Amstelveen gaat op korte termijn vluchtelingen uit Oekraïne opvangen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen gaat op korte termijn vluchtelingen uit Oekraïne opvangen.

Dat heeft het College van B en W vandaag bekend gemaakt. In Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland, waar Amstelveen onder valt, worden in totaal duizend opvangplekken gerealiseerd, verdeeld over 6 gemeenten (naast Amstelveen zijn dat Amsterdam, Diemen, Ouder-Amstel, Uithoorn en Aalsmeer).

Korte en lange termijn

De gemeente Amstelveen is inmiddels gestart met het maken van een inventarisatie van locaties die op korte termijn voor opvang beschikbaar zijn, zoals hotels, short-stays en campings. Ook wordt gekeken naar locaties voor langere termijnopvang, zoals leegstaande panden.

De gemeente verwacht op korte termijn ook richtlijnen van de Rijksoverheid te krijgen over de coördinatie van de vluchtelingenopvang en de rol die de verschillende veiligheidsregio’s daarin hebben.

Hulp-initiatieven in beeld

Ook is de gemeente Amstelveen drukdoende om de vele hartverwarmende initiatieven die reeds in Amstelveen zijn opgezet om Oekraïne te helpen in beeld te krijgen en te zorgen dat deze via de juist instanties geborgd kunnen worden.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:31

Sunday Floating Foodbar wordt unieke horecalocatie aan De Poel

Amstelveen - ‘Sunday Floating Foodbar’ zal de naam worden van het nieuwe horecaconcept op de locatie van het voormalige Poels’ Up aan de Noordelijke Poeloever in Amstelveen. Ondernemers Erwin van der Laan en Daan Kroone hopen eind juli de eerste gasten te kunnen ontvangen.

112 gisteren 10:26

Aanrijding tussen scooter en bestelbusje

Amstelveen - Op de kruising van de Oranjebaan met de Camera Obscuralaan is donderdagavond een scooter in aanrijding gekomen met een bestelbusje van een pakketbezorgdienst.