Gemeente Amstelveen

Amstelveen deelt gratis strooizout uit aan inwoners

Amstelveen - Gemeente Amstelveen deelt in verband met de winterse weersomstadigheden gratis strooizout uit aan inwoners. Het strooizout is op te halen bij het Afvalbrengstation aan de Grutterij 26 en bij de gemeentewerf aan Escapade 2.

Inwoners (particulieren) die zout willen ophalen dienen wel zelf een emmer of een plastic zak mee te nemen. De gemeente vraagt bewoners zo om te helpen bij de gladheidsbestrijding.

De gemeentelijke gladheidsbestrijding rijdt deze dagen dag en nacht met strooiwagens door Amstelveen om de hoofdroutes sneeuwvrij te maken en zout te strooien. Op de binnenwegen in woonwijken en op stoepen en wandelpaden wordt echter niet geveegd en gestrooid. Om gladheid en de nodige glijpartijen te voorkomen deelt de gemeente Amstelveen gratis strooizout uit aan bewoners om hun eigen omgeving veilig te houden.

Op verschillende plekken in Amstelveen staan bovendien zoutkisten die kunnen worden gebruikt voor het ijsvrij maken van bruggen en tunnels.

Tip bevroren inhoud GFT-container

Op koude dagen wanneer het kwik onder de nul graden daalt, krijgt de gemeente klachten binnen over GFT-containers die niet goed geleegd zijn. Als het vriest, vriest ook vaak de inhoud van de GFT-containers vast. Hierdoor krijgt de inzamelauto de inhoud niet los, waardoor een deel van de inhoud achterblijft. Een tip om dit te voorkomen is het plaatsen van de GFT-container in een vorstvrije ruimte of uit de wind. Of maak op de inzameldag het GFT ’s ochtends los met een hark.


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.