Burgemeester Bas Eenhoorn. [Beeld: Anko Stoffels]

Amstelveen gaat 'ANPR-camera's' inzetten tegen inbrekers

Amstelveen - In de strijd tegen het veel te hoge aantal inbraken in woningen en auto's, gaat Amstelveen niet alleen een anti-inbraakteam met oud-politieagenten vormen, ook worden ANPR-camera's ingezet.

Dat maakte burgemeester Bas Eenhoorn gisterenavond bekend tijdens de raadsvergadering. Hij noemde Amstelveen een 'a-typische gemeente', omdat in vergelijkbare gemeenten het aantal inbraken terugloopt. 'In Amstelveen is dat niet het geval', sprak Eenhoorn.

Eenhoorn meldde dat Amstelveen overeenstemming heeft bereikt met de nationale politie voor de inzet van ANPR-camera's (Automatic Number Plate Recognition) en dat Amstelveen daarmee wordt aangesloten op de nationale meldkamer in Driebergen. Eenhoorn noemde dat 'een overwinning waar Amstelveen trots op mag zijn', omdat veel gemeenten dat graag willen.

De camera's worden in eerste instantie ingezet op toegangswegen rond Westwijk, waar onnoemelijk veel wordt ingebroken.

Eenhoorn stelde dat Amstelveen nu een breed scala aan maatregelen treft waarmee een eind kan worden gemaakt aan het alsmaar stijgende aantal inbraken in Amstelveen.

 


Meer nieuws

Sport vandaag 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen gisteren 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.