AmstelveenZ

Amstelveen Future verder zonder Thiemo de Bakker

AMSTELVEEN - Het vermaarde internationale tennistoernooi Amstelveen Future op sportpark De Kegel is vandaag verder gegaan zonder Thiemo de Bakker.

De Bakker was een van de grote namen van het toernooi en moest gisteren opgeven met een rugblessure. Hij stond tegen de Tsjech Petr Hajek met 6-5 achter toen De Bakker niet verder kon. 'Het schoot  in mijn rug en het kwam niet los in de wedstrijd. Daardoor had ik moeite met bewegen', aldus De Bakker. 'Als het nou mijn schouder was, zoals vorige week, dan had ik me anders gevoeld. Maar dit zag ik niet aankomen. Ik baal hier stevig van.'

Sijsling
Eerder in het toernooi werd een andere favoriet voor de eindzege, Igor Sijsling, de nummer drie van de plaatsingslijst, in een spannende driesetter uitgeschakeld door Bart Stevens, een van de grootste talenten van Nederland. Stevens startte vanmorgen om 11. 00 uur zijn partij in de volgende ronde tegen Stephan Fransen.  In de avondpartij (die donderdag na 18.30 wordt gespeeld) stuit de als vierde geplaatste Boy Westerhof op de Fransman Emanuel Petit.

Ook Griekspoor verliest
Ook de nummer 8 van de plaatsingslijst sneuvelde woensdag in het herentoernooi: Kevin Griekspoor verloor met 6-4, 4-6, 6-4 van landgenoot Gijs Brouwer. De partij werd woensdag kort onderweg in de derde set onderbroken wegens de regenval.

Matviyenko door 
In het damestoernooi kwam de als eerste geplaatst Lisa Matviyenko de openingsronde ongeschonden door. De Duitse had haar handen vol aan de Nederlandse Dominique Karregat, maar won wel in twee sets: 7-5, 7-5. De als tweede geplaatste Dana Kremer uit Duitsland werd met duidelijke cijfers verslagen door de Australische Belinda Woolcock: 6-1, 6-2.

Stunt Hartono
Arianne Hartono, vorig jaar verliezend finaliste, zorgde voor een stunt. Ze liet de Britse Eden Silva, als vierde geplaatst, met 6-0, 6-1 volslagen kansloos.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.