Wethouder Floor Gordon (D66) en Jacqueline Höcker (GvA)

Amstelveen heeft nu ook plantaarns

Amstelveen - Aan het Handelsplein in het centrum van Amstelveen is een aantal zogenoemde 'plantaarns' geplaatst: lantaarnpalen met een groen omhulsel, die vooor meer vergroening en verkoeling moeten zorgen.

Er zou een brede wens leven om versteende pleinen en straten te vergroenen, ook als er geen ruimte (in de ondergrond) voor bomen is. 'Op plekken die minder groen zijn, zoals het Handelsplein zijn plantaarns een goede aanvulling. Ze vergroenen en verkoelen de stad en dragen zo bij aan een groenere en mooiere stad,' zegt wethouder Floor Gordon.

Ze onthulde vandaag de eerste Amstelveense plantaarns: het betreft een proef op basis van een motie van de politieke partij Lijst Höcker (heden: Goed voor Amstelveen) die in de gemeenteraad in 2021 unaniem steun kreeg.  De initiatiefneemster van de motie, Jacqueline Höcker, inmiddels coalitiepartner, was aanwezig bij de onthulling en toonde zich enthousiast.

De Groene Straat

“Wij zagen in andere steden al de plantaarns van De Groene Straat. Toen dacht mijn partij dit is ook leuk en goed voor Amstelveen. Amstelveen heeft natuurlijk al veel groen, maar niet op alle pleinen of straten. Groene lantaarnpalen kunnen ook het straatbeeld mooier maken. Ook kunnen ze de biodiversiteit vergroten en kunnen bijdragen aan het regenbestendiger maken van straten. Een ander voordeel is dat plantaarns stikstof en fijnstof kunnen opvangen. We zijn heel blij dat onze motie nu is uitgevoerd,' geeft initiatiefneemster Jacqueline Höcker aan.

Water

Medewerkers van De Groene Straat waren ook aanwezig bij de onthulling met een gieter om te kijken of de planten in het begin genoeg water kregen. Maar een medewerker van de gemeente zorgt natuurlijk dat ze genoeg water krijgen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 13:29

Tweede verdachte vast in mysterieuze zaak rond doodgeschoten pakketbezorger (23) Amstelveen

Amstelveen - In het onderzoek naar de gewelddadige dood van een 23-jarige Amstelvener heeft de recherche een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 71-jarige man met zowel de Israëlische als de Poolse nationaliteit. Eerder dit jaar, in april, werd in Duitsland ook al een 72-jarige man aangehouden met de Israëlische en de Litouwse nationaliteit.  

112 gisteren 09:03

Bouwmaterialen Uithoornlijn in vlammen op

Uithoorn – In Uithoorn  zijn bij een brand in de vroege ochtend van dinsdag op woensdag diverse bouwmaterialen ten behoeve van de aanleg van de nieuwe Uithoornlijn in vlammen opgegaan.