De roze posters bij horeca op het Stadsplein

Amstelveen helpt lokale ondernemers met unieke steunregeling

Amstelveen – Gemeente Amstelveen heeft 1 miljoen euro vrijgemaakt om de kosten die (noodlijdende) lokale ondernemers (hebben) moeten maken om hun bedrijf of winkel aan te passen aan de Covid19-maatregelen, te vergoeden.

Het gaat om een voor Nederlandse begrippen unieke tegemoetkoming in de kosten voor eenmalige praktische aanpassingen die lokale ondernemers moe(s)ten treffen, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van plexiglasschermen.

Per 20 januari 2021 staat een hiertoe nieuw ontworpen subsidieregeling open voor getroffen lokale MKB-ondernemers. De subsidieregeling is uitsluitend bedoeld voor kleine lokale ondernemingen met 2 tot en met 50 werknemers.

Uniek

Amstelveen is, voor zover bekend, de eerste gemeente in Nederland met een dergelijke subsidieregeling voor getroffen ondernemers. De gemeente zocht naar manieren om ondernemers te steunen zonder dat Rijksoverheid die extra gemeentelijke financiële steun weer verrekend met andere regelingen. Dat is gelukt met de ‘MKB anderhalve meter maatregelen subsidieregeling’.

De 1 miljoen euro die in de pot zit komt uit het ook al tamelijk unieke lokale coronafonds van 15 miljoen euro dat Amstelveen heeft opgetuigd aanvullend op de Rijkssteunmaatregelen.

Snelheid

Wethouder Economische Zaken Floor Gordon: 'We wilden snelheid, want het water staat ondernemers aan de lippen. Het is gelukt om de subsidieregeling al in januari open te stellen. We willen de aanvragen opvolgen door een snelle beoordeling en uitkering. De regeling is simpel en effectief, met voor de aanvrager én de gemeente minimale administratieve lasten, zonder af te doen aan zorgvuldigheid en rechtmatigheid. Dat is gelukt. Bedrijven hebben namelijk nú hulp nodig. Als er geld over blijft willen we, als de rijksregelingen afgeschaald zijn, met de rest het bedrijfsleven ondersteunen.'

Door de gemeente wordt een moreel appel gedaan op de aanvragers en wordt uitgegaan van vertrouwen.

Lees hier meer over de regeling


Meer nieuws

Corona Amstelveen vandaag 15:17

Zeer beperkte daling coronabesmettingen in Amstelveen

Amstelveen - Volgens de vandaag bekendgemaakte corona-cijfers van het RIVM is het aantal coronabesmettingen (Covid-19) in Amstelveen de afgelopen periode zeer beperkt gedaald.  

Verkeer & Vervoer vandaag 13:56

Burgemeester Rijnderslaan een maand dicht in één richting

Amstelveen – De Burgemeester Rijnderslaan zal van maandag 25 januari  tot en met vrijdag 26 februari 2021 in één richting (vanaf de zijde Beneluxbaan in de richting van de Keizer Karelweg) worden afgesloten.

Verkeer & Vervoer vandaag 11:35

Glazen wanden bij nieuwe rotondes Beneluxbaan worden vervangen voor spijlen hekwerken

Amstelveen - De gemeente gaat een serie aanpassingen doorvoeren bij de nieuwe rotondes op de Beneluxbaan langs het Amstelveenlijntraject (Kronenburg, Zonnestein en Sportlaan) om de verkeersveiligheid te verhogen. Een daarvan is het gedeeltelijk vervangen van de glazen afscheidingen bij de nieuwe rotondes.