Het huidige busstation in Stadshart Amstelveen [AmstelveenZ]

Amstelveen gaat roken bij OV-haltes verbieden

Amstelveen –  Het nieuwe Amstelveense gemeentebestuur gaat de komende periode Amstelveen omvormen tot een rookvrije gemeente.

Dat betekent dat rond haltes van het openbaar vervoer in Amstelveen niet meer gerookt mag worden, evenals in gebieden rond openbare gebouwen, schoolpleinen en sportverenigingen.

GVB

Bij vervoerder GVB (Lijn 5 en 51) geldt al een rookverbod bij perrons en metrohaltes, maar dat verbod wordt nog al eens genegeerd. 

Rookvrij

De nieuwe anti-rookregels staan te lezen in het nieuwe coalitieakkoord dat tussen VVD, D66 en PvdA werd gesloten. De afgelopen bestuursperiode werden al ook diverse rookvrije plekken gecreëerd, bijvoorbeeld voor de bibliotheek aan het Stadsplein en onder de luifel bij het raadhuis.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:00

Nieuwe kinderburgemeester Elina aan de slag

Amstelveen - Met het omhangen van de keten en het uitspreken van de eed is Elina gisterenavond geïnstalleerd als vijfde kinderburgemeester van Amstelveen. 

Corona Amstelveen gisteren 13:58

Positieve coronatesten: Amstelveen grootste stijger in regio

Amstelveen - Van alle gemeenten in de regio Amsterdam-Amstelland was in Amstelveen afgelopen week veruit de grootste relatieve stijging van positieve GGD-coronatesten waar te nemen. 140 Amstelveners testten in week 38 positief, terwijl 1101 Amstelveners werden getest.  

112 gisteren 11:12

Canta en auto in botsing

Amstelveen - Aan de Camera Obscuralaan in de wijk Bankras zijn donderdagochtend een personenauto en een Canta op elkaar gebotst.