AmstelveenZ

Amstelveen Future verder zonder Thiemo de Bakker

AMSTELVEEN - Het vermaarde internationale tennistoernooi Amstelveen Future op sportpark De Kegel is vandaag verder gegaan zonder Thiemo de Bakker.

De Bakker was een van de grote namen van het toernooi en moest gisteren opgeven met een rugblessure. Hij stond tegen de Tsjech Petr Hajek met 6-5 achter toen De Bakker niet verder kon. 'Het schoot  in mijn rug en het kwam niet los in de wedstrijd. Daardoor had ik moeite met bewegen', aldus De Bakker. 'Als het nou mijn schouder was, zoals vorige week, dan had ik me anders gevoeld. Maar dit zag ik niet aankomen. Ik baal hier stevig van.'

Sijsling
Eerder in het toernooi werd een andere favoriet voor de eindzege, Igor Sijsling, de nummer drie van de plaatsingslijst, in een spannende driesetter uitgeschakeld door Bart Stevens, een van de grootste talenten van Nederland. Stevens startte vanmorgen om 11. 00 uur zijn partij in de volgende ronde tegen Stephan Fransen.  In de avondpartij (die donderdag na 18.30 wordt gespeeld) stuit de als vierde geplaatste Boy Westerhof op de Fransman Emanuel Petit.

Ook Griekspoor verliest
Ook de nummer 8 van de plaatsingslijst sneuvelde woensdag in het herentoernooi: Kevin Griekspoor verloor met 6-4, 4-6, 6-4 van landgenoot Gijs Brouwer. De partij werd woensdag kort onderweg in de derde set onderbroken wegens de regenval.

Matviyenko door 
In het damestoernooi kwam de als eerste geplaatst Lisa Matviyenko de openingsronde ongeschonden door. De Duitse had haar handen vol aan de Nederlandse Dominique Karregat, maar won wel in twee sets: 7-5, 7-5. De als tweede geplaatste Dana Kremer uit Duitsland werd met duidelijke cijfers verslagen door de Australische Belinda Woolcock: 6-1, 6-2.

Stunt Hartono
Arianne Hartono, vorig jaar verliezend finaliste, zorgde voor een stunt. Ze liet de Britse Eden Silva, als vierde geplaatst, met 6-0, 6-1 volslagen kansloos.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:26

'Energietransitie vergt grootse inspanning van Amstelveen'

Amstelveen - Voor het vijfde jaar op rij heeft de gemeente de balans opgemaakt hoe duurzaam Amstelveen is wat betreft de onderwerpen energietransitie, circulaire economie en klimaatadaptatie. Die balans is nodig om te bekijken of de gemeente zich voldoende inzet, de middelen goed worden besteed en waar de focus het komend jaar op ligt. Het thema Energietransitie (de overgang naar schone energie) vergt grootse inspanning van de gemeente. De gemeenteraad krijgt het Plan voor Energietransitie, Circulaire Economie en Klimaatadaptie, ofwel PLECK 5.0. voorgelegd.

Algemeen gisteren 13:36

Aanleg rotondes Oranjebaan vertraagd door gestegen kosten

Amstelveen - De aanleg van de twee rotondes op de Oranjebaan die in oktober 2023 zou beginnen, is voor onbepaalde tijd vertraagd. Oorzaken zijn de sterk gestegen kosten van personeel en bouwmaterialen in het afgelopen jaar en aanvullende bereikbaarheidsmaatregelen in combinatie met een langere looptijd van het project. Hierdoor overschrijden de kosten het door de gemeenteraad gereserveerde budget met ruim een miljoen euro.

Algemeen gisteren 10:28

Verrassingsbezoek wethouder Floor Gordon bij Groenraad Amstelveen

Amstelveen - Afgelopen week werd de Groenraad Amstelveen verrast met een bezoek van wethouder Floor Gordon, ter gelegenheid van de officiële installatie van haar nieuwste leden. Wethouder Gordon sprak tijdens haar bezoek haar waardering uit voor het werk van de Groenraad, gezien het belang van groen voor een gezonde en aangename leefomgeving.

Algemeen 27 sep. 2023 14:11

Introductiecursus Latin & Ballroom bij Dansschool Mittelmeijer

Amstelveen - Altijd al eens danslessen willen volgen, maar heb je geen idee hoe te beginnen? Aanstaande vrijdag en zondag starten op dansschool Mittelmeijer beginnerslessen Latin & Ballroom. De cursus is geschikt voor alle leeftijden en de introductiecursus laat jou in vier lessen ontdekken of jouw hart ligt bij dansstijlen als Cha-cha-cha, Jive en Samba.