AmstelveenZ

Amstelveen Future verder zonder Thiemo de Bakker

AMSTELVEEN - Het vermaarde internationale tennistoernooi Amstelveen Future op sportpark De Kegel is vandaag verder gegaan zonder Thiemo de Bakker.

De Bakker was een van de grote namen van het toernooi en moest gisteren opgeven met een rugblessure. Hij stond tegen de Tsjech Petr Hajek met 6-5 achter toen De Bakker niet verder kon. 'Het schoot  in mijn rug en het kwam niet los in de wedstrijd. Daardoor had ik moeite met bewegen', aldus De Bakker. 'Als het nou mijn schouder was, zoals vorige week, dan had ik me anders gevoeld. Maar dit zag ik niet aankomen. Ik baal hier stevig van.'

Sijsling
Eerder in het toernooi werd een andere favoriet voor de eindzege, Igor Sijsling, de nummer drie van de plaatsingslijst, in een spannende driesetter uitgeschakeld door Bart Stevens, een van de grootste talenten van Nederland. Stevens startte vanmorgen om 11. 00 uur zijn partij in de volgende ronde tegen Stephan Fransen.  In de avondpartij (die donderdag na 18.30 wordt gespeeld) stuit de als vierde geplaatste Boy Westerhof op de Fransman Emanuel Petit.

Ook Griekspoor verliest
Ook de nummer 8 van de plaatsingslijst sneuvelde woensdag in het herentoernooi: Kevin Griekspoor verloor met 6-4, 4-6, 6-4 van landgenoot Gijs Brouwer. De partij werd woensdag kort onderweg in de derde set onderbroken wegens de regenval.

Matviyenko door 
In het damestoernooi kwam de als eerste geplaatst Lisa Matviyenko de openingsronde ongeschonden door. De Duitse had haar handen vol aan de Nederlandse Dominique Karregat, maar won wel in twee sets: 7-5, 7-5. De als tweede geplaatste Dana Kremer uit Duitsland werd met duidelijke cijfers verslagen door de Australische Belinda Woolcock: 6-1, 6-2.

Stunt Hartono
Arianne Hartono, vorig jaar verliezend finaliste, zorgde voor een stunt. Ze liet de Britse Eden Silva, als vierde geplaatst, met 6-0, 6-1 volslagen kansloos.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.

Algemeen 11 aug. 2020 11:53

Bewoners Groenelaan in verzet tegen bouwplannen met spandoeken

Amstelveen - Bewoners van de Najade-flat hebben spandoeken opgehangen als protest tegen de bouwplannen voor een nieuw wooncomplex op de plek van het Sakko-tankstation en de aanpalige showroom aan Newa 2 in de wijk Groenelaan.

112 11 aug. 2020 11:07

Mercedes-rijder vlucht na aanrijding: politie op zoek naar witkleurige C-Klasse

Amstelveen – De Amstelveense politie is op zoek naar de bestuurder van een witkleurige Mercedes C-Klasse Estate (bouwjaar 2006), die er afgelopen zaterdagavond vandoor ging nadat hij in aanrijding was gekomen met een snorfiets aan de Burgemeester Colijnweg in Amstelveen. Twee opzittenden raakten daarbij gewond.