Amstelveen College wint elfde vwo-scholierendebat

 Amstelveen College wint elfde vwo-scholierendebat Foto: Het Amstelveen College heeft het vwo-scholierendebat gewonnen. (Amstelveen College)

AMSTELVEEN De best debatterende scholieren van Amstelveen zitten op het Amstelveen College. Dat bleek tijdens de elfde editie van vwo-scholierendebat op het Keizer Karel College (KKC).


- Lees verder onder deze advertentie -

De debatavond wordt jaarlijks door Rotary Amstelveen-Amstel georganiseerd in samenwerking met het Hermann Wesselink College (HWC), KKC en het Amstelveen College. De drie vwo-scholen treden tegen elkaar in debat onder de noemer ‘Winnen met woorden’.

In negen debatrondes wordt bepaald welk schoolteam de meeste punten weet te scoren. Stellingen in deze elfde editie waren onder meer: ‘Vuilnismannen zouden meer salaris moeten krijgen dan bankiers’, ‘Wie een bijstandsuitkering heeft, zou elke aangeboden baan moeten aanvaarden’ en ‘Ouders moeten het recht krijgen om vooraf het geslacht van hun kind te bepalen’.

Oorkonde

De oorkonde voor de beste debater ging naar het HWC, de oorkonde voor het beste team ging naar het KKC en de overall prijs voor de beste school was voor het Amstelveen College. Het was de derde keer op rij dat het Amstelveen College het vwo-debat wist te winnen.

Rotaryclub Amstelveen Amstel steekt volgens een persbericht van Amstelveen College veel energie in het stimuleren van de debatcultuur onder Amstelveense scholieren. In december was er al een wedstijdavond met debatten tussen de havo-scholieren en in juni komt er een avond met debatten tussen de vmbo-scholen.

Traditie

Ook de jaarlijkse debatwedstrijd tussen teams van de Amstelveense gemeenteraad en scholierenteams is al een traditie aan het worden. Het wordt even spannend of de nieuwe gemeenteraad na de komende verkiezingen de handschoen op gaat pakken. Als ze ‘ja’ zeggen op de uitnodiging, dan zullen in het najaar de teams die afgelopen woensdag tegenover elkaar stonden in het scholierendebat, gezamenlijk ten strijde trekken tegen teams van gemeenteraadsleden.  

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties