Het Indië-monument in het Broersepark

Amstelveen herdenkt slachtoffers Nederlands-Indië

Amstelveen - Het is 74 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Japanse bezetting van Nederlands-Indië. Op 15 augustus vindt de Nationale Herdenking plaats in Den Haag, maar iets dichter bij huis is er een dag eerder de jaarlijkse herdenking in Amstelveen.

Bij het Indië-monument in het Broersepark in Amstelveen worden op woensdag 14 augustus 2019 de gevallenen en slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in het voormalig Nederlands-Indië herdacht. Het thema voor de herdenking van dit jaar is ‘Brandend Verlangen’.

Toespraken
 
De herdenking wordt geopend door voorzitter Clemens Bouwens, gevolgd door toespraken van burgemeester Tjapko Poppens en luitenant kolonel Edwin Saiboo, algemeen voorzitter Bondsbestuur van de Bond van Wapenbroeders.

Jeugd achter prikkeldraad

Dit jaar houdt de heer Bob Schuitemaker een toespraak over zijn jeugd achter prikkeldraad van de Japanse barakkenkampen op Sumatra.
Rikkie Gieler, achterkleinkind van René Schäfer, krijgsgevangene in Nagasaki tijdens de val van de tweede atoombom, leest een passage voor uit ‘Terug naar Fukuoka’.
 
Iedereen is van harte welkom om de herdenking bij te wonen. De herdenking begint om 19.15 uur bij het monument in het Broersepark. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:29

Bloemen bij Amstelveens ‘Hart van Medeleven’

Amstelveen - Het gemeentebestuur heeft vanmiddag samen met diverse inwoners bloemen gelegd bij het Amstelveense ‘Hart van Medeleven’, dat momenteel in de vijver van park De Stadstuinen ligt.

Wonen vandaag 10:36

Weerstand tegen nieuwe woontoren Groenelaan leidt tot aanpassing plan

Amstelveen – De ferme weerstand van buurtbewoners tegen een nieuwe geplande hoge woontoren op de plek van het tankstation op de hoek Sportlaan/Groenelaan (Newa) heeft ertoe geleid dat de projectontwikkelaar opnieuw naar de tekentafel gaat en buurtbewoners bij de planontwikkeling gaat betrekken.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Weer fietsen langs Beneluxbaan

Amstelveen - Het duurt niet heel lang meer voordat de fietsroute langs de Beneluxbaan weer volledig toegankelijk is voor fietsers. Diverse delen zijn inmiddels opengesteld en de gemeente verwacht dat vanaf half augustus volledig gebruik kan worden gemaakt van alle fietspaden die langs de Beneluxbaan in Amstelveen lopen.