Amstelveen feliciteert medaillewinnaars Tokio: 'Een bron van inspiratie'

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Rob Ellermeijer (Sport) hebben de Amstelveense sporters die een medaille veroverden tijdens de Olympische Spelen en Paralympische Spelen in Tokio persoonlijk gefeliciteerd met hun prestaties.

De burgemeester roemde de succesvolle sporters en noemde hen 'een bron van inspiratie en een voorbeeld voor jong en oud om ook te gaan sporten.' Ook de wethouder feliciteerde de sporters namens alle Amstelveners en gaf aan bijzonder trots te zijn op hun fantastische prestaties. 

De sporters werden vanmiddag op het raadhuis ontvangen. Ook familieleden van de sporters waren hierbij aanwezig evenals directeur van Amstelveen Sport, Heleen van Ketwich Verschuur.

De sporters hebben allen een relatie met Amstelveen; ze wonen er of zijn er geboren en opgegroeid.  De Amstelveense medaillewinnaars:

  • Felice Albers, speelster Nederlands dameshockeyteam (Goud, Olympische Spelen)
  • Alyson Annan, coach Nederlands dameshockeyteam (Goud, Olympische Spelen)
  • Patrick Bos, baanwielrenner met Tristan Bangma (Goud, Paralympische Spelen)
  • Daniel Gebru, wielrenner (Goud, Paralympische Spelen)
  • Noëlle Roorda, speerwerpster (Zilver, Paralympische Spelen)

Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:21

Amstelveen van voorheen (270)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 270 een foto van het Augustinuspark, die we kregen toegestuurd door Bert van den Broek van Hubo Lambertus van den Broek. 

Algemeen 23 okt. 2021 13:02

Energiebesparen: Amstelveen zet vol in op Klimaatweek

Amstelveen - Gemeente Amstelveen doet ook dit jaar doet mee aan de Nationale Klimaatweek, die loopt van 27 oktober tot en met 5 november 2021. Tijdens deze Klimaatweek attendeert gemeente Amstelveen inwoners extra op diverse duurzame  acties en helpt het inwoners op weg om energie te besparen.

112 22 okt. 2021 19:46

Brandweer blust keukenbrand aan Kringloop

Amstelveen - De brandweer is vrijdagavond uitgerukt naar Kringloop in de wijk Groenelaan naar aanleiding van een keukenbrand in een bungalow.