De huidige parkeerautomaten voor kort parkeren rond het Stadshart worden vervangen

Amstelveen gaat parkeerautomaten voor kort parkeren rond Stadshart vervangen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen gaat de parkeerautomaten voor kort parkeren rond het Stadshart vervangen. De nieuwe automaten die vanaf 14 januari 2022 worden geplaatst werken op zonne-energie en kennen volgens de gemeente een sterk verbeterd scherm.

De huidige automaten zijn verouderd en werken niet vlekkeloos: het touchscreen zorgt ervoor dat het voor mensen die handmatig betalen geregeld problemen hebben, om bijvoorbeeld het juiste kenteken in een keer in te toetsen. Ook het weerkaatsende zonlicht zorgt voor problemen. Eerder werden daarom de automaten al gedraaid.

'De parkeerautomaten in het kort betaald parkeergebied rond het Stadshart zijn aan vervanging toe', zegt wethouder Gordon. 'Dit biedt ons gelijk de mogelijkheid om het gebruiksgemak van deze parkeerautomaten te verbeteren. Het touchscreen van de nieuwe automaten is sterk verbeterd waardoor de bedieningssnelheid hoger wordt en zonlicht het scherm niet meer onleesbaar kan maken. Daarnaast werken deze nieuwe parkeerautomaten op zonne-energie in plaats van het stroomnet.'

De nieuwe automaten zijn vanaf 14 januari 2022 te vinden aan de Rembrandtweg, Nieuw Loopveld en aan de Stadstuinen.  De overige parkeerautomaten (aan de Pieter Lastmanweg en de Handelsweg) worden later (in de loop van 2022) vervangen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:19

'Fakkel- en lichtjestocht door Amstelveen trekt 40 belangstellenden'

Amstelveen - Gisterenavond werd in Amstelveen voor de tweede keer een fakkel- en lichtjestocht gehouden door tegenstanders van het coronabeleid. Zo'n veertig deelnemers van de tocht wandelden volgens de initiatiefnemers door het centrum van Amstelveen 'ten behoeve van de vrijheid en verbinding van mensen die zich niet (langer) kunnen vinden in de in hun ogen buitenproportionele coronamaatregelen'.