Amstelveen hijst regenboogvlag tegen homofobie

Amstelveen hijst regenboogvlag tegen homofobie Foto: De regenboogvlag voor het Amstelveense raadhuis.

Amstelveen – De regenboogvlag wappert morgen bij het gemeentehuis in Amstelveen. Dit gemeente hijst de vlag in verband met de Dag tegen homofobie, bifobie en transfobie.


- Lees verder onder deze advertentie -

In verband met de speciale dag, die ook bekend staat als IDAHOT, roept de gemeente ook anderen op om morgen de regenboogvlag te hijsen. Tijdens de Dag tegen homofobie, bifobie en transfobie wordt internationaal aandacht gevraagd voor homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan.

Ziekten

In 1990 schrapte de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten. Tot 17 mei 1990 stond homoseksualiteit nog als psychische aandoening op deze lijst.

“Bij de Gay Pride en de nationale Coming Out dag stralen lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mensen, transgender - en intersekse personen (LHBTI-personen) uit dat ze trots zijn op hun seksuele - en gender identiteit en zich er niet voor schamen”, zeggen de wethouders Marijn van Ballegooijen en Floor Gordon vandaag in een persbericht van de gemeente. “Bij IDAHOT vragen we juist aandacht voor nog steeds bestaande negatieve gevoelens tegenover LHBTI-personen. Het is belangrijk dat er regelmatig bewust wordt stilgestaan bij homofobie, bifobie en transfobie en het bespreekbaar te maken”.

Aandacht

Waar mogelijk vraagt gemeente Amstelveen aandacht voor de acceptatie van seksuele diversiteit. Zo moedigt ze zorginstellingen aan het zogenoemde Roze Loper traject te doorlopen. Dit zorgt voor aandacht voor diversiteit, zichtbaarheid van LHBTI-personen in de organisatie en maakt het onderwerp seksuele diversiteit bespreekbaar.

Wethouder Marijn van Ballegooijen hijst morgen een regenboogvlag bij kapsalon Bartels aan de Lindenlaan. De kapper wil hiermee een bijdrage leveren aan een LHBTI-vriendelijk Amstelveen. Wethouder Floor Gordon hijst de vlag voor het raadhuis. Ook zorg- en welzijnsinstellingen laten de regenboogvlag wapperen.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties