Het Amstelveen College heeft het vwo-scholierendebat gewonnen. (Amstelveen College)

Amstelveen College wint elfde vwo-scholierendebat

AMSTELVEEN De best debatterende scholieren van Amstelveen zitten op het Amstelveen College. Dat bleek tijdens de elfde editie van vwo-scholierendebat op het Keizer Karel College (KKC).

De debatavond wordt jaarlijks door Rotary Amstelveen-Amstel georganiseerd in samenwerking met het Hermann Wesselink College (HWC), KKC en het Amstelveen College. De drie vwo-scholen treden tegen elkaar in debat onder de noemer ‘Winnen met woorden’.

In negen debatrondes wordt bepaald welk schoolteam de meeste punten weet te scoren. Stellingen in deze elfde editie waren onder meer: ‘Vuilnismannen zouden meer salaris moeten krijgen dan bankiers’, ‘Wie een bijstandsuitkering heeft, zou elke aangeboden baan moeten aanvaarden’ en ‘Ouders moeten het recht krijgen om vooraf het geslacht van hun kind te bepalen’.

Oorkonde

De oorkonde voor de beste debater ging naar het HWC, de oorkonde voor het beste team ging naar het KKC en de overall prijs voor de beste school was voor het Amstelveen College. Het was de derde keer op rij dat het Amstelveen College het vwo-debat wist te winnen.

Rotaryclub Amstelveen Amstel steekt volgens een persbericht van Amstelveen College veel energie in het stimuleren van de debatcultuur onder Amstelveense scholieren. In december was er al een wedstijdavond met debatten tussen de havo-scholieren en in juni komt er een avond met debatten tussen de vmbo-scholen.

Traditie

Ook de jaarlijkse debatwedstrijd tussen teams van de Amstelveense gemeenteraad en scholierenteams is al een traditie aan het worden. Het wordt even spannend of de nieuwe gemeenteraad na de komende verkiezingen de handschoen op gaat pakken. Als ze ‘ja’ zeggen op de uitnodiging, dan zullen in het najaar de teams die afgelopen woensdag tegenover elkaar stonden in het scholierendebat, gezamenlijk ten strijde trekken tegen teams van gemeenteraadsleden.  


Meer nieuws

Politiek vandaag 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.

Politiek vandaag 09:52

Veiligheidssubsidie werkt: geen inbraken meer door achterpadbeveiliging

Amstelveen – Gemeente Amstelveen draagt via een subsidieregeling financieel bij aan hang- en sluitwerk en kleine veiligheidsprojecten voor inwoners en bedrijven die hun objecten beter willen beveiligen. De regeling is aantoonbaar effectief, zo stelt raadslid Benjamin Smalhout (VVD) die tijdens de afgelopen raadsvergadering aandacht vroeg voor de subsidieregeling.

Verkeer & Vervoer gisteren 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen gisteren 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan.