Raadszaal

Amstelveen doneert per inwoner 1 euro aan Giro 555 voor hulp Turkije & Syrië

Amstelveen - De gemeente Amstelveen heeft besloten om per inwoner een euro te doneren aan de noodhulp voor gebieden in Turkije en Syrië die getroffen zijn door aardbevingen.

Op initiatief van Raadslid Fatumo Mahamed Farah heeft de gemeente Amstelveen uit solidariteit besloten om €1,- per inwoner te doneren aan het Rode Kruis en giro 555 van de samenwerkende hulporganisaties. Deze donatie is bedoeld om noodhulp te bieden aan de slachtoffers van de getroffen gebieden in Turkije en Syrië.

Ook Amstelveners die familie, vrienden en kennissen in het getroffen gebied hebben, zijn door deze aardbeving getroffen. 'Onze gedachten zijn bij de slachtoffers en hun familieleden,' zo melden raadsleden. 

Op 6 februari heeft een zware aardbeving in Turkije en Syrië enorme schade veroorzaakt, met tienduizenden doden en gewonden, en daarnaast enorme materiële schade die nauwelijks te bevatten is. Het lijden dat is veroorzaakt door de zware aardbeving is bijna onvoorstelbaar. Een groot gebied is volledig ontwricht en hele wijken zijn verwoest. 

De gemeenteraadsleden die het initiatief steunen noemen het  hartverwarmend dat onze Amstelveen solidair is met de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. 'Veel Amstelveners zijn in actie gekomen en hebben hulpinitiatieven opgezet. De gemeente Amstelveen doet er alles aan om de initiatieven van inwoners en organisaties in dit verband te faciliteren en te ondersteunen.'

 

 


Meer nieuws

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Algemeen gisteren 17:58

Maai Mei Niet: minder maaien, meer biodiversiteit

Amstelveen - Amstelveen doet mee aan de landelijke campagne ‘Maai Mei Niet’. Om de biodiversiteit te vergroten maait de gemeente de gehele maand mei bermen, bloemweiden en geselecteerde gazonstroken niet. Minder maaien zorgt voor meer bloemen en bijen. 

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt.