Amstelveen heeft een Diverging Diamond Interchange (DDI) en dat is even wennen

Amstelveen - Op de Keizer Karelweg nabij Stadshart Amstelveen is afgelopen weekend in recordtempo een speciaal en complex kruispunt aangelegd in verband met de werkzaamheden rond Rijksweg A9. Voor veel weggebruikers is het even wennen, maar de nieuwe (tijdelijke) Diverging Diamond Interchange (afgekort DDI) lijkt vooralsnog goed te werken.

Sinds gisteren geldt er een compleet nieuwe verkeerssituatie op de Keizer Karelweg in Amstelveen, ter hoogte van de A9. Automobilisten dienen nu een deel in tegengestelde richting te rijden om het verkeerspunt te passeren en dat zorgt her en der voor verwarring. De aanleg van een DDI heeft uiteraard een reden: het verkeer kan op deze manier blijven rijden terwijl A9-aannemer VeenIX ruimte heeft om de verdiepte ligging van de A9 te bouwen.

Minder ruimte

Het voordeel van de nieuwe DDI is dat evenveel verkeer als op het oude verkeersplein op de Keizer Karelweg kan verwerken, maar op minder ruimte. CU-raadslid Bert de Pijper is in ieder geval onder de indruk van de manier waarop het kruispunt afgelopen weekend werd aangelegd, zo laat hij desgevraagd weten. Hij woont vlakbij het kruispunt en is direct omwonende.

22 wegregisseurs actief

Zelf ziet hij geen grote problemen sinds het nieuwe DDI-kruispunt er ligt. Hij is vooral onder de indruk hoe Rijkswaterstaat alles heeft georganiseerd. 'Voortreffelijk,' zegt hij in een reactie. 'De overlast werd tijdens de aanleg ook tot een minimum beperkt. Er liepen afgelopen weekeinde 22 wegregisseurs rond om het goede in banen te leiden. 'Ook voetgangers werden begeleid en ze monitoren alles.'

Wennen

Maar het blijft natuurlijk  even wennen en het oogt voor de meeste weggebruikers de eerste keer wat onoverzichtelijk door een behoorlijk hoeveelheid borden en pijlen. Zeker als je niet uit de buurt komt is het goed kijken waar je heen moet, maar als je eenmaal weet hoe de banen loopt is het een koud kunstje.

Een DDI is maatwerk, daarom werd vooraf al een rijsimulator ingezet waarmee de nieuwe verkeerssituatie vooraf kon worden getest door bewoners van Amstelveen. (Zie bijgaande YouTube-video van Rijkswaterstaat)


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:00

Samir ging viral op TikTok, Hypnose is zijn nieuwe single

Amstelveen - Samir (19) is geboren en getogen in Amstelveen en zit in 6VWO op het Keizer Karel College. In de zomer van 2022 ging hij op TikTok viral met zijn nummer Safari. Momenteel werkt hij hard aan zijn muziekcarrière en is zijn nieuwe single Hypnose half februari uitgekomen.

Winkels gisteren 09:00

WOW-effect: nieuwe winkel MADDOX in Stadshart

Amstelveen - Met de opening van een compleet nieuw filiaal in het Rembrandthof in winkelcentrum Stadshart Amstelveen heeft modewinkel MADDOX afgelopen maand een nieuwe bladzijde in het (familie-)boek opengeslagen. Eén van de laatste échte Amstelveense familiebedrijven in het Stadshart heeft een grote stap naar de toekomst gezet door de heren- en damesmodezaak samen te voegen. Het resultaat is een indrukwekkende en ruime, maar nog altijd prettige modezaak, met een uitgebalanceerde collectie trending modemerken.

Sport 1 mrt. 2024 15:17

College B&W Amstelveen gaat rennen

Amstelveen - Tussen de meer dan vijfduizend deelnemers aan de KPMG Lentemarathon Amstelveen, op 17 maart aanstaande, lopen ook vier leden van het College van B en W mee. Wethouders Floor Gordon, Adam Elzakalai, Frank Berkhout en burgemeester Tjapko Poppens lopen gezamenlijk de estafette-marathon.

Algemeen 1 mrt. 2024 10:45

De bouwers van de A9: Irien Remery

Amstelveen/Ouderkerk - De verbreding van de A9 bij Amstelveen en Ouderkerk (tussen knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht) kan niet zonder alle uitvoerders en andere bouwers die buiten aan het werk zijn. Een aantal van hen stellen we voor in de regelmatig terugkerende rubriek 'De bouwers van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht'. In deze aflevering stellen we Irien Remery voor. Irien deed aanvankelijk een opleiding voor lerares tekenen en handvaardigheid, maar belandde in de bouw en daar werkt ze inmiddels al 30 jaar (!) tot volle tevredenheid.