Horecazaken aan de Amstelzijde vormen een Bedrijveninvesteringszone (Horeca BIZ)

Amstelveen hoopt op meer BIZzende ondernemers

Amstelveen - Vanuit gemeente Amstelveen wordt onderlinge samenwerking tussen ondernemers, in zogenoemde Bedrijveninvesteringszones (BIZ), aangemoedigd. In Amstelveen zullen vier bestaande en twee nieuwe BIZzen gaan stemmen voor een nieuwe periode van samenwerking in (winkel-)gebieden.

Een BIZ draagt volgens de gemeente bij aan de samenwerking tussen ondernemers, versterkt het ondernemersklimaat en helpt ondernemers om gezamenlijk in de openbare ruimte van het gebied te investeren. Daarbij kan gedacht worden aan kerstverlichting, bloemen en planten, events en promotie van het (winkel)gebied.

Bestaande en nieuwe BIZzen

Zes horecazaken aan de Amstelzijde hebben recent besloten om ook gezamenlijk een bedrijveninvesteringszone (ofwel horeca-BIZ) te starten. Ondernemers van de Amsterdamseweg Zuid zijn ook voornemens  om te starten met een BIZ.

In Amstelveen hebben diverse ondernemers zich al langere tijd bij een BIZ aangesloten: in het Oude Dorp, aan de Van der Hooplaan en het Kostverlorenhof gaan ondernemers na 5 jaar samenwerken, stemmen voor een nieuwe BIZ-periode.

Wethouder Floor Gordon (Econimische Zaken, D66) stelt dat na anderhalf jaar coronacrisis de veerkracht van de Amstelveense ondernemers opvallend is en dat er nieuwe samenwerkingen zijn ontstaan. 'De wens van een grote groep ondernemers is om deze samenwerking vorm te gegeven in een BIZ’.

Stemmen voor BIZ 

Gordon meldt dat inmiddels in vijf (winkel-)gebiede stembiljetten zijn verzonden voor de vorming of contuniering van een BIZ: 'Mijn oproep is om je stem te gebruiken, Het is aan de ondernemers & eigenaren in deze gebieden hoe zij stemmen maar een stem voor de BIZ is een stem voor samenwerking, investering en versterking van het (winkel)gebied. Maak gebruik uw stem', geeft wethouder Gordon aan.

Tegemoetkoming coronacrisis

Om de BIZ ondernemers in het eerste jaar tegemoet te komen, na tijden van coronacrisis, heeft het College B&W onlangs besloten om in het 1e BIZ jaar (2022) bij de ondernemers BIZzen geen BIZ-belasting te heffen maar de BIZ ondernemersvereniging wel de BIZ subsidie uit te keren. Zo kunnen de BIZ ondernemersverenigingen toch hun plannen waarmaken terwijl de ondernemers in de BIZ gebieden er niet voor worden aangeslagen.


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.