Amstelveen herdenkt bij monument Broersepark

AMSTELVEEN - Amstelveners zijn vanavond, 4 mei,  vanaf 19.15 uur welkom bij de traditionele herdenkingsdienst in het Broersepark, bij het monument 'Aan hen die vielen'  (ingang Amsterdamseweg).

Tijdens de plechtigheid zal plaatsgenoot Frits Barend het welkomstwoord spreken en zal ook burgemeester Mirjam van 't Veld een bijdrage doen.

Voorafgaand aan de herdenking heeft een dienst plaats in het gebouw van de Apostolisch Genootschap, Graaf Aelbrechtlaan 138-140. Deze dienst start om 18.30 uur. Na de dienst wordt er gezamenlijk naar het monument gelopen.

Programma herdenking bij het monument op de Amsterdamseweg
19.30 uur Harmonie Orkest Amstelveen
19.42 uur Frits Barend welkomstwoord Herdenking
19.45 uur Declamatie
19.54 uur Declamatie
19.55 uur Burgemeester Van ‘t Veld
19.58 uur Blazen van de 'Taptoe' door Nico Schimmel, vlaggengroet
20.00 uur 2 minuten stilte
20.02 uur Zingen van het Wilhelmus (1e en 6e couplet), kranslegging
21.15 uur Koffie/thee in wijksteunpunt Pluspunt
21.30 uur Uitzwaaien Atleten van Atletiek vereniging Startbaan

Op de foto
Het monument 'Voor hen die vielen' in het Broersepark.


Meer nieuws

Sport vandaag 14:52

Back to the Future bij NTC Amstelveen

Amstelveen - Van zondag 30 juni tot en met zondag 6 juli vinden er in Amstelveen twee grote internationale tennistoernooien plaats. 

112 vandaag 13:58

Zoekactie in Ouderkerkerplas naar 14-jarige: slachtoffer gevonden

Ouderkerk aan de Amstel - Dinsdagmiddag rond 13.00 uur is er in de Oudekerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel een zoekactie op touw gezet. De politiehelikopter en brandweerduikers zochten vanaf de straat Aan de Wind het water af omdat er een 14-jarige jongen vermist zou zijn. Het slachtoffer is inmiddels gevonden en overgebracht naar het ziekenhuis.  

Rubriek: Onderweg op de A9 vandaag 10:54

27 juni: webinar over de werkzaamheden aan de A9

Amstelveen - Op donderdag 27 juni, van 20.00 uur tot 21.30 uur, wordt er een webinar georganiseerd (digitaal) over de werkzaamheden aan de A9 in Amstelveen. 

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:00

Bovenkerk verandert 13 juli tijdens Zomerfeest in olympisch dorp

Amstelveen - Zaterdag 13 juli van 14.00 tot 19.00 uur vindt in het Urbanuspark het jaarlijkse Zomerfeest in Bovenkerk plaats. Deze keer staat het feest in het teken van de Olympische Spelen. Voor één dag wordt Bovenkerk een heus olympisch dorp met o.a. leuke sportieve activiteiten voor jeugdige bezoekers. Daarnaast kunnen geïnteresseerden ook dit jaar weer langskomen voor Heel Bovenkerk Bakt, de braderie, de barbecue, heerlijke hapjes en drankjes en diverse optredens.

Evenementen & Activiteiten gisteren 17:32

Amstelveen Culinair 2024: Een culinair feest aan de Poeloever

Amstelveen - De zomer is begonnen en dat betekent dat het bijna tijd is voor hét fijnproevers evenement van het jaar: Amstelveen Culinair. Op zaterdag 6 juli wordt de prachtige poeloever, met uitzicht over De Poel en het Amsterdamse Bos, omgetoverd tot een culinaire ontmoetingsplaats. Dit jaar is het extra speciaal omdat het terrein nog nooit eerder voor een evenement is gebruikt. Met het mooie weer kunnen bezoekers hier genieten van de zonsondergang over De Poel.

Algemeen gisteren 13:51

Nieuwe naam ontmoetingsruimte Kastanjeflat onthuld: Kastanjehof

Amstelveen - Met trots is de nieuwe naam van de ontmoetingsruimte in de Kastanjeflat bekend gemaakt: Kastanjehof. Het naambord werd feestelijk onthuld door wethouder Marijn van Ballegooijen, waarmee de vernieuwde ontmoetingsplek officieel in gebruik is genomen.