Amstelveen heeft een Diverging Diamond Interchange (DDI) en dat is even wennen

Amstelveen - Op de Keizer Karelweg nabij Stadshart Amstelveen is afgelopen weekend in recordtempo een speciaal en complex kruispunt aangelegd in verband met de werkzaamheden rond Rijksweg A9. Voor veel weggebruikers is het even wennen, maar de nieuwe (tijdelijke) Diverging Diamond Interchange (afgekort DDI) lijkt vooralsnog goed te werken.

Sinds gisteren geldt er een compleet nieuwe verkeerssituatie op de Keizer Karelweg in Amstelveen, ter hoogte van de A9. Automobilisten dienen nu een deel in tegengestelde richting te rijden om het verkeerspunt te passeren en dat zorgt her en der voor verwarring. De aanleg van een DDI heeft uiteraard een reden: het verkeer kan op deze manier blijven rijden terwijl A9-aannemer VeenIX ruimte heeft om de verdiepte ligging van de A9 te bouwen.

Minder ruimte

Het voordeel van de nieuwe DDI is dat evenveel verkeer als op het oude verkeersplein op de Keizer Karelweg kan verwerken, maar op minder ruimte. CU-raadslid Bert de Pijper is in ieder geval onder de indruk van de manier waarop het kruispunt afgelopen weekend werd aangelegd, zo laat hij desgevraagd weten. Hij woont vlakbij het kruispunt en is direct omwonende.

22 wegregisseurs actief

Zelf ziet hij geen grote problemen sinds het nieuwe DDI-kruispunt er ligt. Hij is vooral onder de indruk hoe Rijkswaterstaat alles heeft georganiseerd. 'Voortreffelijk,' zegt hij in een reactie. 'De overlast werd tijdens de aanleg ook tot een minimum beperkt. Er liepen afgelopen weekeinde 22 wegregisseurs rond om het goede in banen te leiden. 'Ook voetgangers werden begeleid en ze monitoren alles.'

Wennen

Maar het blijft natuurlijk  even wennen en het oogt voor de meeste weggebruikers de eerste keer wat onoverzichtelijk door een behoorlijk hoeveelheid borden en pijlen. Zeker als je niet uit de buurt komt is het goed kijken waar je heen moet, maar als je eenmaal weet hoe de banen loopt is het een koud kunstje.

Een DDI is maatwerk, daarom werd vooraf al een rijsimulator ingezet waarmee de nieuwe verkeerssituatie vooraf kon worden getest door bewoners van Amstelveen. (Zie bijgaande YouTube-video van Rijkswaterstaat)


Meer nieuws

Gezondheid & welzijn gisteren 17:00

Gouden Koets voor Amstelveense ouderen

Amstelveen - Amstelveense ouderen kunnen vanaf vandaag gebruik maken van 'de Gouden Koets'; een uniek vervoersmiddel om ouderen uit hun isolement te halen en gratis vervoer aan te bieden naar Brentano-locaties voor activiteiten en uitjes.

Sport gisteren 08:00

Familie Gal over hun passie: Judo

Amstelveen - Jonathan Gal en zijn vrouw Nadia Oey zijn groot liefhebber van judo. Ook hun kinderen Charlie, Parker en Benjamin beoefenen deze sport. ‘Het is een sport waarin je leert stoeien, leert vallen en elkaar met respect behandelt. Je leert tegen een stootje kunnen, oefent in discipline en maakt een hoop lol met elkaar.’

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 20 sep. 2021 18:24

Bosorganisatie betreurt verwarring die is ontstaan - dat was niet de bedoeling

Amstelveen -  De organisatie van het Amsterdamse Bos betreurt de verwarring die is ontstaan over het particiaptietraject rond het nieuw te vormen (honden-)beleid in het Amsterdamse bos, naar aanleiding van een recent gegeven webinar Hond & Natuur. 'Dat was niet de bedoeling,' stelt de organisatie op haar website.

Verkeer & Vervoer 20 sep. 2021 15:33

Bestuurder Floor Gordon: 'Beneluxbaan weer groen karakter teruggeven'

Amstelveen – In het najaar wordt gestart met het inzaaien en beplanten van de grond langs de Beneluxbaan. In totaal komen langs de Beneluxbaan, waar veel groen verdween door de aanleg van de Amstelveenlijn 23.795 nieuwe heesters en 219 nieuwe bomen terug.