Gemeente Amstelveen

Amstelveen deelt gratis winterharde planten uit

Amstelveen - Gemeente Amstelveen gaat op dinsdag 15 september 2020 gratis winterharde planten uitdelen (op = op) aan inwoners, om de start van de actie 'Groen moet je doen' kracht bij te zetten.

De uitdeelactie wordt op dinsdag 15 september 2020 gehouden op het grote grasveld achteraan de parkeerplaats van het raadhuis (bij Poel's Up) tussen 16.00 en 17.00 uur. Wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid, D66) is bij de uitdeelactie aanwezig.

groenmoetjedoen.png

Actieperiode Groen moet je doen

De actie 'Groen moet je doen!' wijst inwoners op wat zij kunnen doen om bij te dragen aan een groenere omgeving en er wordt ook gevraagd om vanaf 15 september ideeën in te dienen via denkmee.amstelveen.nl. Voor de uitvoering van groen-ideeën is € 100.000,- beschikbaar gesteld. 

Op zoek naar ideeën

‘De gemeente wil samen met de inwoners Amstelveen nog mooier en groener maken. Daarom is de gemeente op zoek naar goede ideeën. Bijvoorbeeld een bloemenzee in plaats van een oud plantsoentje of een vlindertuin. Of weet u een goede locatie voor een minibos? Heeft u een goed idee? Deel het dan vanaf dinsdag 15 september 2020 op de website denkmee.amstelveen.nl.'

Groenrondes

De gemeente organiseert verdeeld over dit jaar en volgend jaar vier 'Groenrondes' voor verschillende gebieden in Amstelveen. Groenronde 1 vindt plaats op maandag 19 oktober 2020 van 15.00 tot 17.00 uur in het gebied Amstelveen Zuid-Oost in de wijken Groenelaan en Keizer Karelpark. 

Groenronde 2 vindt plaats in maart/april 2021 in het gebied Amstelveen Noord-Oost in de wijken Bankras, Kostverloren, Stadshart, Uilenstede en Buitengebied Noord, waarna  Groenronde 3 in mei/juni 2021 plaatsvindt in het gebied Amstelveen Zuid-West in de wijken Westwijk, Waardhuizen, Middenhoven, Bovenkerk, Nes aan de Amstel en Buitengebied Zuid.

Groenronde 4 vindt plaats in september/oktober 2021 in het gebied Amstelveen Noord-West in de wijken Elsrijk, Randwijck, Patrimonium en Oude Dorp. De definitieve data van de groendrondes 2, 3 en 4 worden later bekend gemaakt. Klik hier voor meer informatie.


Meer nieuws

Politiek vandaag 11:48

D66 pleit voor inzet energiecoaches in Amstelveen

Amstelveen - D66 Amstelveen vindt dat Amstelveen 'energiecoaches' moet gaan inzetten, die wijkbewoners op vrijwillige basis gaan adviseren over energiegebruik, energiebesparing en energieopwekking.  

Beauty & Mode vandaag 11:38

Make-OverZ: Klaar voor verandering

Amstelveen - In de rubriek Make-OverZ krijgen lezers van AmstelveenZ Magazine een nieuwe look van De Kapper. Deze keer in de stoel van de Kapper: Froukje Hoekemeijer.

112 vandaag 08:23

Twee gewonden bij scooterongeval Oranjebaan

Amstelveen - Bij een ongeval met een scooter op het fietspad van de Oranjebaan, ter hoogte van de Bankrasweg, zijn maandagavond twee personen gewond geraakt. 

112 gisteren 21:01

Aanhouding na botsing tussen fietser en scooter op fietspad Beneluxbaan

Amstelveen - Op het fietspad van de Beneluxbaan ter hoogte van het viaduct Ouderkerkerlaan zijn maandagavond een (snor-)scooter en een fietser in aanrijding gekomen. De ter plaatse gekomen politie hield een van de betrokken aan omdat hij een politie-agent beledigde en onder invloed verkeerde.

Politiek gisteren 17:01

Modulaire schoolgebouwen zijn de toekomst volgens GroenLinks

Amstelveen - GroenLinks Amstelveen ziet kansen om modulair bouwen door te voeren voor komende onderwijsbouwprojecten in Amstelveen. 'Met modulair bouwen kan je flexibeler, duurzamer en op een circulaire wijze schoolgebouwen realiseren.'

Evenementen & Activiteiten gisteren 16:32

Streep door Kerstsamenzang en Kerstloop in Amstelveen

Amstelveen - Door de coronacrisis zal er dit jaar geen Kerstsamenzang worden gehouden op het Dorpsplein in Amstelveen. Ook de traditionele Kerstloop in Bovenkerk is uit voorzorg gecancelled.