Nikki Verhoeven, Stadsdichter Amstelveen

Amstelveen heeft weer een Stadsdichter: Nikki Verhoeven

Amstelveen - Nikki Verhoeven is gisterenavond in poppodium P60 gekroond tot de nieuwe Stadsdichter van Amstelveen.

Nikki nam het gisterenavond tijdens de verkiezingsavond in P60 Café op tegen 3 andere dichters: Madelijn Storm van Leeuwen, Amanda ten Cate en Maarten van Petersen.

Vakjury

De vakjury had een zware kluif om een winnaar te kiezen, want alle kanshebbers dichtten in een andere stijl en alle presenstaties waren zeker goed te noemen. De hury noemde het niveau hoog. De jury bestond uit Marjolijn Feringa (Interim directeur Bibliotheek Amstelland), Jacobine van den Hoek (Auteur en columnist), Appel Toussaint (Jongerenadviseur Kunst en Cultuur)  en Herbert Raat (wethouder Cultuur).

Venstra

Uiteindelijk koos de Vakjury voor de beeldende voordrachten van Nikki. Ze is een ervaren 'spoken word artiest' en haar gedichten waren doordrenkt van liefde. Dat ze sinds kort net over de gemeentegrens woont in Buitenveldert was voor de jury geen belemmering. Nikki werkt bij boekhandel Venstra in het Stadshart en is ook host van de maandelijkse poëzie-avonden.

Het aanwezige publiek mocht gisteren ook stemmen, maar het bleef onduidelijk wat er met die stemmen is gebeurd. Zo leek bij veel aanwezigen Amanda ten Cate in de smaak te vallen, maar ook de kortere gedichten van Madelijn Storm van Leeuwen konden op de nodige sympathie rekenen. Maarten van Petersen had enkele originele Amstelveense ligth verse-gedichten en was ook zeker kanshebber.

Lang beraad

Na opmerkelijk lang beraad viel de jury-keus op Nikki. Ze zal het komende jaar (op z'n minst) maandelijks een Amstelveens gedicht voordragen bij bijzondere evenementen of openingen; bijzondere raadsvergaderingen of bij actuele (belangrijke) nieuwsfeiten in de stad en/of bijzondere (bestuurlijke) ontmoetingen. Op de gemeentelijke Nieuwjaarsreceptie van 2024 zal Nikki ook een gedicht voordragen.

Nikki volgt voormalig stadsdichter Matthijs den Hollander op. Ook de eerste Stadsdichter van Amstelveen, Koos Hagen, was op de verkiezingsavond aanwezig.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:00

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit: No. 86

Amstelveen - De nieuwste editie van AmstelveenZ Magazine (No. 86, maart 2024) is uit! Deze maand bevat het magazine onder andere een overzicht van woningbouwlocaties in Amstelveen.

Politiek vandaag 14:02

Gemeenteraad Amstelveen wil inwoners meer betrekken bij lokale politiek en gaat de straat op

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen wil inwoners meer betrekken bij de lokale politiek en horen wat er leeft in de samenleving. Wat zijn de zorgen en aandachtspunten van inwoners, wat zijn hun tips aan de raad? Een aantal raads- en burgerleden bracht afgelopen zaterdag daarom onder de noemer 'Raad op straat' een bezoek aan winkelcentrum Groenhof, om input van inwoners te verzamelen.

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:27

Het festival voor jonge bands Young Urbanus op 6 april

Amstelveen - Zaterdagavond 6 april aanstaande vindt voor de derde keer Young Urbanus plaats in het Noorddamcentrum Bovenkerk. Young Urbanus is inmiddels uitgegroeid tot dé hotspot voor jonge bands in Amstelveen! Toegang is gratis. Het eerste optreden start om 19:30 uur. Vol is vol!

Politiek vandaag 09:11

Vijvers Middenhoven uitgebaggerd: ‘Nu vijver bij winkelcentrum Groenhof’

Amstelveen - Om de waterkwaliteit te verbeteren zijn de vijvers in Park Middenhoven uitgebaggerd. De lokale politieke partij Goed voor Amstelveen, die zich hard maakte voor het uitbaggeren, hoopt dat nu ook de vijver bij winkelcentrum Groenhof (naast De Bolder) aan de beurt komt.

112 vandaag 08:40

Blikschade bij ongeval A9

Amstelveen - Op Rijksweg A9 bij Amstelveen heeft zondagavond een ongeval plaatsgevonden, waardoor twee rijstroken tijdelijk moesten worden afgesloten.