Floor Gordon (Beeld: gemeente Amstelveen)

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.

Aan het NK Tegelwippen doen dit jaar 115 gemeenten mee. Het doel is om zoveel mogelijk tuinen groen(er) te maken. Amstelveen helpt inwoners dus door tegels die vervangen worden voor groen gratis op te halen.

Hoe werkt de tegelservice?

Op www.amstelveenrainproof.nl/nieuws/nktegelwippen2023 staat alle informatie over het NK Tegelwippen en de ophaaldagen. Inwoners kunnen zich via deze site aanmelden voor de gratis tegelservice, waar tot en met eind oktober gebruik van kan worden gemaakt. De ophaaldagen zijn vrijwel iedere maandag.

Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag voorafgaand aan de ophaaldag (maandag). Let op: alleen tuintegels worden opgehaald, dus geen ander (tuin)afval. Vanaf zaterdag voorafgaand aan de ophaaldag om 16.00 uur tot uiterlijk 7.30 uur op de ophaaldag kunnen de tegels op de dichtstbijzijnde straathoek worden gezet.

Past bij gemeente

Het NK Tegelwippen past bij de plannen van de gemeente om Amstelveen voor te bereiden op het veranderende klimaat. Aanpassingen van de stad zijn nodig om de toename van neerslag en de effecten van de verwachte stijging van temperatuur op te vangen. Een groene tuin kan tot 7 graden koeler zijn en dat is in een hete zomer heel aangenaam.

Floor Gordon, wethouder Duurzaamheid: 'Iedere tegel eruit in ruil voor groen draagt hieraan bij. Vorig jaar hebben we 23.697 tegels opgehaald, waarmee Amstelveen 2133 m2 groener is geworden. Dat willen we dit jaar overtreffen en daarom bieden we dit jaar vanaf 27 maart de gratis tegelservice bijna wekelijks aan.'

Groen leefomgeving

Om wateroverlast te verminderen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. Bovendien is een groene leefomgeving goed voor het welzijn van mens en dier. Ook inwoners die een geveltuintje hebben of willen aanvragen kunnen gebruikmaken van de service.

 

 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:33

Autoverzekering Amstelveen bijna 6% duurder

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen betaalden in 2023 bijna 6% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte de gemiddelde autoverzekering in Amstelveen nog ruim 68 euro per maand. In 2023 is dat gestegen naar ruim 72 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners van Amstelveen bijna 49 euro meer voor hun autoverzekering.

112 gisteren 21:22

Auto's in botsing voor Ziekenhuis Amstelland

Amstelveen - Twee auto's zijn woensdagavond op elkaar gebotst bij een uitrit van Ziekenhuis Amstelland aan de Laan van de Helende Meesters. Eén van de auto's schoot door en ramde een paal.

Wonen gisteren 16:37

Droom komt uit: wonen in Barcelona in Amstelveen

Amstelveen - Wethouder Wonen Adam Elzakalai en Dennis Wedding van Amvest hebben symbolisch de eerste sleutel overhandigd aan de (eerste) huurders van het appartementengebouw Barcelona in het Amstelveense nieuwbouwproject Olympiade.

Sport gisteren 14:15

Maurits (17) kampt al hele leven met hersenletsel en organiseert nu sponsorloop voor Hersenstichting

Amstelveen - De nu 17-jarige Maurits Maessen werd als baby van 13 maanden oud getroffen door hersenvliesontsteking en liep daarbij blijvend hersenletsel op. Ondanks de uitdagingen die hij daar dagelijks van ondervindt haalt hij het maximale uit zijn leven en vrijdag 21 juni organiseert hij met BuentingSport Amstelveen een sponsorloop waarbij hij zoveel mogelijk geld wil inzamelen voor de Hersenstichting. Doneren kan hier.