht aan de informatie- en ICT-vaardigheden. In het medialab leer je omgaan met 3D-ontwerpen en printen en maak je gebruik van de virtual reality technologieën.

Excellentieprogramma voor mavo, havo en vwo
Voor leerlingen die meer uitdaging aankunnen, biedt het Amstelveen College excellentieprogramma’s aan. Dit programma is er zowel voor de mavo, havo en het vwo en is bedoeld om excellente leerlingen meer uitdaging te bieden en zoveel mogelijk op eigen niveau te laten werken. De leerlingen worden geselecteerd op basis van motivatie en interesses. Robotica, Fotografie, Geo-ICT en Cambridge Engels zijn voorbeelden van deze excellentieprogramma’s. Zo kan elke leerling boven zichzelf uitstijgen.

VWO-Xtra
Wil je vwo doen en ben je op zoek naar extra uitdaging en verdieping? Dan is het vwo-Xtra misschien wel wat voor jou! Vwo-Xtra is bedoeld voor leergierige vwo-leerlingen die graag samenwerken en kritisch denken. Het reguliere lesprogramma volgen zij op een hoger tempo. Daarnaast volgen alle leerlingen Cambridge Engels en nemen ze iedere twee weken deel aan een vwo-Xtra middag met bijzondere activiteiten binnen en buiten de school.

Kortom, op het Amstelveen College zijn oneindig veel mogelijkheden. Nieuwsgierig? Meld je aan voor de lesjesmiddagen of hun online event en kom de sfeer proeven!

Amstelveen College | Sportlaan 27 1185 TB Amstelveen | Tel: 020 303 9999 | www.amstelveencollege.nl


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.