Amstelveen feliciteert medaillewinnaars Tokio: 'Een bron van inspiratie'

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Rob Ellermeijer (Sport) hebben de Amstelveense sporters die een medaille veroverden tijdens de Olympische Spelen en Paralympische Spelen in Tokio persoonlijk gefeliciteerd met hun prestaties.

De burgemeester roemde de succesvolle sporters en noemde hen 'een bron van inspiratie en een voorbeeld voor jong en oud om ook te gaan sporten.' Ook de wethouder feliciteerde de sporters namens alle Amstelveners en gaf aan bijzonder trots te zijn op hun fantastische prestaties. 

De sporters werden vanmiddag op het raadhuis ontvangen. Ook familieleden van de sporters waren hierbij aanwezig evenals directeur van Amstelveen Sport, Heleen van Ketwich Verschuur.

De sporters hebben allen een relatie met Amstelveen; ze wonen er of zijn er geboren en opgegroeid.  De Amstelveense medaillewinnaars:

  • Felice Albers, speelster Nederlands dameshockeyteam (Goud, Olympische Spelen)
  • Alyson Annan, coach Nederlands dameshockeyteam (Goud, Olympische Spelen)
  • Patrick Bos, baanwielrenner met Tristan Bangma (Goud, Paralympische Spelen)
  • Daniel Gebru, wielrenner (Goud, Paralympische Spelen)
  • Noëlle Roorda, speerwerpster (Zilver, Paralympische Spelen)

Meer nieuws

Sport vandaag 09:19

Amsterdamse Bos Golf op 27 juni: inschrijven nog mogelijk

Amstelveen - De 11e editie van de Amsterdamse Bos Golf komt er weer aan. Op dinsdag 27 juni 2023 is het Amsterdamse Bos voor één dag omgetoverd in een 18 holes golfbaan. De voorbereidingen zijn in volle gang. Inmiddels hebben zich al veel mensen opgegeven, maar er kunnen er nog een paar bij. Met een flight of individueel!

Kunst & Cultuur vandaag 08:12

Open Ateliers 2023: 60 professionele kunstenaars openen de deuren

Amstelveen - De Atelierroute komt er weer aan. Op zaterdag 17 en zondag 18 juni openen 60 professionele kunstenaars tijdens de Open Ateliers 2023 van 11.00 tot 17.00 uur hun deuren om iedereen kennis te laten maken met hun werk. Voorafgaand aan dit weekend is er bij het Cobra Museum een gratis Centrale Expositie waar de deelnemende kunstenaars ieder alvast één werk laten zien. Ontdek tijdens deze dag verschillende disciplines en laat je verrassen door de gevarieerde kunstwereld.

Evenementen & Activiteiten gisteren 09:38

Tweede editie De Kegel Family Fair op zaterdag 24 juni

Amstelveen - De eerste editie vorig jaar van De Kegel Family Fair was een groot succes. Op zaterdag 24 juni vindt daarom de tweede editie plaats. Tussen 12.00 en 18.30 uur wordt het terrein van de Kegel aan de Bovenkerkerweg omgetoverd tot een heus walhalla voor jong en oud.