Een van de laatste kavels in het villaproject Middenwaard

Amstelveen doet laatste 2 kavels van villawijk Middenwaard in de verkoop tegen recordprijzen

Amstelveen - De gemeente doet de laatste twee kavels van de nieuwe villawijk aan Middenwaard in Waardhuizen, gelegen aan respectievelijk Brigantijn en Tjalk, in de verkoop. De kleinste kavel aan Brigantijn moet minimaal 680.000 euro opbrengen, voor de grotere aan Tjalk geldt een verkoopprijs van 974.000 euro.

De kavels (bestemd voor duurzame zelfbouw)  liggen aan het oostelijke deel van Middenwaard, waar de afgelopen vier jaar reeds 19 kapitale villa’s zijn opgetrokken. Daarvoor werden de groene dijk en een weiland opgeofferd. 

Fors prijziger

De prijzen van de kavels nu, zijn flink hoger dan de oorspronkelijke verkoopprijzen in 2018 en 2019. Op het deel van de afgegraven dijk kochten bewoners de vergelijkbare kavels (ca 450m2)  in 2018 voor tussen de 460.000 en 475.000 euro, nu moet de koper van de laatste kavel op dit deel ruim twee ton meer (680.000 euro) neertellen. Dat terwijl het qua ligging de minst gunstige kavel is – vlakbij het kruispunt van Groenelaan en Gondel.

Tegen de miljoen

De laatste kavel (ca 800m2) op het weiland-deel naast de dijk (waar in totaal vijf grote kavels werden gecreëerd) gaat nu voor tegen de miljoen euro in de verkoop. Inmiddels zijn daar vier villa's nagenoeg afgebouwd; drie jaar geleden was de koper van de voordeligste kavel op dit deel nog 675.500 kwijt, ook al was die wel kleiner. Deze vijfde kavel op het voormalige weiland die nu wordt aangeboden, werd in 2019 niet direct verkocht omdat deze nodig zou zijn voor bouwverkeer voor de overige villa’s: de afgelopen drie jaar heeft de kavel zelf volledig braak gelegen.

Informatieavond verkoop laatste twee kavels 

De gemeente biedt de laatste twee particuliere woningbouwkavels in de Middenwaard aan via notariskantoor Bellaar c.s. te Amstelveen aan. 

Op maandagavond 11 juli 2022 start om 19.30 uur een presentatie tijdens een  informatieavond in het raadhuis van Amstelveen die tot uiterlijk 21.30 uur duurt. Tijdens deze avond kunnen geïnteresseerden informatie verkrijgen over duurzaam bouwen, energie besparen, duurzaam wonen en het uitgifteproces. Aansluitend is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Vanaf de informatieavond kunnen belangstellenden zich inschrijven bij notariskantoor Bellaar c.s. te Amstelveen op een kavel. De inschrijving sluit op 5 september 2022. Voor de kavel geldt een zelfbewoningsplicht van vijf jaar.

Duurzame zelfbouw

Voor beide kavels zijn specifieke kavelpaspoorten, kavelregels en een menukaart duurzame zelfbouw opgesteld. Geïnteresseerden kunnen zich bij de notaris door middel van het inschrijfformulier duurzame zelfbouw voor de kavelloting inschrijven. Op het inschrijfformulier duurzame zelfbouw kunnen zij aangeven welke duurzame maatregelen zij toepassen in het ontwerp. Hoe hoger de duurzaamheidsambities zijn, des te groter is de kans om de loting te winnen.

Kijk binnenkort voor meer informatie en alle documenten op https://www.amstelveen.nl/wonen-leven/project/middenwaard.

Voormalig A3 tracé

Op locatie Middenwaard was oorspronkelijk een aftakking van de snelweg A3 voorzien. Door het vervallen van de A3 is de locatie vrijgekomen voor de ontwikkeling van woningbouw. Van de vier deelgebieden waren er twee beschikbaar voor particuliere woningbouw. De overige gebieden zijn in ontwikkeling. Het college onderzoekt de mogelijkheid om op het westelijke deel van de Middenwaard sociale huurwoningen toe te voegen voordat er een tender wordt uitgeschreven.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 12:12

Han Tsai: wijkagent in Amstelveen en bruggenbouwer tussen culturen

Amstelveen - Han Tsai is sinds het najaar van 2020 wijkagent in het Oude Dorp en Bovenkerk in Amstelveen. Maar daarnaast vervult hij ook een andere, belangrijke en inmiddels onmisbare rol die hij allerminst lichtvaardig opneemt: als coördinator van het officiële Chinees Netwerk van Politie Eenheid Amsterdam is hij een vertrouwd aanspreekpunt voor een groeiend aantal Aziatische inwoners in deze regio en daarmee een belangrijke bruggenbouwer tussen diverse culturen.

Algemeen gisteren 16:00

JobZ: Grand Hotel Amstelveen zoekt Food & Beverage Supervisor

Amstelveen - Zoek jij een nieuwe baan en wil je graag in (de omgeving van) Amstelveen werken? Via AmstelveenZ JobZ kan je wellicht een leuke baan in de buurt vinden.  Zo zoekt Grand Hotel Amstelveen momenteel een Food & Beverage Supervisor.