Raadszaal

Amstelveen doneert per inwoner 1 euro aan Giro 555 voor hulp Turkije & Syrië

Amstelveen - De gemeente Amstelveen heeft besloten om per inwoner een euro te doneren aan de noodhulp voor gebieden in Turkije en Syrië die getroffen zijn door aardbevingen.

Op initiatief van Raadslid Fatumo Mahamed Farah heeft de gemeente Amstelveen uit solidariteit besloten om €1,- per inwoner te doneren aan het Rode Kruis en giro 555 van de samenwerkende hulporganisaties. Deze donatie is bedoeld om noodhulp te bieden aan de slachtoffers van de getroffen gebieden in Turkije en Syrië.

Ook Amstelveners die familie, vrienden en kennissen in het getroffen gebied hebben, zijn door deze aardbeving getroffen. 'Onze gedachten zijn bij de slachtoffers en hun familieleden,' zo melden raadsleden. 

Op 6 februari heeft een zware aardbeving in Turkije en Syrië enorme schade veroorzaakt, met tienduizenden doden en gewonden, en daarnaast enorme materiële schade die nauwelijks te bevatten is. Het lijden dat is veroorzaakt door de zware aardbeving is bijna onvoorstelbaar. Een groot gebied is volledig ontwricht en hele wijken zijn verwoest. 

De gemeenteraadsleden die het initiatief steunen noemen het  hartverwarmend dat onze Amstelveen solidair is met de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. 'Veel Amstelveners zijn in actie gekomen en hebben hulpinitiatieven opgezet. De gemeente Amstelveen doet er alles aan om de initiatieven van inwoners en organisaties in dit verband te faciliteren en te ondersteunen.'

 

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:30

Online informatieavond over subsidies en leningen voor verduurzamen woning

Amstelveen - Voor inwoners van Amstelveen die meer willen weten over subsidies en geldzaken voor het verduurzamen van hun woning wordt op donderdag 29 februari om 19.30 uur een online informatiebijeenkomst gehouden. Aanmelden is ook nuttig als je deze avond geen tijd hebt, want je kan de bijeenkomst na aanmelding op een later moment terugkijken.

Algemeen gisteren 17:32

Code Oranje om zware windstoten

Amstelveen - Het KNMI heeft voor vanavond code oranje afgekondigd in verband met verwachte zware windstoten. In Noord-Holland geldt code oranje tussen 21.00 en 00.00 uur.

Algemeen gisteren 16:30

Gemeente en politie wijzen kinderen op gevaren internet met game HackShield

Amstelveen - Kinderen zijn steeds vaker online. Ze spelen games, appen en brengen veel tijd op social media door. Helaas zijn ze zich nauwelijks bewust van de gevaren die hier aan kleven. Samen met de politie zet de gemeente het online spel HackShield in, om kinderen weerbaar te maken op internet.

112 gisteren 14:18

Autobrand Oude Dorp: vermoedelijk technisch mankement

Amstelveen - Een korte maar hevige autobrand aan Zetveld in het Oude Dorp van Amstelveen waarbij afgelopen dinsdagnacht een personenwagen grotendeels in de as werd gelegd, is vermoedelijk veroorzaakt door een technisch mankement.