Gemeente Amstelveen

Amstelveen huldigt hockeykampioenen Pinoké en Amsterdam

Amstelveen - De hockeyers Heren 1 van Pinoké en Dames 1 van Amsterdam zijn vrijdagmiddag gehuldigd in Amstelveen voor het behalen van de landstitel. 'Wij zijn supertrots op de prestaties van beide clubs', zei burgemeester Tjapko Poppens. 'De Amstelveense jeugd heeft er met jullie nieuwe helden bij.'

Burgemeester Poppens sprak de spelers toe in bijzijn van sportwethouder Herbert Raat. Poppens feliciteerde hen met hun fantastische prestaties. “Deze van origine Amsterdamse clubs liggen in het Amsterdamse Bos op Amstelveens grondgebied en voelen daarom ook Amstelveens. Wij zijn trots op deze tophockeyers. Zij zijn een voorbeeld en een bron van inspiratie voor onze jeugd.” 

In het zonnetje

De heren van Pinoké zijn voor het eerst in de clubhistorie landskampioen. Ze wonnen afgelopen maandag met 4-0 van recordkampioen Bloemendaal. Twee dagen eerder eindigde de eerste ontmoeting nog onbeslist (1-1). “De burgemeester en ik waren aanwezig bij deze wedstrijd en zagen toen al dat Pinoké de betere partij was”, zegt wethouder Raat. 

De Dames 1 van Amsterdam veroverden de titel door te winnen van SCHC. Hockeyclub Amsterdam heeft hiermee 21 landstitels binnengesleept en komt gelijk met aartsrivaal Den Bosch. “De vreugde is groot. Helemaal na zo’n thriller van een finale met shoot-outs”, zegt Raat. “De dames misten er geen één. Wat een prestatie onder zulke hoge druk.”

Hockey belangrijke sport in Amstelveen

“Hockey is een belangrijke sport in onze gemeente en deze overwinning maakt terecht veel emoties los”, zegt Raat. “We zijn ontzettend trots op onze hockeymannen en -vrouwen en zetten ze dan ook graag in het zonnetje.” 

Hockeygemeente Amstelveen

Hockey is na voetbal de populairste teamsport in Amstelveen. In 2020 waren ruim 3.100 inwoners lid van een hockeyvereniging. Amstelveen telt 8 hockeyclubs. Op de verschillende sportparken liggen twaalf volwaardige hockeyvelden. De pupillenvelden zijn hierin niet meegeteld. Dit komt neer op 3,2 hockeyveld per 25.000 inwoners. Het aanbod is daarmee fors hoger dan het landelijke en regionale gemiddelde en het gemiddelde van vergelijkbare gemeenten.

 


Meer nieuws

Zakelijk vandaag 12:00

Infinity Cleaning zorgt voor verrassend frisse wind in schoonmaakbranche

Amstelveen - Enthousiast, vrolijk, gedreven, professioneel en helemaal gek van schoonmaken: dat zijn de Amstelveense vriendinnen Natascha & Chella. Ze laten momenteel met hun 2 jaar geleden opgerichte schoonmaakbedrijf Infinity Cleaning een frisse wind waaien in de schoonmaakbranche. Bij Infinity Cleaning doen ze het allemaal net even anders. En wat ze doen, dat doen ze vooral met ontzettend veel plezier. Met blinkende resultaten en tevreden klanten tot gevolg.

Algemeen vandaag 10:41

Gratis meerdere duurzame workshops bezoeken?

Amstelveen - Op de ‘Doe-het-duurzaam markt’ op zaterdag 7 oktober in het Noorddamcentrum in Amstelveen staan marktkramen met leveranciers van zonnepanelen, groene daken, hybride warmtepompen en een doe-het-zelf markt met energiebesparende materialen. Naast de markt worden er gedurende de dag verschillende gratis te volgen presentaties en workshops gegeven.