Floor Gordon (Beeld: gemeente Amstelveen)

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.

Aan het NK Tegelwippen doen dit jaar 115 gemeenten mee. Het doel is om zoveel mogelijk tuinen groen(er) te maken. Amstelveen helpt inwoners dus door tegels die vervangen worden voor groen gratis op te halen.

Hoe werkt de tegelservice?

Op www.amstelveenrainproof.nl/nieuws/nktegelwippen2023 staat alle informatie over het NK Tegelwippen en de ophaaldagen. Inwoners kunnen zich via deze site aanmelden voor de gratis tegelservice, waar tot en met eind oktober gebruik van kan worden gemaakt. De ophaaldagen zijn vrijwel iedere maandag.

Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag voorafgaand aan de ophaaldag (maandag). Let op: alleen tuintegels worden opgehaald, dus geen ander (tuin)afval. Vanaf zaterdag voorafgaand aan de ophaaldag om 16.00 uur tot uiterlijk 7.30 uur op de ophaaldag kunnen de tegels op de dichtstbijzijnde straathoek worden gezet.

Past bij gemeente

Het NK Tegelwippen past bij de plannen van de gemeente om Amstelveen voor te bereiden op het veranderende klimaat. Aanpassingen van de stad zijn nodig om de toename van neerslag en de effecten van de verwachte stijging van temperatuur op te vangen. Een groene tuin kan tot 7 graden koeler zijn en dat is in een hete zomer heel aangenaam.

Floor Gordon, wethouder Duurzaamheid: 'Iedere tegel eruit in ruil voor groen draagt hieraan bij. Vorig jaar hebben we 23.697 tegels opgehaald, waarmee Amstelveen 2133 m2 groener is geworden. Dat willen we dit jaar overtreffen en daarom bieden we dit jaar vanaf 27 maart de gratis tegelservice bijna wekelijks aan.'

Groen leefomgeving

Om wateroverlast te verminderen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. Bovendien is een groene leefomgeving goed voor het welzijn van mens en dier. Ook inwoners die een geveltuintje hebben of willen aanvragen kunnen gebruikmaken van de service.

 

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 21:18

Ludiek wereldrecord: levensgroot melkpak op 27 meter hoogte langs A9

Amstelveen/Ouderkerk - De Boeren van Amstel hebben vandaag in samenwerking met Vogelbescherming Nederland succesvol het grootste melkpak ter wereld  tot een hoogte van 27 meter de lucht in gehesen langs Rijksweg A9 ter hoogte van Ouderkerk/Amstelveen.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:07

Amstelveen van voorheen (353)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 353 een oude prentbriefkaart van de Da Costalaan.

Algemeen gisteren 08:48

Ontdek Amstelland op Amstellanddag: vandaag meer dan 50 locaties open

Amstelveen - In natuurgebied Amstelland is vandaag (zondag 4 juni) op meer dan vijftig locaties van alles te beleven en te ontdekken in het kader van Amstellanddag. Een breed scala bezienswaardigheden en activiteiten voor jong en oud laat de diversiteit en bijzonderheid van Amstelland zien.

112 3 jun. 2023 09:38

Ravage na nachtelijke klapper Buitenveldert

Buitenveldert - Op de Van Neijenrodeweg bij de Van Leijenberglaan in Buitenveldert heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwaar ongeval plaatsgevonden.

Sport 2 jun. 2023 21:09

Amstelveen huldigt hockeykampioenen Pinoké en Amsterdam

Amstelveen - De hockeyers Heren 1 van Pinoké en Dames 1 van Amsterdam zijn vrijdagmiddag gehuldigd in Amstelveen voor het behalen van de landstitel. 'Wij zijn supertrots op de prestaties van beide clubs', zei burgemeester Tjapko Poppens. 'De Amstelveense jeugd heeft er met jullie nieuwe helden bij.'