Amstelveen feliciteert medaillewinnaars Tokio: 'Een bron van inspiratie'

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Rob Ellermeijer (Sport) hebben de Amstelveense sporters die een medaille veroverden tijdens de Olympische Spelen en Paralympische Spelen in Tokio persoonlijk gefeliciteerd met hun prestaties.

De burgemeester roemde de succesvolle sporters en noemde hen 'een bron van inspiratie en een voorbeeld voor jong en oud om ook te gaan sporten.' Ook de wethouder feliciteerde de sporters namens alle Amstelveners en gaf aan bijzonder trots te zijn op hun fantastische prestaties. 

De sporters werden vanmiddag op het raadhuis ontvangen. Ook familieleden van de sporters waren hierbij aanwezig evenals directeur van Amstelveen Sport, Heleen van Ketwich Verschuur.

De sporters hebben allen een relatie met Amstelveen; ze wonen er of zijn er geboren en opgegroeid.  De Amstelveense medaillewinnaars:

  • Felice Albers, speelster Nederlands dameshockeyteam (Goud, Olympische Spelen)
  • Alyson Annan, coach Nederlands dameshockeyteam (Goud, Olympische Spelen)
  • Patrick Bos, baanwielrenner met Tristan Bangma (Goud, Paralympische Spelen)
  • Daniel Gebru, wielrenner (Goud, Paralympische Spelen)
  • Noëlle Roorda, speerwerpster (Zilver, Paralympische Spelen)

Meer nieuws

Sport gisteren 15:17

College B&W Amstelveen gaat rennen

Amstelveen - Tussen de meer dan vijfduizend deelnemers aan de KPMG Lentemarathon Amstelveen, op 17 maart aanstaande, lopen ook vier leden van het College van B en W mee. Wethouders Floor Gordon, Adam Elzakalai, Frank Berkhout en burgemeester Tjapko Poppens lopen gezamenlijk de estafette-marathon.

Algemeen gisteren 10:45

De bouwers van de A9: Irien Remery

Amstelveen/Ouderkerk - De verbreding van de A9 bij Amstelveen en Ouderkerk (tussen knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht) kan niet zonder alle uitvoerders en andere bouwers die buiten aan het werk zijn. Een aantal van hen stellen we voor in de regelmatig terugkerende rubriek 'De bouwers van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht'. In deze aflevering stellen we Irien Remery voor. Irien deed aanvankelijk een opleiding voor lerares tekenen en handvaardigheid, maar belandde in de bouw en daar werkt ze inmiddels al 30 jaar (!) tot volle tevredenheid.

Gezondheid & welzijn gisteren 09:00

Zo leer je omgaan met je ziekte

Amstelveen - Een chronische ziekte zoals Parkinson kan je leven flink op zijn kop zetten. Hoe ga je hiermee om en wat betekent het voor je omgeving? In Uithoorn staat een team zorgverleners voor je klaar. Zij leren je samen met je partner of mantelzorger zo goed mogelijk met je ziekte om te gaan.