Amstelveen gaat vol voor behoud Cobra Museum met nieuw toekomstplan

Amstelveen - Tijdens de speciaal belegde gemeenteraadsvergadering over het Cobra Museum woensdagavond is duidelijk geworden dat zowel het College van B en W als de gemeenteraad van Amstelveen het museum willen behouden en het Cobra een nieuwe kans willen geven. Het College van B en W blijkt na een indringend gesprek dat vanmiddag plaats heeft gevonden met de museumdirectie en financier Marius Touwen de schouders eronder te willen zetten en een plan van aanpak te gaan maken, om in het vierde kwartaal van dit jaar met een inhoudelijk gedegen, financieel sterk en toekomstbestendig plan te komen.

Met de mededeling van het College van B en W voorafgaand aan de vergadering werd direct de angel uit het raadsdebat gehaald en is er hernieuwde hoop voor het Cobra Museum.

Plan laten slagen

Wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) gaf, na een formele en harde opstelling de afgelopen weken, nu tamelijk verrassend aan 'er alles aan te willen doen om het nieuwe plan te laten slagen'. In het gesprek dat voor de raadsvergadering plaatsvond, is het het College duidelijk geworden dat ze meer overeenkomsten heeft met het Cobra dan dat ze van mening verschllen.

Een lief ding waard

Nadat de raadsfracties hun bespiegelingen hadden gegeven (het raadsdebat is hier terug te kijken), benadrukte wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) zijn hernieuwde vertrouwen in de toekomst van het Cobra Museum. 'Het is ons een lief ding waard dat dit goed af gaat lopen. We willen dit echt een kans geven.'

Winstwaarschuwing

Wel gaf Raat aan dat alles staat en valt met dat toekomstplan en dat de uitkomst nog niet gegarandeerd is. Hij noemde dit een winstwaarschuwing. 'Het kan ook nog fout gaan, maar daar gaan we niet voor. We gaan er alles aan doen om het plan te laten slagen.' Raat gaf ook aan dat het College een gevoel van vertrouwen heeft na het gesprek vanmiddag met de Cobra-top en financier Touwen.

Wethouder Financien, Adam Elzakalai, gaf meerdere keren aan dat het nieuwe plan wel hout moet snijden, maar het is de gemeenteraad die daar uiteindelijk over moet beslissen.

Samenwerken

In een persbericht, voorzien van een foto waarin Raat en Touwen elkaar de hand schudden na het gesprek vanmiddag, laat de gemeente weten dat het nieuwe plan het 4e kwartaal gereed moet zijn. 

samenwerkingcobra.jpg

'Als input voor het plan worden op korte termijn gesprekken georganiseerd met betrokkenen, een aantal onafhankelijke kunstexperts en ondernemers. Dit moet uiteindelijk leiden tot een toekomstbestendig plan dat gedragen wordt door de gemeenteraad, het college van B&W en het Cobra Museum.'


Meer nieuws

Wonen vandaag 14:35

Deur weer op kier voor woningbouw Kronenburg; Amstelveen om tafel met minister

Amstelveen - De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (Hugo de Jonge) heeft gemeente Amstelveen uitgenodigd om opnieuw om tafel te gaan om alsnog mogelijkheden voor de bouw van woningen in de wijk Kronenburg te bespreken. Amstelveen heeft de uitnodiging geaccepteerd. Beide partijen hopen dat de impasse die rond de grotendeels leegstaande en verouderde kantorenwijk - gelegen onder de aanvliegroute van Schiphol - is ontstaan kan worden doorbroken, maar de partijen liggen nog wel behoorlijk ver uiteen.

112 gisteren 19:44

Steekpartij aan Orion in Middenhoven

Amstelveen - Aan Orion in de wijk In Middenhoven in Amstelveen Zuid heeft maandagavond omstreek half 8 een steekpartij plaatsgevonden.  

Wonen gisteren 14:38

Scholen en zorginstellingen Amstelveen zien geen ruimte voor dienstwoningen op eigen terrein

Amstelveen - Zowel scholen als zorginstellingen in Amstelveen zien - door gebrek aan ruimte en financiële middelen - geen mogelijkheden om dienstwoningen voor personeel te realiseren op eigen terrein. De gemeenteraad had het College van B en W gevraagd die mogelijkheid te onderzoeken, omdat personeel moeilijk betaalbare huisvesting kan vinden en daardoor meer dan eens uit de gemeente vertrekt om elders dichtbij huis te kunnen werken.

Sport gisteren 13:46

Najaarseditie 11 Parkentocht van start

Amstelveen - AmstelveenSport organiseert ook dit najaar de 11 Parkentocht. Van 3 oktober tot en met 7 november kun je elke dinsdag- en vrijdagochtend om 10.00 uur starten met wandelingen vanaf 11 verschillende plekken in Amstelveen. Samen met andere wandelaars en professionele begeleiding kun je op een laagdrempelige en gezellige manier aan je vitaliteit werken.