Amstelveen gaat vol voor behoud Cobra Museum met nieuw toekomstplan

Amstelveen - Tijdens de speciaal belegde gemeenteraadsvergadering over het Cobra Museum woensdagavond is duidelijk geworden dat zowel het College van B en W als de gemeenteraad van Amstelveen het museum willen behouden en het Cobra een nieuwe kans willen geven. Het College van B en W blijkt na een indringend gesprek dat vanmiddag plaats heeft gevonden met de museumdirectie en financier Marius Touwen de schouders eronder te willen zetten en een plan van aanpak te gaan maken, om in het vierde kwartaal van dit jaar met een inhoudelijk gedegen, financieel sterk en toekomstbestendig plan te komen.

Met de mededeling van het College van B en W voorafgaand aan de vergadering werd direct de angel uit het raadsdebat gehaald en is er hernieuwde hoop voor het Cobra Museum.

Plan laten slagen

Wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) gaf, na een formele en harde opstelling de afgelopen weken, nu tamelijk verrassend aan 'er alles aan te willen doen om het nieuwe plan te laten slagen'. In het gesprek dat voor de raadsvergadering plaatsvond, is het het College duidelijk geworden dat ze meer overeenkomsten heeft met het Cobra dan dat ze van mening verschllen.

Een lief ding waard

Nadat de raadsfracties hun bespiegelingen hadden gegeven (het raadsdebat is hier terug te kijken), benadrukte wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) zijn hernieuwde vertrouwen in de toekomst van het Cobra Museum. 'Het is ons een lief ding waard dat dit goed af gaat lopen. We willen dit echt een kans geven.'

Winstwaarschuwing

Wel gaf Raat aan dat alles staat en valt met dat toekomstplan en dat de uitkomst nog niet gegarandeerd is. Hij noemde dit een winstwaarschuwing. 'Het kan ook nog fout gaan, maar daar gaan we niet voor. We gaan er alles aan doen om het plan te laten slagen.' Raat gaf ook aan dat het College een gevoel van vertrouwen heeft na het gesprek vanmiddag met de Cobra-top en financier Touwen.

Wethouder Financien, Adam Elzakalai, gaf meerdere keren aan dat het nieuwe plan wel hout moet snijden, maar het is de gemeenteraad die daar uiteindelijk over moet beslissen.

Samenwerken

In een persbericht, voorzien van een foto waarin Raat en Touwen elkaar de hand schudden na het gesprek vanmiddag, laat de gemeente weten dat het nieuwe plan het 4e kwartaal gereed moet zijn. 

samenwerkingcobra.jpg

'Als input voor het plan worden op korte termijn gesprekken georganiseerd met betrokkenen, een aantal onafhankelijke kunstexperts en ondernemers. Dit moet uiteindelijk leiden tot een toekomstbestendig plan dat gedragen wordt door de gemeenteraad, het college van B&W en het Cobra Museum.'


Meer nieuws

112 gisteren 18:26

Bestuurder bestelbus in aanrijding met jongetje op fiets

Amstelveen - In Westwijk is dinsdagavond een bestuurder van een bestelbus (pakketdienst) in aanrijding gekomen met een jongetje op een fiets. Het ongeval vond plaats op de kruising van de Guldenroedelaan en de Burgemeester Wiegelweg.

Algemeen gisteren 11:18

Amstelveen tussen grootste stijgers toeristenbelasting: bijna 50%+

Amstelveen - Toeristen die overnachten in een hotel, betalen dit jaar in Amstelveen € 4,45 toeristenbelasting per nacht. Amstelveen verhoogde deze vorm van belasting met bijna 50 procent en behoort daarmee tot de grootste stijgers van de provincie en het land.

112 gisteren 09:02

Chaos rond rotonde Sportlaan-Beneluxbaan na ongeval tussen auto en fatbike

Amstelveen - Een flinke chaos rond de rotonde van de Beneluxbaan/Sportlaan vanmorgen. Een automobilist kwam op de rotonde in aanrijding met de bestuurder van een fatbike, waarna diverse automobilisten die plaats poogden te maken voor de ambulance zich vastreden in de zachte berm.

Verkeer & Vervoer gisteren 08:48

196 hardrijders op de bon aan Sportlaan in Amstelveen

Amstelveen - Aan de Sportlaan in Amstelveen zijn gisteren (maandag 26 februari 2024) 196 weggebruikers betrapt op te hard rijden. Op de Sportlaan, waar veel scholen liggen en het vaak druk is, is 50 kilometer per uur toegestaan,