Amstelveen feliciteert hockeyers met Europese titel

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens en sportwethouder Rob Ellermeijer feliciteren de Nederlandse hockeyers met de Europese titel. De burgemeester en wethouder woonden vandaag de door Nederland gewonnen finale in het Amstelveense Wagenaar Stadion bij.

De burgemeester van Amstelveen spreekt van een goed georganiseerd evenement en is verheugd dat het EK Hockey met publiek kan plaatsvinden.

'Zo’n belangrijk sportevenement is natuurlijk veel leuker met toeschouwers. In goed overleg met het ministerie van VWS, NOC*NSF en de gemeente heeft de KNHB een plan gemaakt waarmee het mogelijk is om veilig en verantwoord om ongeveer drieduizend mensen per wedstrijddag toe te laten. Chapeau voor de organisatie.'

Wethouder Rob Ellermeijer (Sport, VVD) noemt het belangrijk dat een toernooi met de internationale top weer in Amstelveen plaatsvindt. 'Amstelveen is een echte sportstad en daar horen dit soort evenementen gewoon bij. Bovendien hebben we met dit toernooi weer kunnen proeven hoe het is om aanwezig te zijn bij een wedstrijd. Laten we hopen dat dit ook snel weer mogelijk is bij de breedtesport op de Amstelveense velden en in de zalen.'


Meer nieuws

Kunst & Cultuur gisteren 15:32

Amstelveen Triënnale 2024: Amstelveense kunstenaars kunnen zich nu aanmelden

Amstelveen - Elke drie jaar organiseren drie Amstelveense culturele instellingen een tentoonstelling met en voor Amstelveense kunstenaars. In 2024 vindt de negende editie van de Amstelveen Triënnale plaats, georganiseerd door het Cobra Museum voor Moderne Kunst, Museum JAN en Platform C.

Horeca gisteren 13:02

Silversant doet weer mee aan Nationale Snertdag

Amstelveen - Op zondag 10 december vindt alweer de zesde editie plaats van de nationale snertdag. Ruim tweeduizend 50-plussers maken op honderd locaties van een snertdag een feestdag. Ook in Amstelveen wordt er snert gegeten en wel bij Silversant, dat zestig ‘snert-eters’ zal ontvangen.

Amstelveen van voorheen 3 dec. 2023 19:48

Amstelveen van voorheen (379)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 379 een oude foto van Plein 60.

Zakelijk 3 dec. 2023 12:06

Revolutie op Wielen: Ontdek de Nieuwe C-HR op 9 december bij Toyota Van Ekris Mijdrecht!

Amstelveen / Mijdrecht - Wij nodigen u graag uit op 9 december voor een bijzondere gelegenheid. Kom langs bij Toyota van Ekris in Mijdrecht en ontdek de volledig nieuwe Toyota C-HR, een toonbeeld van innovatie en stijl. Met zijn futuristische design, efficiënte hybride motoropties, en een luxueus, technologisch geavanceerd interieur, zet de nieuwe C-HR een nieuwe standaard in zijn klasse.

Verkeer & Vervoer 3 dec. 2023 09:23

Tram 25 valt midden op kruispunt stil

Amstelveen - Tram 25 is zondagochtend in Middenhoven op een ongelukkige plek stilgevallen, namelijk midden op het kruispunt Dr. Willem Dreesweg/Melkweg. Daardoor raakte het kruispunt volledig geblokkeerd voor al het verkeer. Nadat de tram weer in beweging was gekomen, werd de 25 vervolgens gestremd door een defecte bovenleiding.