Floor Gordon (Beeld: gemeente Amstelveen)

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.

Aan het NK Tegelwippen doen dit jaar 115 gemeenten mee. Het doel is om zoveel mogelijk tuinen groen(er) te maken. Amstelveen helpt inwoners dus door tegels die vervangen worden voor groen gratis op te halen.

Hoe werkt de tegelservice?

Op www.amstelveenrainproof.nl/nieuws/nktegelwippen2023 staat alle informatie over het NK Tegelwippen en de ophaaldagen. Inwoners kunnen zich via deze site aanmelden voor de gratis tegelservice, waar tot en met eind oktober gebruik van kan worden gemaakt. De ophaaldagen zijn vrijwel iedere maandag.

Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag voorafgaand aan de ophaaldag (maandag). Let op: alleen tuintegels worden opgehaald, dus geen ander (tuin)afval. Vanaf zaterdag voorafgaand aan de ophaaldag om 16.00 uur tot uiterlijk 7.30 uur op de ophaaldag kunnen de tegels op de dichtstbijzijnde straathoek worden gezet.

Past bij gemeente

Het NK Tegelwippen past bij de plannen van de gemeente om Amstelveen voor te bereiden op het veranderende klimaat. Aanpassingen van de stad zijn nodig om de toename van neerslag en de effecten van de verwachte stijging van temperatuur op te vangen. Een groene tuin kan tot 7 graden koeler zijn en dat is in een hete zomer heel aangenaam.

Floor Gordon, wethouder Duurzaamheid: 'Iedere tegel eruit in ruil voor groen draagt hieraan bij. Vorig jaar hebben we 23.697 tegels opgehaald, waarmee Amstelveen 2133 m2 groener is geworden. Dat willen we dit jaar overtreffen en daarom bieden we dit jaar vanaf 27 maart de gratis tegelservice bijna wekelijks aan.'

Groen leefomgeving

Om wateroverlast te verminderen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. Bovendien is een groene leefomgeving goed voor het welzijn van mens en dier. Ook inwoners die een geveltuintje hebben of willen aanvragen kunnen gebruikmaken van de service.

 

 


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.