Amstelveen feliciteert hockeyers met Europese titel

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens en sportwethouder Rob Ellermeijer feliciteren de Nederlandse hockeyers met de Europese titel. De burgemeester en wethouder woonden vandaag de door Nederland gewonnen finale in het Amstelveense Wagenaar Stadion bij.

De burgemeester van Amstelveen spreekt van een goed georganiseerd evenement en is verheugd dat het EK Hockey met publiek kan plaatsvinden.

'Zo’n belangrijk sportevenement is natuurlijk veel leuker met toeschouwers. In goed overleg met het ministerie van VWS, NOC*NSF en de gemeente heeft de KNHB een plan gemaakt waarmee het mogelijk is om veilig en verantwoord om ongeveer drieduizend mensen per wedstrijddag toe te laten. Chapeau voor de organisatie.'

Wethouder Rob Ellermeijer (Sport, VVD) noemt het belangrijk dat een toernooi met de internationale top weer in Amstelveen plaatsvindt. 'Amstelveen is een echte sportstad en daar horen dit soort evenementen gewoon bij. Bovendien hebben we met dit toernooi weer kunnen proeven hoe het is om aanwezig te zijn bij een wedstrijd. Laten we hopen dat dit ook snel weer mogelijk is bij de breedtesport op de Amstelveense velden en in de zalen.'


Meer nieuws

Kunst & Cultuur vandaag 08:12

Open Ateliers 2023: 60 professionele kunstenaars openen de deuren

Amstelveen - De Atelierroute komt er weer aan. Op zaterdag 17 en zondag 18 juni openen 60 professionele kunstenaars tijdens de Open Ateliers 2023 van 11.00 tot 17.00 uur hun deuren om iedereen kennis te laten maken met hun werk. Voorafgaand aan dit weekend is er bij het Cobra Museum een gratis Centrale Expositie waar de deelnemende kunstenaars ieder alvast één werk laten zien. Ontdek tijdens deze dag verschillende disciplines en laat je verrassen door de gevarieerde kunstwereld.

Evenementen & Activiteiten gisteren 09:38

Tweede editie De Kegel Family Fair op zaterdag 24 juni

Amstelveen - De eerste editie vorig jaar van De Kegel Family Fair was een groot succes. Op zaterdag 24 juni vindt daarom de tweede editie plaats. Tussen 12.00 en 18.30 uur wordt het terrein van de Kegel aan de Bovenkerkerweg omgetoverd tot een heus walhalla voor jong en oud.

Kunst & Cultuur gisteren 07:25

Cobra Museum viert 75 jaar Cobra-beweging met grootschalige tentoonstelling

Amstelveen - In het naoorlogse Parijs werd 75 jaar geleden de revolutionaire Cobra-beweging opgericht. Het was een kunstenaarsbeweging die bekend stond om zijn grenzeloze en vrije ideeën. Het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen viert dit jubileum met een knallend tentoonstellingsprogramma met veel internationale bruiklenen. Met dezetentoonstellingen brengt het Cobra Museum actuele maatschappelijke thema’s tot leven, om samen met de bezoekers die grenzeloze vrijheid te beleven.