Raadszaal

Amstelveen doneert per inwoner 1 euro aan Giro 555 voor hulp Turkije & Syrië

Amstelveen - De gemeente Amstelveen heeft besloten om per inwoner een euro te doneren aan de noodhulp voor gebieden in Turkije en Syrië die getroffen zijn door aardbevingen.

Op initiatief van Raadslid Fatumo Mahamed Farah heeft de gemeente Amstelveen uit solidariteit besloten om €1,- per inwoner te doneren aan het Rode Kruis en giro 555 van de samenwerkende hulporganisaties. Deze donatie is bedoeld om noodhulp te bieden aan de slachtoffers van de getroffen gebieden in Turkije en Syrië.

Ook Amstelveners die familie, vrienden en kennissen in het getroffen gebied hebben, zijn door deze aardbeving getroffen. 'Onze gedachten zijn bij de slachtoffers en hun familieleden,' zo melden raadsleden. 

Op 6 februari heeft een zware aardbeving in Turkije en Syrië enorme schade veroorzaakt, met tienduizenden doden en gewonden, en daarnaast enorme materiële schade die nauwelijks te bevatten is. Het lijden dat is veroorzaakt door de zware aardbeving is bijna onvoorstelbaar. Een groot gebied is volledig ontwricht en hele wijken zijn verwoest. 

De gemeenteraadsleden die het initiatief steunen noemen het  hartverwarmend dat onze Amstelveen solidair is met de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. 'Veel Amstelveners zijn in actie gekomen en hebben hulpinitiatieven opgezet. De gemeente Amstelveen doet er alles aan om de initiatieven van inwoners en organisaties in dit verband te faciliteren en te ondersteunen.'

 

 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:17

Pluktuin Zorgvlied geopend

Amstelveen - Afgelopen week is op gedenkpark Zorgvlied een bijzondere tuin geopend: een natuurlijke bloemenpluktuin. Burgemeester Tjapko Poppens was hierbij aanwezig. Naasten die op Zorgvlied een graf van dierbare bezoeken, kunnen in de pluktuin een paar bloemen plukken en bij het graf neerleggen.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 12:20

Bloesempark Amsterdamse bos in bloei

Amstelveen - De bloeiperiode van het Bloesempark in het Amsterdamse bos is officieel aangebroken.