Amstelveen gaat op korte termijn vluchtelingen uit Oekraïne opvangen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen gaat op korte termijn vluchtelingen uit Oekraïne opvangen.

Dat heeft het College van B en W vandaag bekend gemaakt. In Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland, waar Amstelveen onder valt, worden in totaal duizend opvangplekken gerealiseerd, verdeeld over 6 gemeenten (naast Amstelveen zijn dat Amsterdam, Diemen, Ouder-Amstel, Uithoorn en Aalsmeer).

Korte en lange termijn

De gemeente Amstelveen is inmiddels gestart met het maken van een inventarisatie van locaties die op korte termijn voor opvang beschikbaar zijn, zoals hotels, short-stays en campings. Ook wordt gekeken naar locaties voor langere termijnopvang, zoals leegstaande panden.

De gemeente verwacht op korte termijn ook richtlijnen van de Rijksoverheid te krijgen over de coördinatie van de vluchtelingenopvang en de rol die de verschillende veiligheidsregio’s daarin hebben.

Hulp-initiatieven in beeld

Ook is de gemeente Amstelveen drukdoende om de vele hartverwarmende initiatieven die reeds in Amstelveen zijn opgezet om Oekraïne te helpen in beeld te krijgen en te zorgen dat deze via de juist instanties geborgd kunnen worden.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 21:18

Ludiek wereldrecord: levensgroot melkpak op 27 meter hoogte langs A9

Amstelveen/Ouderkerk - De Boeren van Amstel hebben vandaag in samenwerking met Vogelbescherming Nederland succesvol het grootste melkpak ter wereld  tot een hoogte van 27 meter de lucht in gehesen langs Rijksweg A9 ter hoogte van Ouderkerk/Amstelveen.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:07

Amstelveen van voorheen (353)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 353 een oude prentbriefkaart van de Da Costalaan.

Algemeen gisteren 08:48

Ontdek Amstelland op Amstellanddag: vandaag meer dan 50 locaties open

Amstelveen - In natuurgebied Amstelland is vandaag (zondag 4 juni) op meer dan vijftig locaties van alles te beleven en te ontdekken in het kader van Amstellanddag. Een breed scala bezienswaardigheden en activiteiten voor jong en oud laat de diversiteit en bijzonderheid van Amstelland zien.

112 3 jun. 2023 09:38

Ravage na nachtelijke klapper Buitenveldert

Buitenveldert - Op de Van Neijenrodeweg bij de Van Leijenberglaan in Buitenveldert heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwaar ongeval plaatsgevonden.

Sport 2 jun. 2023 21:09

Amstelveen huldigt hockeykampioenen Pinoké en Amsterdam

Amstelveen - De hockeyers Heren 1 van Pinoké en Dames 1 van Amsterdam zijn vrijdagmiddag gehuldigd in Amstelveen voor het behalen van de landstitel. 'Wij zijn supertrots op de prestaties van beide clubs', zei burgemeester Tjapko Poppens. 'De Amstelveense jeugd heeft er met jullie nieuwe helden bij.'