Amstelveen heeft een Diverging Diamond Interchange (DDI) en dat is even wennen

Amstelveen - Op de Keizer Karelweg nabij Stadshart Amstelveen is afgelopen weekend in recordtempo een speciaal en complex kruispunt aangelegd in verband met de werkzaamheden rond Rijksweg A9. Voor veel weggebruikers is het even wennen, maar de nieuwe (tijdelijke) Diverging Diamond Interchange (afgekort DDI) lijkt vooralsnog goed te werken.

Sinds gisteren geldt er een compleet nieuwe verkeerssituatie op de Keizer Karelweg in Amstelveen, ter hoogte van de A9. Automobilisten dienen nu een deel in tegengestelde richting te rijden om het verkeerspunt te passeren en dat zorgt her en der voor verwarring. De aanleg van een DDI heeft uiteraard een reden: het verkeer kan op deze manier blijven rijden terwijl A9-aannemer VeenIX ruimte heeft om de verdiepte ligging van de A9 te bouwen.

Minder ruimte

Het voordeel van de nieuwe DDI is dat evenveel verkeer als op het oude verkeersplein op de Keizer Karelweg kan verwerken, maar op minder ruimte. CU-raadslid Bert de Pijper is in ieder geval onder de indruk van de manier waarop het kruispunt afgelopen weekend werd aangelegd, zo laat hij desgevraagd weten. Hij woont vlakbij het kruispunt en is direct omwonende.

22 wegregisseurs actief

Zelf ziet hij geen grote problemen sinds het nieuwe DDI-kruispunt er ligt. Hij is vooral onder de indruk hoe Rijkswaterstaat alles heeft georganiseerd. 'Voortreffelijk,' zegt hij in een reactie. 'De overlast werd tijdens de aanleg ook tot een minimum beperkt. Er liepen afgelopen weekeinde 22 wegregisseurs rond om het goede in banen te leiden. 'Ook voetgangers werden begeleid en ze monitoren alles.'

Wennen

Maar het blijft natuurlijk  even wennen en het oogt voor de meeste weggebruikers de eerste keer wat onoverzichtelijk door een behoorlijk hoeveelheid borden en pijlen. Zeker als je niet uit de buurt komt is het goed kijken waar je heen moet, maar als je eenmaal weet hoe de banen loopt is het een koud kunstje.

Een DDI is maatwerk, daarom werd vooraf al een rijsimulator ingezet waarmee de nieuwe verkeerssituatie vooraf kon worden getest door bewoners van Amstelveen. (Zie bijgaande YouTube-video van Rijkswaterstaat)


Meer nieuws

112 vandaag 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 gisteren 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten gisteren 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen gisteren 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen gisteren 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.