Gemeente Amstelveen

'Amstelveen in Top 10 grootste stijgers parkeeropbrengsten'

Amstelveen - Gemeente Amstelveen staat in de Top 10 van gemeenten die de parkeeropbrengsten het meest zagen stijgen. 

Dat meldt De Telegraaf gebaseerd op cijfers van het CBS. Over 2019/2020 stegen de parkeeropbrengsten voor Amstelveen met nagenoeg een miljoen euro (990.000 euro).

Volgens het onderzoek incasseert Amstelveen zo'n 3,65 miljoen euro  (begroot) aan parkeerinkomsten. Amstelveen heeft de betaald parkeergebieden fors uitgebreid; een ontwikkeling die zich de komende tijd zal doorzetten.

Grote broer Amsterdam voert de rangljst van grootste stijgers aan met een plus van liefst 39 miljoen euro. In de hoofdstad komt zo'n 321 miljoen euro binnen dankzij betaald parkeren.

Amstelveen heeft zich altijd op het standpunt gesteld dat parkeren in de gemeente kostendekkend moet zijn en dat het niet mag worden gebruikt als melkkoe. 

Lees hier de reactie van wethouder Floor Gordon op het artikel van De Telegraaf.


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 19:39

De nieuwe corona-maatregelen op een rijtje

Amstelveen - Het kabinet heeft vanavond een omvangrijke serie nieuwe corona-maatregelen aangekondigd die dinsdag 29 september 18.00 uur ingaan en minimaal drie weken van kracht blijven. 

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Soap rond afgesloten fietspad in Bovenkerk duurt voort

Amstelveen - De heropening van het reeds lange tijd afgesloten fietspad tussen Zetterij en de Noorddammerlaan in Bovenkerk (Kazernepad/Zwarte Pad) heeft opnieuw vertraging opgelopen. Het stuk fietspad, dat hard op weg is het duurste stuk fietspad van Amstelveen te worden, wordt nu naar verwachting in februari 2021 geopend.

Winkels gisteren 10:16

Nieuwe kunst- en kadowinkel in Stadshart Amstelveen

Amstelveen - In Stadshart Amstelveen heeft kunst- en kadowinkel KYLDO de deuren geopend. De winkel biedt collectie kunstige cadeaus, moderne woondecoraties en kleurrijke kunstbeeldjes uit het binnen- en buitenland  

Amstelveen van voorheen 27 sep. 2020 20:50

Amstelveen van voorheen (214)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 214 een fraaie historische prentbriefkaart van de Amsterdamseweg van voor 1940.

112 27 sep. 2020 18:44

Vrachtwagen en personenauto in botsing

Aalsmeer/Amstelveen - Op de Legmeerdijk (N231), ter hoogte van de kruising met de N196, zijn zondagavond een vrachtwagen en een personenauto in botsing gekomen.