Zoutvoorraad Amstelveen

Amstelveen deelt weer gratis strooizout uit aan inwoners

Amstelveen - Ook deze winter stelt gemeente Amstelveen weer gratis strooizout beschikbaar aan inwoners. Per huishouden kan 5 kilo gratis strooizout worden opgehaald bij het afvalbrengstation in Amstelveen Zuid, of bij de gemeentewerf aan Escapade in Amstelveen Noord.

Inwoners dienen zelf een emmer of een stevige plastic zak mee te nemen die ze gratis kunnen laten vullen. Met het strooizout kunnen ze deze winter het eigen terrein  strooien bij gladheid, maar de gemeente wil met de uitdeelactie inwoners vooral ook een impuls geven om gladheid op de stoepen grenzend aan hun woning te bestrijden.

Ophalen

De gemeente kan bij ernstige gladheid of sneeuwval namelijk onmogelijk alle stoepen en straten in Amstelveen bestrijden en doet daarom een beroep op inwoners. Het gratis strooizout kan worden oogehaald bij het Afvalbrengstation aan de Grutterij 26 (maandag tot en met zaterdag van 08.30 tot 16.00 uur) of bij Escapade 2 (maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 16.00 uur).

Extra capaciteit

De gemeente heeft na de hevige sneeuwval afgelopen winter besloten de capaciteit van de gladheidsbestrijding in Amstelveen op te schalen.  Bij extreme weersomstandigheden kan de gemeente vanaf dit winterseizoen direct extra materieel en mensen inzetten om wegen begaanbaarder te houden, door een contract te sluiten met een aannemer de gladheidbestrijdingsdienst kan bijstaan met zes tractoren (en bemensing) om extra te strooien en sneeuw te schuiven. 


Meer nieuws

Politiek gisteren 10:49

Politiek Plein Amstelveen: op naar de gemeenteraadsverkiezingen (1)

Amstelveen – In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 worden lokale media in toenemende mate bestookt met politieke persberichten.  Om een beetje overzicht te creëren verzamelt AmstelveenZ in de rubriek Politiek Plein Amstelveen vanaf december 2021 wekelijks de diverse (pers-)berichten die de partijen in Amstelveen hebben uitgegeven in één verzamelbericht.

Onderwijs & Educatie gisteren 09:00

Noor & Amaya in de Kinderrijk Kinderraad

Amstelveen - Op 20 november is de jaarlijkse Internationale Dag van de Rechten van het Kind. KinderRijk vindt het belangrijk om kinderen de ruimte te geven hun stem te laten horen. De organisatie wil weten wat er in de kinderen omgaat en luistert naar wat hen bezighoudt. Om die reden is vorig jaar de KinderRijk KinderRaad opgericht. Het woord is aan leden Noor en Amaya.