BS

Amstelveen in teken KPMG Lentemarathon

Amstelveen - Amstelveen staat vandaag in het teken van de KPMG Lentemarathon. Vanmorgen om 09.00 uur klonk op het Stadsplein het startschot (video hieronder) voor de lopers van de ruim 42 kilometer door Amstelveen.

UPDATE: DE WINNAARS KLIK HIER

Meer dan vierduizend lopers doen vandaag mee aan de verschillende afstanden op de marathondag.

lentemarathon23 amstelveenz.jpg
Lopers onderweg. Het fraaie parcours loopt langs de polders en het bos.

kpmg_lentemarathon.jpg 

Startschot video

Klik op onderstaande Play Button om het vertrek van de marathonlopers te zien

Het Stadsplein is vandaag het start- en finishdecor voor de KPMG Lentemarathon: het parcours loopt door heel Amstelveen en voert langs polders en bos.

Op diverse plaatsen zijn fanplekken ingericht met muziek (zie hier). Ook nemen ruim vierhonderd kinderen mee aan de Kids Run die deels door het winkelcentrum gaat.

Vanwege de marathon zijn diverse straten en wegen (tijdelijk) afgezet (zie hier)


Meer nieuws

112 vandaag 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 gisteren 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten gisteren 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen gisteren 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen gisteren 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.