Amstelveen gaat jonge mensen actief naar sociale woning begeleiden

Amstelveen - De gemeente Amstelveen maakt werk van de ondersteuning van woningzoekenden. Als onderdeel daarvan worden Amstelveners tussen de 28 en 34 jaar, die nog thuis wonen en aan bepaalde criteria voldoen, actief begeleid naar een sociale huurwoning.

'Deze groep dreigt tussen de wal en het schip te raken omdat ze na hun 28ste verjaardag geen ‘jongerenvoorkeurspositie’ meer hebben bij Woningnet', legt wethouder Wonen Rob Ellermeijer uit. 'Uit onderzoek blijkt dat het gaat om een schrijnende groep van zo’n vijftig Amstelveners. Maar vanwege privacyredenen weten we niet wie het zijn. Daarom vragen we personen die aan de volgende criteria voldoen zich te melden zodat we ze kunnen helpen.

Voor wie is de regeling?

De criteria zijn als volgt:

- Woningzoekende is in de leeftijd van 28 tot en met 34 jaar;

- Woningzoekende is ten minste zes jaar onafgebroken ingezetene dan wel gedurende de voorafgaande tien jaar ten minste zes jaar onafgebroken ingezetene geweest van de gemeente Amstelveen (ingeschreven in de Basisregistratie Personen van de gemeente Amstelveen);

- Woningzoekende zoekt ten minste zes jaar naar een eerste woning via WoningNet waarbij minimaal de laatste twee jaar ten minste zes keer per jaar is gereageerd op een woning.

De gemeente stelt samen met partners op de woningmarkt, zoals woningcorporatie Eigen Haard, een aantal woningen voor 2019 beschikbaar, speciaal voor deze groep. Indien het aantal aanmeldingen hoger is dan het aantal beschikbare woningen, wordt geselecteerd op inschrijfduur.

Aanmelden tot 1 mei 2019

Amstelveners die op basis van de gestelde criteria in aanmerking komen, kunnen zich tot 1 mei 2019 melden via maatwerkwonen@amstelveen.nl . Deze kandidaten worden direct bemiddeld naar een beschikbare woning, in volgorde van inschrijfduur.

Aanmeldingen die voldoen, maar nu buiten de boot vallen worden volgend jaar meegenomen. “Ik heb er alle vertrouwen in dat we deze specifieke groep ‘spoedzoekers’ snel aan een woning kunnen helpen”, zegt Ellermeijer. “Uiteraard verwachten we dat ze ook zelf actief blijven zoeken.”

Uitvoeringsregels Wonen

De maatwerkoplossing voor deze specifieke groep is onderdeel van de Uitvoeringsregels Wonen Amstelveen 2018. Deze regels zijn sinds februari 2019 van kracht.


Meer nieuws

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Algemeen gisteren 17:58

Maai Mei Niet: minder maaien, meer biodiversiteit

Amstelveen - Amstelveen doet mee aan de landelijke campagne ‘Maai Mei Niet’. Om de biodiversiteit te vergroten maait de gemeente de gehele maand mei bermen, bloemweiden en geselecteerde gazonstroken niet. Minder maaien zorgt voor meer bloemen en bijen. 

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt.