Burgemeester Bas Eenhoorn. [Beeld: Anko Stoffels]

Amstelveen gaat 'ANPR-camera's' inzetten tegen inbrekers

Amstelveen - In de strijd tegen het veel te hoge aantal inbraken in woningen en auto's, gaat Amstelveen niet alleen een anti-inbraakteam met oud-politieagenten vormen, ook worden ANPR-camera's ingezet.

Dat maakte burgemeester Bas Eenhoorn gisterenavond bekend tijdens de raadsvergadering. Hij noemde Amstelveen een 'a-typische gemeente', omdat in vergelijkbare gemeenten het aantal inbraken terugloopt. 'In Amstelveen is dat niet het geval', sprak Eenhoorn.

Eenhoorn meldde dat Amstelveen overeenstemming heeft bereikt met de nationale politie voor de inzet van ANPR-camera's (Automatic Number Plate Recognition) en dat Amstelveen daarmee wordt aangesloten op de nationale meldkamer in Driebergen. Eenhoorn noemde dat 'een overwinning waar Amstelveen trots op mag zijn', omdat veel gemeenten dat graag willen.

De camera's worden in eerste instantie ingezet op toegangswegen rond Westwijk, waar onnoemelijk veel wordt ingebroken.

Eenhoorn stelde dat Amstelveen nu een breed scala aan maatregelen treft waarmee een eind kan worden gemaakt aan het alsmaar stijgende aantal inbraken in Amstelveen.

 


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 14:19

Na brief ook videoboodschap van burgemeester Amstelveen

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft, na een open brief aan alle Amstelveners eerder deze week, ook een videoboodschap uitgedaan aan inwoners, nu het aantal corona-besmettingen onder Amstelveners flink blijft toenemen.

Algemeen gisteren 10:35

Amstelveen start bomenkwekerij voor kinderen: de Kinderbomenbank

Amstelveen – Een kwekerij waar basisschoolkinderen onder begeleiding van de gemeente bijna 900 bomen gaan kweken, die over een aantal jaar elders in de stad worden aangeplant. Amstelveen beleefde gisteren een primeur met de start van de eerste Kinderbomenbank van Nederland.  

Corona Amstelveen 22 okt. 2020 16:37

57 Amstelveners afgelopen 24 uur positief getest op Covid19

Amstelveen - De afgelopen 24 uur zijn 57 Amstelveners positief getest op het Covid19-virus. Hoewel het aantal positief geteste Amstelveners aan de hoge kant blijft, was er in Amstelveen in tegenstelling tot landelijk geen sprake van een recordaantal dagbesmettingen.

Algemeen 22 okt. 2020 13:31

Overleg over educatieve invulling Amstelveense bunker

Amstelveen - Eind oktober gaat gemeente Amstelveen met het het Verzetsmuseum, de stichting Amstelveen Oranje, het CIDI, de Vereniging Historisch Amstelveen en het Museum zonder Muren in overleg over een educatieve invulling van de Amstelveense bunker aan de Wolfert van Borsselenweg.