Gemeente Amstelveen

Amstelveen huldigt hockeykampioenen Pinoké en Amsterdam

Amstelveen - De hockeyers Heren 1 van Pinoké en Dames 1 van Amsterdam zijn vrijdagmiddag gehuldigd in Amstelveen voor het behalen van de landstitel. 'Wij zijn supertrots op de prestaties van beide clubs', zei burgemeester Tjapko Poppens. 'De Amstelveense jeugd heeft er met jullie nieuwe helden bij.'

Burgemeester Poppens sprak de spelers toe in bijzijn van sportwethouder Herbert Raat. Poppens feliciteerde hen met hun fantastische prestaties. “Deze van origine Amsterdamse clubs liggen in het Amsterdamse Bos op Amstelveens grondgebied en voelen daarom ook Amstelveens. Wij zijn trots op deze tophockeyers. Zij zijn een voorbeeld en een bron van inspiratie voor onze jeugd.” 

In het zonnetje

De heren van Pinoké zijn voor het eerst in de clubhistorie landskampioen. Ze wonnen afgelopen maandag met 4-0 van recordkampioen Bloemendaal. Twee dagen eerder eindigde de eerste ontmoeting nog onbeslist (1-1). “De burgemeester en ik waren aanwezig bij deze wedstrijd en zagen toen al dat Pinoké de betere partij was”, zegt wethouder Raat. 

De Dames 1 van Amsterdam veroverden de titel door te winnen van SCHC. Hockeyclub Amsterdam heeft hiermee 21 landstitels binnengesleept en komt gelijk met aartsrivaal Den Bosch. “De vreugde is groot. Helemaal na zo’n thriller van een finale met shoot-outs”, zegt Raat. “De dames misten er geen één. Wat een prestatie onder zulke hoge druk.”

Hockey belangrijke sport in Amstelveen

“Hockey is een belangrijke sport in onze gemeente en deze overwinning maakt terecht veel emoties los”, zegt Raat. “We zijn ontzettend trots op onze hockeymannen en -vrouwen en zetten ze dan ook graag in het zonnetje.” 

Hockeygemeente Amstelveen

Hockey is na voetbal de populairste teamsport in Amstelveen. In 2020 waren ruim 3.100 inwoners lid van een hockeyvereniging. Amstelveen telt 8 hockeyclubs. Op de verschillende sportparken liggen twaalf volwaardige hockeyvelden. De pupillenvelden zijn hierin niet meegeteld. Dit komt neer op 3,2 hockeyveld per 25.000 inwoners. Het aanbod is daarmee fors hoger dan het landelijke en regionale gemiddelde en het gemiddelde van vergelijkbare gemeenten.

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.

Wonen gisteren 09:55

Gemeenteraad mag zich gaan buigen over eerste fase nieuwbouwplan Allemankwartier

Amstelveen – De gemeenteraad mag zich binnenkort gaan buigen over het plan om 33 woningen te bouwen aan het Oostelijk Halfrond, naast basisschool De Bloeiwijzer. Ook de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw dat dienst zal doen al wijkcentrum én medisch centrum (inclusief apotheek) staat op de agenda.