Bovenkerkerweg 2-4 [Beeld: gemeente Amstelveen]

Amstelveen gaat economisch dak- en thuislozen opvangen in omgebouwd kantoorpand

Amstelveen - Voor Amstelveners die tijdelijk zonder woning zitten, bijvoorbeeld vanwege een scheiding, zijn in een kantoorpand aan de Bovenkerkerweg 2-4 bij wijze van proef enkele tijdelijke woonplekken gerealiseerd. 

De in totaal vijf woningen komen beschikbaar voor (potentieel) economisch dak- en thuislozen uit de categorie 'spoedzoekers'.

Relatiebreuk

'Het kan gaan om bijvoorbeeld iemand die vanwege een relatiebreuk met kinderen dakloos dreigt te worden, of een jongere die dringend een woonplek nodig heeft en nog niet in aanmerking komt voor een sociale huurwoning', verduidelijkt de gemeente.

Twaalf maanden: 260,- per maand

Bewoners kunnen er voor twaalf maanden terecht: 'In deze periode krijgen zij de kans om hun leven weer op de rit te krijgen en zo een langdurige dakloosheid en een mogelijke sociale terugval te voorkomen'' , meldt wethouder Marijn van Ballegooijen (PvdA). De kosten voor de huur bedragen 260 euro per maand inclusief gas/water/licht. De woningen hebben gedeelde badkamervoorzieningen.

Blokhuismiddelen

De pilot in Amstelveen wordt onder meer mogelijk gemaakt met financiering door het Rijk. Deze zogenoemde Blokhuismiddelen – vernoemd naar staatssecretaris Blokhuis – kunnen worden aangewend om het aantal dak- en thuislozen zo snel mogelijk terug te dringen.

Samenwerking

Wethouder Rob Ellermeijer (Wonen, VVD) noemt het 'een mooie publiek-private samenwerking waarmee mensen die dringend een tijdelijke woonplek nodig hebben worden geholpen en enige rust krijgen op weg naar een andere woning.'

Aan de pilot werken Maarsen Groep/Zadelhof (eigenaar vastgoed), Ad Hoc (leegstandbeheerder), De Regenboog Groep (begeleiding huurders), Deloitte en Society Impact (Platform Woonplek, voor publieke en private matchmaking) en Gemeente Amstelveen als coördinator project voor regio Amstelland mee. Zij hebben een gezamenlijke  overeenkomst gesloten.

Aanmelden

Inwoners die in aanmerking willen komen, kunnen voor informatie en aanmelding terecht bij De Regenboog Groep via e-mail: info@deregenboog.org


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.