Amstelveen geniet volop van lenteweer

Amstelveen - In Amstelveen wordt na het schaatsweekeinde een week geleden volop genoten van de aangename lente-temperaturen. Veel mensen zijn erop uitgetrokken: in polders, parken bos en langs de Amstel zijn veel wandelaars, fietsers en sporters op de been.

Met zo'n vijftien graden is het (veelal met de winterjas op de arm - want die is te warm) goed buiten vertoeven. Ook veel motorrijders zijn uit de winterslaap gekomen en de cabrio-daken van de auto's zijn ook weer open gegaan.

Langs de Amsteldijk en de Ronde Hoep zijn veel wielrenners waar te nemen; ook in het Amsterdamse bos is het druk met recreanten, Vorig weekend stond Amstelveen nog in het teken van schaatspret: de bevroren poel lijkt echter al een eeuwigheid geleden door de huidige temperaturen.

schaatsfeest_poel (1).jpg
De Poel, vorig weekend.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 20:11

Amstelveen van voorheen (257)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 257 een oude foto van kaasboerderij Clara Maria aan aan de Bovenkerkerweg 106.

Rubriek: Nog even geduld a.u.b! gisteren 11:42

Nog even geduld a.u.b! (Project A9, Aflevering 5)

Amstelveen  - In de rubriek 'Nog even geduld a.u.b.!' volgt AmstelveenZ.nl de ontwikkelingen rond het grootste infrastructurele bouwproject van Amstelveen: de verdieping en verbreding van de A9 dwars door de gemeente. De werkzaamheden op diverse locaties zijn omvangrijk.

Algemeen 24 jul. 2021 12:14

Amstelveen staat open voor straatnaam Peter R. de Vries

Amstelveen – Gemeente Amstelveen staat open om Peter R. de Vries een straatnaam toe te kennen indien daartoe een verzoek wordt ingediend. De vermoorde misdaadverslaggever woonde 23 jaar in Amstelveen.

112 23 jul. 2021 15:26

Aanrijding op Sportlaan: fiets/auto

Amstelveen - Op de Sportlaan, nabij de rotonde met de Beneluxbaan, heeft vrijdagmiddag een ongeval plaatsgevonden tussen een automobilist en een fietser.