Het Amstelveense raadhuis

Amstelveen is agressie inwoners zat en komt met gedragsregels

Amstelveen - Om de toenemende agressie van inwoners tegen gemeentemedewerkers de kop in te drukken komt Gemeente Amstelveen binnenkort met nieuwe gedragsregels. Amstelveen wil daarmee de boodschap afgeven dat agressief gedrag naar medewerkers of gedrag waarbij schade wordt aangericht aan persoonlijke bezittingen en/of gemeentelijke eigendommen, niet wordt getolereerd.

De gedragsregels gaan gelden voor alle contacten tussen ambtenaren en inwoners, zowel binnen als buiten de gebouwen van de gemeente, maar gaan ook gelden ook voor contacten via social media.

Agressie

Het komt volgens de gemeente steeds vaker voor dat medewerkers te maken krijgen met agressie van inwoners. In gesprek met medewerkers van de gemeente laten inwoners zich soms gaan door agressief taalgebruik en in een enkel geval door fysiek agressief te zijn.

De nieuwe gedragsregels worden opgesteld 'om aan te geven wat wij van inwoners verwachten en wat u van ons mag verwachten. Dit is in ieder geval dat we met respect met elkaar omgaan. Ook als wij soms niet aan uw verwachtingen kunnen voldoen', aldus de gemeente in een persbericht. 

Feestdagen

Tijdens de  feestdagen (kerst en oud & nieuw) zijn volgens de gemeente veel medewerkers aan het werk (geweest) om er voor te zorgen dat het gezellig blijft in Amstelveen. 'Onze medewerkers van afvalverwerking zijn aan het werk, jeugdwerkers blijven scherp op de jongeren letten, gemeentelijke handhavers treden op bij overlast en excessen, de medewerkers aan de balie helpen u verder bij vragen en verzoeken. Wij vragen hen met respect te behandelen zodat zij hun werk op een goede manier kunnen uitvoeren, zodat wij u als inwoner van deze gemeente van dienst kunnen zijn.'


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.

Wonen gisteren 09:55

Gemeenteraad mag zich gaan buigen over eerste fase nieuwbouwplan Allemankwartier

Amstelveen – De gemeenteraad mag zich binnenkort gaan buigen over het plan om 33 woningen te bouwen aan het Oostelijk Halfrond, naast basisschool De Bloeiwijzer. Ook de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw dat dienst zal doen al wijkcentrum én medisch centrum (inclusief apotheek) staat op de agenda.