Een van de laatste kavels in het villaproject Middenwaard

Amstelveen doet laatste 2 kavels van villawijk Middenwaard in de verkoop tegen recordprijzen

Amstelveen - De gemeente doet de laatste twee kavels van de nieuwe villawijk aan Middenwaard in Waardhuizen, gelegen aan respectievelijk Brigantijn en Tjalk, in de verkoop. De kleinste kavel aan Brigantijn moet minimaal 680.000 euro opbrengen, voor de grotere aan Tjalk geldt een verkoopprijs van 974.000 euro.

De kavels (bestemd voor duurzame zelfbouw)  liggen aan het oostelijke deel van Middenwaard, waar de afgelopen vier jaar reeds 19 kapitale villa’s zijn opgetrokken. Daarvoor werden de groene dijk en een weiland opgeofferd. 

Fors prijziger

De prijzen van de kavels nu, zijn flink hoger dan de oorspronkelijke verkoopprijzen in 2018 en 2019. Op het deel van de afgegraven dijk kochten bewoners de vergelijkbare kavels (ca 450m2)  in 2018 voor tussen de 460.000 en 475.000 euro, nu moet de koper van de laatste kavel op dit deel ruim twee ton meer (680.000 euro) neertellen. Dat terwijl het qua ligging de minst gunstige kavel is – vlakbij het kruispunt van Groenelaan en Gondel.

Tegen de miljoen

De laatste kavel (ca 800m2) op het weiland-deel naast de dijk (waar in totaal vijf grote kavels werden gecreëerd) gaat nu voor tegen de miljoen euro in de verkoop. Inmiddels zijn daar vier villa's nagenoeg afgebouwd; drie jaar geleden was de koper van de voordeligste kavel op dit deel nog 675.500 kwijt, ook al was die wel kleiner. Deze vijfde kavel op het voormalige weiland die nu wordt aangeboden, werd in 2019 niet direct verkocht omdat deze nodig zou zijn voor bouwverkeer voor de overige villa’s: de afgelopen drie jaar heeft de kavel zelf volledig braak gelegen.

Informatieavond verkoop laatste twee kavels 

De gemeente biedt de laatste twee particuliere woningbouwkavels in de Middenwaard aan via notariskantoor Bellaar c.s. te Amstelveen aan. 

Op maandagavond 11 juli 2022 start om 19.30 uur een presentatie tijdens een  informatieavond in het raadhuis van Amstelveen die tot uiterlijk 21.30 uur duurt. Tijdens deze avond kunnen geïnteresseerden informatie verkrijgen over duurzaam bouwen, energie besparen, duurzaam wonen en het uitgifteproces. Aansluitend is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Vanaf de informatieavond kunnen belangstellenden zich inschrijven bij notariskantoor Bellaar c.s. te Amstelveen op een kavel. De inschrijving sluit op 5 september 2022. Voor de kavel geldt een zelfbewoningsplicht van vijf jaar.

Duurzame zelfbouw

Voor beide kavels zijn specifieke kavelpaspoorten, kavelregels en een menukaart duurzame zelfbouw opgesteld. Geïnteresseerden kunnen zich bij de notaris door middel van het inschrijfformulier duurzame zelfbouw voor de kavelloting inschrijven. Op het inschrijfformulier duurzame zelfbouw kunnen zij aangeven welke duurzame maatregelen zij toepassen in het ontwerp. Hoe hoger de duurzaamheidsambities zijn, des te groter is de kans om de loting te winnen.

Kijk binnenkort voor meer informatie en alle documenten op https://www.amstelveen.nl/wonen-leven/project/middenwaard.

Voormalig A3 tracé

Op locatie Middenwaard was oorspronkelijk een aftakking van de snelweg A3 voorzien. Door het vervallen van de A3 is de locatie vrijgekomen voor de ontwikkeling van woningbouw. Van de vier deelgebieden waren er twee beschikbaar voor particuliere woningbouw. De overige gebieden zijn in ontwikkeling. Het college onderzoekt de mogelijkheid om op het westelijke deel van de Middenwaard sociale huurwoningen toe te voegen voordat er een tender wordt uitgeschreven.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.